30.4 C
Thessaloniki
25, June 2024

Αιμορραγία μέχρι θανάτου – Η Ρωσία πήρε περισσότερα εδάφη σε 40 μέρες από όσα είχε ανακτήσει η Ουκρανία ολόκληρο το 2023

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περισσότερα εδάφη στις πρόσφατες επιχειρήσεις τους από ό,τι ανέκτησε η Ουκρανία στην αντεπίθεσή της το 2023, γράφει η Washington Post.
Το άρθρο με τίτλο «Η Ρωσία καταλαμβάνει περισσότερη γη από ό,τι η Ουκρανία απελευθέρωσε στην αντεπίθεση του 2023» βασίζεται ιδιαίτερα σε συμπεράσματα Αμερικανών μη κυβερνητικών ειδικών που παρακολουθούν στενά τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην Ουκρανία.
Η Ρωσία στοχεύει πολλά σημεία κατά μήκος της γραμμής του μετώπου μήκους 965 χιλιομέτρων στην Ουκρανία, κερδίζοντας έδαφος ενάντια στον ουκρανικό στρατό που αναμένει περισσότερα στρατεύματα και όπλα για να φτάσουν, γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Η επίθεση στο Kharkiv

«Τις τελευταίες ημέρες, μια ρωσική επίθεση στην περιοχή Kharkiv της Ουκρανίας έχει εκτοπίσει χιλιάδες ανθρώπους.
Μερικοί εκτοπισμένοι είπαν ότι αυτή η εισβολή ήταν ακόμη πιο βίαιη από την πρώτη.
Ο ρωσικός στρατός έχει επίσης κέρδη νοτιότερα.
Ενώ τα κέρδη της Ρωσίας ήταν συγκριτικά μικρά, οι αναλυτές είπαν ότι εξακολουθούν να είναι σημαντικά καθώς πιέζουν τον στρατό της Ουκρανίας σε μια ευρεία γεωγραφική περιοχή», επισημαίνει η Washington Post.

kerdi_1.JPG
map_2_2.JPG

Αξεπέραστα προβλήματα για τον ουκρανικό στρατό

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν τρωτά σημεία στην ουκρανική πλευρά, πιέζοντας τον εχθρό από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο Max Bergmann, διευθυντής του προγράμματος Ευρώπη, Ρωσία και Ευρασία στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών.
Το μέγεθος των εδαφών που έχει καταλάβει η Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες είναι περίπου τόσο μεγάλο όσο το έδαφος που ανακατέλαβε η Ουκρανία κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης θερινής αντεπίθεσης το 2023.

advance.JPG
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτή η ρωσική προώθηση μπορεί να συνδεθεί με τις δυσκολίες της επιστράτευσης στην Ουκρανία.
Πολλοί από τους στρατιώτες που στρατολογήθηκαν πρέπει ακόμη να εκπαιδευτούν.
Ανέφεραν επίσης την επτάμηνη καθυστέρηση της Ουάσιγκτον να εγκρίνει περισσότερη βοήθεια προς την Ουκρανία.
Τα αποθέματα βλημάτων πυροβολικού και άλλων πυρομαχικών μεγάλης εμβέλειας εξαντλούνται, προκαλώντας ανυπέρβλητα προβλήματα για την άμυνα της Ουκρανίας.
Αυτή η νέα επίθεση από τη Ρωσία σημαίνει ότι η Ουκρανία θα πρέπει να μετακινήσει δυνάμεις, ειδικά προς τα βόρεια, δήλωσε ο Gian Gentile, ανώτερος ιστορικός στο think tank Rand.

territory.JPG
Μία τέτοια κίνηση ματαιώνει οριστικά κάθε προσπάθεια της Ουκρανίας να προετοιμαστεί για μία δική της επίθεση.
Καθώς η Ρωσία πιέζει βαθύτερα στην Ουκρανία, οι άμαχοι που ζουν στην πρώτη γραμμή έρχονται ξανά αντιμέτωποι με την πολύ γνωστή απόφαση, εάν θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή θα ζήσουν υπό ρωσική διοίκηση, σημειώνει η Washington Post.
wapo_1_1.JPG
Οι ηλικιωμένοι κάτοικοι, που περίμεναν την πρώτη ρωσική επίθεσης σε μικρά χωριά και πόλεις όπως το Vovchansk εγκαταλείπουν αυτή τη φορά καθώς οι ρωσικοί βομβαρδισμοί εντείνονται.

Ο ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει σε 3 μήνες – Πέφτει και το Κίεβο

Οι ουκρανικές δυνάμεις θα καταρρεύσουν εντός τριών μηνών, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός στην υπηρεσία πληροφοριών του στρατού των ΗΠΑ, Tony Shaffer.
«Μπορεί να δούμε την πτώση του Κιέβου σε περίπου τρεις μήνες», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ρωσικός στρατός έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο και το Κίεβο δεν θα μπορέσει να σταματήσει την προέλαση της Ρωσίας.
Ο Shaffer δήλωσε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να απομακρύνουν τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky από τα καθήκοντά του.
Η Ουάσιγκτον αναζητά έναν πιο κατάλληλο υποψήφιο για αυτή τη θέση, πρόσθεσε.

Putin: Υγειονομική ζώνη στο Kharkiv

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin τόνισε στην ομιλία του για την κατάσταση του έθνους στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση (κοινοβούλιο) στις 29 Φεβρουαρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν την πρωτοβουλία στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, προελαύνοντας σε μια σειρά από περιοχές και απελευθερώνοντας όλο και περισσότερη γη.
Στις 17 Μαΐου, ο Putin είπε, σχολιάζοντας τις επιθετικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία, ότι στόχος είναι η δημιουργία «μιας υγειονομικής ζώνης» για την προστασία των συνοριακών περιοχών από βομβαρδισμούς, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια για κατάληψη της πόλης Kharkiv.

Αιμορραγεί μέχρι θανάτου η Ουκρανία

Ο απόστρατος Γερμανός στρατηγός Roland Kather, μιλώντας στη Die Welt, ζήτησε να εξεταστούν πιθανά σενάρια για έξοδο από την ουκρανική σύγκρουση.
Την ίδια μέρα με τα σχόλια του Kather ο απόστρατος συνταγματάρχης και πρώην αξιωματικός των πληροφοριών της Ελβετίας Jacques Baud αποκάλυψε ότι ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin δεν μπορούσε να προσδιορίσει τι θα θεωρούνταν νίκη στην Ουκρανία.
«Η Ουκρανία σταδιακά ξεμένει από αίμα.
Δεν έχει αρκετό προσωπικό για να δημιουργήσει μια κατάλληλη εφεδρεία», σημείωσε o Kather, προσθέτοντας ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι «κουρασμένοι, αδύναμοι» και το ηθικό τους έχει πέσει.
«Επί μήνες, μπορούμε να πούμε, από την αρχή αυτού του τρομερού πολέμου φθοράς, πάντα υποστήριζα ότι στα παρασκήνια –τουλάχιστον όχι δημόσια, όχι στα μέσα ενημέρωσης– σκεφτείτε, όπως είπατε, ποια σενάρια εξόδου είναι δυνατά », είπε ο στρατηγός απαντώντας σε ερώτηση εάν η Γερμανία θα πρέπει να απαγκιστρωθεί από τη σύγκρουση.
Ωστόσο, ο Kather αναγνώρισε ότι αυτό θα είναι «πολύ δύσκολο» εάν η μία ή η άλλη πλευρά έβλεπε στρατιωτικές ευκαιρίες για πρόοδο.
ukraine_7.JPG

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe