Saturday, October 25, 2025
17.6 C
Thessaloniki

Σοκολατένιο ρυζόγαλο φούρνου

Υλικά
200 γρ. ρύζι γλασέ
1 λίτρο γάλα
50 γρ. κακάο
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε το ρύζι πολύ καλά και το ψήνουμε με 300 γρ. νερό, μέχρι να απορροφηθεί εντελώς.
Διαλύουμε το κακάο σε 100 γρ. ζεστό νερό και το προσθέτουμε στο ρύζι μαζί με τη ζάχαρη.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το γάλα. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας που και που, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Έτσι όπως είναι ζεστό, το αδειάζουμε σε λεκάνη και καλύπτουμε με μεμβράνη (να ακουμπά στην επιφάνεια). Αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα αυγά με τη βανίλια μέχρι να γίνουν σαν αφρός. Προσθέτουμε το κρύο ρυζόγαλο, ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε σε γυάλινο ή πήλινο ταψί φούρνου ή σε μικρά πυρίμαχα μπολάκια.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 1 ώρα (20΄για τα μικρά μπολάκια). Σερβίρουμε ζεστό ή παγωμένο.

Πηγή

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe