22.3 C
Athens
5 October,2022
spot_img

Performance Technologies: Εξαγόρασε το 60% της Adaptera έναντι 1,8 εκατ. ευρώ

Την εξαγορά του 60% της ADAPTERA ΜΟΝ. ΙΚΕ ανακοίνωσε ο όμιλος Performance Technologies. Συγκεκριμένα, η Performance Technologies από το σύνολο των 1.800 εταιρικών μεριδίων της Adaptera αποκτά 1.080 εταιρικά μερίδια που αντιστοιχούν στο 60% του συνολικού εταιρικού κεφαλαίου της δεύτερης. Το συνολικό τίμημα της εξαγοράς του ποσοστού ανέρχεται στο ποσό των 1.800.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσοστό 40% διατηρεί ο ιδρυτής της εταιρείας και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «υπάρχουν κατάλληλες προβλέψεις για την εξαγορά του σε βάθος χρόνου».

Η Adaptera ιδρύθηκε το 2016 και δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών πληροφορικής. Το μείγμα των υπηρεσιών της περιλαμβάνει λύσεις στις περιοχές του Advanced Observability, Digital Experience Management, AIOps και Data Visualization, IT Automation και QoE Testing. Για την οικονομική χρήση που έληξε τον Δεκέμβριο του 2021, τα κύρια οικονομικά μεγέθη της έχουν ως εξής:

  • Ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 2,28 εκατ. έναντι 1,60 εκατ. ευρώ το 2020, σημειώνοντας αύξηση 42,4%.
  • Το EBITDA ανήλθε στα 470,3 χιλ. έναντι161,3 χιλ. ευρώ το 2020, σημειώνοντας αύξηση 191,6%.
  • Η εταιρεία έχει μηδενικό καθαρό δανεισμό (δανεισμός μείον ταμειακά διαθέσιμα).

Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρείες έχουν συμπληρωματικό πελατολόγιο και συνεργάζονται ήδη από καιρό. Ο Στέφανος Αναστασίου, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Adaptera παραμένει στη θέση του με στόχο την περαιτέρω ταχεία ανάπτυξη της και την εμβάθυνση της σχέσης και συνεργασίας με την Performance και τη δημιουργία συνεργιών.

«Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για την ανακοίνωση της συνεργασίας μας με ανθρώπους, τους οποίους εκτιμάμε και με τους οποίους μας συνδέουν κοινές αξίες και όραμα. Η Adaptera είναι μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρία που παρέχει λύσεις στην περιοχή του advanced observability, μια αγορά που εκτιμάται παγκοσμίως σε δεκάδες δισ. δολάρια ετησίως» δήλωσε ο Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της Performance.

Όπως σημείωσε ο ίδιος «η σύμπραξη των δύο εταιρειών συνθέτει πλέον το ευρύτερο πελατολόγιο στην Ελλάδα στην παροχή σχετικών λύσεων γύρω από end-to-end service-aware και infrastructure monitoring, network monitoring και application performance monitoring. Επιπλέον, δημιουργείται η μεγαλύτερη και πιο εξειδικευμένη τεχνική ομάδα Ελλήνων μηχανικών και διαμορφώνεται το πιο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων και συνεργασιών με οίκους, όπως οι Micro Focus, Dynatrace, SolarWinds, Microsoft, ΙΒΜ, Netscout, ΙΧΙΑ, Zabbix, Nagios κα.».

«Ο κύριος στόχος μας μέσω της σύμπραξης αυτής είναι να διευρύνουμε περαιτέρω το πελατολόγιο μας, και να έχουμε τη δυνατότητα διεκδίκησης και υλοποίησης σημαντικών έργων APM και Advanced Observability τόσο στο δημόσιο τομέα, όσο και σε μεγάλους οργανισμούς του ιδιωτικού τομέα» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Adaptera, Στέφανος Αναστασίου εξέφρασε την χαρά του για την ένταξη της εταιρείας στον όμιλο της Performance, «ενός από τους μεγαλύτερους και πλέον καταξιωμένους τεχνολογικούς πάροχους» όπως ανέφερε.

«Η Adaptera από την ίδρυσή της υπηρετεί με συνέπεια το όραμα της ανάδειξης της αξίας που προσδίδουν οι τεχνολογίες monitoring στο πλαίσιο τεχνολογικών έργων ICT. Η σύμπραξη μας με την Performance σηματοδοτεί την είσοδο της Adaptera στην νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, με διευρυμένες δυνατότητες παροχής εξειδικευμένων λύσεων advanced observability, που εξασφαλίζουν για τους πελάτες μας την απαιτούμενη ποιότητα υπηρεσιών, την βελτιστοποίηση της απόδοσης και του κόστους και την ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας. Παράλληλα είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η στρατηγική μας επιλογή, θα εξασφαλίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξέλιξη των προοπτικών και των δεξιοτήτων των ανθρώπων της ADAPTERA και θα ενισχύσει την αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας με την διεύρυνση του πελατολογίου της και την επέκταση σε νέες αγορές και τεχνολογικές περιοχές» τόνισε.

Πηγή

Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μείνε συνδεδεμένος

58FansLike
15FollowersFollow
181SubscribersSubscribe
- Advertisement -