13.1 C
Athens
1 December,2022
spot_img

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Πέμπτη 1/12

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Eνισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη.

Ερασιτέχνης Ολυμπιακός: Έγινε ο απολογισμός της 12ετίας, συζητήθηκε η επόμενη ημέρα

Ο απολογισμός των τελευταίων 12 ετών, καθώς και το πώς προδιαγράφεται η επόμενη ημέρα, συζητήθηκαν στη συνάντηση των ενεργών μελών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη λέσχη του Ολυμπιακού, στη Μαρίνα Ζέας, η ανοικτή συζήτηση με σκοπό την ενημέρωση των ενεργών μελών για το μέλλον του Ερασιτέχνη.

Ο πρόεδρος Μιχάλης Κουντούρης ενημέρωσε τα παρευρισκόμενα μέλη για όλα τα θέματα που απασχολούν τον σύλλογο. Η συζήτηση αφορούσε στον απολογισμό για τα πεπραγμένα της διοίκησης, τις αγωνιστικές επιτυχίες των τμημάτων τα τελευταία 12 χρόνια, από το 2010-2011 έως σήμερα, τόσο στα ομαδικά όσο και στα ατομικά αθλήματα.

Επίσης, αναφορά έγινε στην ίδρυση νέων αθλητικών τμημάτων (χάντμπολ, μπάσκετ γυναικών, πυγμαχίας, ταεκβοντό, κικ μπόξινγκ, ξιφασκία) και τη δημιουργία εγκαταστάσεων (πολεμικών τεχνών στο «Γ. Καραϊσκάκης», τένις στην ιστορική λέσχη και στο ΣΕΦ, προπονητήριο χάντμπολ στο ΣΕΦ, Beach Volley στα Βοτσαλάκια, ιστιοπλοΐας στο Μικρολίμανο).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, αναδείχθηκε η μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η διοίκηση να ανταπεξέλθει στις πρωτόγνωρες οικονομικές απαιτήσεις που προέκυψαν στην εποχή του κορονοϊού και παρά τις δυσκολίες ο σύλλογος μεγαλούργησε σε αγωνιστικό επίπεδο.

Κατά το διάστημα αυτό της 12ετίας, Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός κατέκτησε περισσότερους από 100 εγχώριους τίτλους, αλλά και οκτώ ευρωπαϊκών τίτλων στα ομαδικά αθλήματα και δεκάδων πρωταθλημάτων στα ατομικά.

«Κοινή απόφαση να “θυσιαστεί” φέτος ο στόχος του πρωταθλητισμού σε κάποια ατομικά αθλήματα»

Παράλληλα συζητήθηκε το πρόβλημα των εγκαταστάσεων και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον Ερασιτέχνη: «Το θέμα των εγκαταστάσεων, παρά τις προσπάθειες και τα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί δεν έχει επιλυθεί οριστικά.

Ο σύλλογος ζημιώνεται από τη μη ύπαρξη οργανωμένων ακαδημιών που θα στεγάζονται σε εγκαταστάσεις αντάξιες του μεγέθους του σε βασικά του τμήματα. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, των capital controls, την επιβολή υψηλής φορολογίας από το 2015-2016 στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, την πανδημία που έφερε κλειστά γήπεδα και τους διακανονισμούς με την εφορία που συνεχώς αυξάνονται.

Ήδη ο σύλλογος έχει προχωρήσει σε προληπτικές κινήσεις, ώστε να προλάβει αυτό που όλοι βλέπουν να έρχεται. Ιστορικά, ποτέ δεν μας διακατείχε αδυναμία να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε. Το αντίθετο. Η ανάγκη για την εξασφάλιση ισορροπίας, μέσα σε ένα περιβάλλον αστάθειας, μας υποχρεώνει να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στα εκατομμύρια φιλάθλων μας, όσον αφορά την απόφαση να “θυσιάσουμε” για φέτος τον στόχο του πρωταθλητισμού σε κάποια από τα ατομικά αθλήματα.

Δεν κλείνει κανένα τμήμα. Σε κάποια ατομικά αθλήματα δεν θα είναι βασικό ζητούμενο το πρωτάθλημα. Και αυτό διότι ο Ολυμπιακός συντηρεί πολλά αθλήματα.

Πρόκειται για μια απόφαση, που ελήφθη μετά από πολλή σκέψη και έτυχε της αποδοχής από τους παρευρισκόμενους. Αυτή η ομοψυχία είναι ο οδηγός μας για το μέλλον, το οποίο διαγράφεται λαμπρό για τον Ολυμπιακό. Τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο».

Πηγή Gazzetta RSS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -
150FansLike
20FollowersFollow
367SubscribersSubscribe