Saturday, October 18, 2025
15.3 C
Thessaloniki

Τοστ με απάκι και πικάντικη γραβιέρα

Απάκι και γραβιέρα δίνουν τόνο ελληνικό και λιγότερο πρόχειρο στο κλασικό πρόχειρο φαγητό μας.

10′ προετοιμασία
5′ μαγείρεμα
Σύνολο: 15′

Υλικά

Μερίδες: για 2 τοστ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τοστ με απάκι και πικάντικη γραβιέρα, σοτάρουμε τα ντοματίνια στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά.
  2. Σβήνουμε με το βαλσαμικό και προσθέτουμε το θυμάρι.
  3. Μοιράζουμε τα σοταρισμένα ντοματίνια σε 2 φέτες πολύσπορο ψωμί για τοστ.
  4. Πάνω σε κάθε φέτα ψωμιού βάζουμε από 30-40 γρ. απάκι και από 1 φέτα γραβιέρα πικάντικη.
  5. Κλείνουμε με άλλες 2 φέτες πολύσπορο ψωμί για τοστ.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένη τοστιέρα.
  7. Κόβουμε, το τοστ με απάκι και πικάντικη γραβιέρα, σε τρίγωνα και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 133.

πηγή www.gastronomos.gr

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe