19.6 C
Athens
30 September,2022
spot_img

Το 7ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ ανοίγει προοπτικές και ευκαιρίες

Στις 5 Σεπτεμβρίου, ανοίγει τις πύλες του στο Ρωσικό Βλαδιβοστόκ το Έβδομο Οικονομικό Φόρουμ της Ανατολής (WEF), με στόχο την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ της Ρωσικής και της Διεθνούς Επενδυτικής Κοινότητας.

Στο forum θα παρουσιαστούν   ολοκληρωμένες αξιολογήσεις των οικονομικών δυνατοτήτων  και επιχειρηματικών συνθηκών της Ρωσικής Άπω Ανατολής,  καθώς και  επενδυτικές ευκαιρίες  σε τομείς προηγμένης ανάπτυξης (TOR).

Στην σύνοδο της ολομέλειας του Φόρουμ  θα  συμμετέχει ο  Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι διοργανωτές του WEF υπόσχονται αρκετά  και συγκεκριμένα πλεονεκτήματα στους  συμμετέχοντες σε αυτήν την εκδήλωση όπως την ευκαιρία    λήψης  συμβουλών σχετικά με την αποτελεσματική επιχειρηματικότητα στη Ρωσική Άπω Ανατολή, την  εξοικείωση με τα έργα που υλοποιούνται στο ASEZ·  καθώς και το άνοιγμα νέων κατευθύνσεων για συνεργασία και  δημιουργία επαφών με πιθανούς επιχειρηματικούς εταίρους κ.λπ.

Το WEF θα επισκεφθούν αντιπροσωπείες από περισσότερες από 60 χώρες – αξιωματούχοι, επενδυτές και επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους στην  Άπω Ανατολή.

Παρά την πίεση των κυρώσεων, εκπρόσωποι χωρών που υποστήριξαν στην αρχή  μη φιλικά βήματα προς τη Ρωσία,από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία, την Ελλάδα, τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και άλλες χώρες . σκοπεύουν να επισκεφθούν το WEF.  

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ρωσικού Υπουργείου Ανάπτυξης της Άπω Ανατολής, Αλεξέι Τσεκούνοφ, «η Ρωσία έχει φίλους σε «μη φιλικές» χώρες και υπάρχουν αρκετοί από αυτούς.

Σε εργασιακό επίπεδο,  Ιάπωνες,  Κορεάτες καθως και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι άλλων χωρών εκφράζουν την  υποστήριξη τους.

Όχι απλώς πραγματισμό και εποικοδομητική προσέγγιση, αλλά  ένθερμη και πραγματική υποστήριξη, γιατί οι ίδιοι ζουν εδώ και δεκαετίες σε συνθήκες περιορισμένης κυριαρχίας.

Πράγματι, οι λογικοί πολιτικοί κατανοούν ότι το WEF, όπως και κάθε άλλο  forum  αυτού του επιπέδου, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την υλοποίηση επιχειρηματικών έργων.

Έτσι, στο πλαίσιο του περσινού έκτου Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ, στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι περισσότερων των  58 κρατών, υπογράφηκαν 380 συμφωνίες συνολικού ύψους 3,6 τρισεκατομμυρίων ρουβλίων.

Ωστόσο, λόγω της τρέχουσας ενεργής αντιρωσικής υστερίας, αναμένεται ότι το κύριο μέρος των συμμετεχόντων στο τρέχον WEF θα εκπροσωπείται κυρίως από αντιπροσωπείες από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή, που ενδιαφέρονται για οικονομική συνεργασία με Ρωσία.

Ταυτόχρονα, το WEF  ανοίγει ευρείες προοπτικές για τους Ευρωπαίους, καθώς το έδαφος της Άπω Ανατολής μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις επιχειρήσεις για τη βελτιστοποίηση της  εφοδιαστικής, αλυσίδας μεταξύ άλλων με τη δημιουργία παραγωγικών εγκαταστάσεων στην περιοχή για να εισέλθουν σε γειτονικές χώρες προκειμένου να επεκταθεί  η περιοχή  δραστηριοτήτων και  πώλησης των προϊόντων τους.

Παρά τον «μη φιλικό» χαρακτήρα των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Δύσης, κυρίως της   Ευρώπης και την  επιθυμία των Βρυξελλών να ευχαριστήσουν τους υπερπόντιους «εταίρους τους » στον υβριδικό τους πόλεμο κατά της Ρωσίας, είναι  απαραίτητο και συνετό  να ληφθούν μέτρα για την αποκατάσταση της οικονομικής συνεργασίας.

Διαφορετικά οι δεσμοί ενδέχεται να διακοπούν εντελώς, και η επανασύνδεση  τους θα διαρκέσει πολλά χρόνια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μείνε συνδεδεμένος

58FansLike
14FollowersFollow
182SubscribersSubscribe
- Advertisement -