Ο ΕΟΦ εφιστά προσοχή για συγκεκριμένη ιστοσελίδα: Προωθεί σκευάσματα με μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες

Ο δικαιούχος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας βρίσκεται σε χώρα εκτός Ελλάδας.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) εφιστά μεγάλη προσοχή στους καταναλωτές αναφορικά με σκευάσματα που προωθούνται στην αγορά μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ αφορά την ιστοσελίδα zobim.gr.

Ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι μέσω αυτής «προωθείται η πώληση σκευασμάτων τα οποία περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες, όπως σιβουτραμίνη, αναβολικά καθώς και σκευάσματα για τα οποία ισχύει Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης.

«Παράδειγμα τέτοιων προϊόντων είναι η Μαρμελάδα «Epimedium Macun» (ή και άλλες ονομασίες), που «προορίζονται για τον άνδρα» και περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες που δεν δηλώνονται στη συσκευασία.

ΕΟΦΈνα από τα προϊόντα για τα οποία ο ΕΟΦ συνιστά να μην τα καταναλώνουμε

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για την ιστοσελίδα zobim.gr

zobim.gr, Macun, Sibutramine, Reducta

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή του κοινού, καθώς, στην ιστοσελίδα zobim.gr προωθείται η πώληση σκευασμάτων τα οποία περιέχουν μη εγκεκριμένες φαρμακευτικές δραστικές ουσίες, όπως σιβουτραμίνη, αναβολικά καθώς και σκευάσματα για τα οποία ισχύει Απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης, όπως Μαρμελάδα ‘Epimedium Macun’ (ή και άλλες ονομασίες), που προορίζονται για τον άνδρα και περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες που δεν δηλώνονται στη συσκευασία. Κατόπιν διερεύνησης, ο δικαιούχος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας βρίσκεται σε χώρα εκτός Ελλάδας. Ως εκ τούτου δεν πρόκειται για την ελληνική αγορά.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα η παραγγελία των προϊόντων γίνεται μετά από συμπλήρωση στοιχείων του καταναλωτή σε αυτοματοποιημένη ηλεκτρονική φόρμα.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

Πηγή Iatropedia

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
67FollowersFollow
367SubscribersSubscribe