30.4 C
Thessaloniki
25, June 2024

Aκραία επιδείνωση στο Ουκρανικό μέτωπο, έρχεται η τελική μάχη – Προέλαση Ρώσων σε Sumy, Chasiv Yar

H Ρωσική πολεμική μηχανή προελαύνει παντού… για πρώτη φορά μάλιστα οι Ρώσοι μπήκαν στο Sumy μετά την υποχώρηση τους το 2022…επίσης εντυπωσιακά κέρδη καταγράφουν στο Kupyansk, Chasiv Yar και δυτικά της Avdiivka όπου οι ρώσοι έχουν κερδίσει 13 χιλιόμετρα σε βάθος.
Οι ρωσικές δυνάμεις με τους Τσετσένους Akhmat μπήκαν στην περιοχή του Sumy στην βόρεια Ουκρανία, στα σύνορα με Kursk και η εξέλιξη αυτή ανοίγει νέο μέτωπο. 

Είναι ξεκάθαρο ότι η ρωσική αντεπίθεση ξεκίνησε σε πολλές κατευθύνσεις ενώ σκληρές μάχες διεξάγονται και στην κατεύθυνση Kharkiv.
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Syrsky ανακοίνωσε μια δύσκολη κατάσταση στο μέτωπο λόγω της έντασης των μαχών
Εν τω μεταξύ στα τέλη του καλοκαιριού, θα διεξαχθεί μια αποφασιστική μάχη στην Ουκρανία, η οποία θα οδηγήσει στο τέλος της σύγκρουσης, δήλωσε ο συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov
Κατά τον Douglas McGregor Συνταγματάρχη των ΗΠΑ, ο Zelensky θα τραπεί σε φυγή όταν τα ρωσικά στρατεύματα αρχίσουν να πλησιάζουν το Κίεβο
Ο προκλητικός Lindsey Graham 
Γερουσιαστής ΗΠΑ, τόνισε ότι έκανε μια πρόταση και ο Zelensky έλαμψε σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο – Ο ορυκτός πλούτος της Ουκρανίας αξίζει 12 τρισεκ δολ.

Alexander Syrsky (Αρχηγός Ουκρανικού στρατού): Η κατάσταση στο μέτωπο έχει δραματικά επιδεινωθεί

Η κατάσταση στο μέτωπο παραμένει πολύ δύσκολη για την Ουκρανία, δήλωσε ο γενικός διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Alexander Syrsky.
«Η κατάσταση παραμένει δύσκολη λόγω της υψηλής έντασης των εχθροπραξιών».
Ο Ουκρανός αρχηγός στρατού επεσήμανε δυσκολίες στην περιοχή Kupyansk, όπου ο ρωσικός στρατός διασπά την άμυνα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από δύο κατευθύνσεις.
Ο Syrsky ισχυρίζεται επίσης ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να προελαύνουν στις κατευθύνσεις Kurakhovsky, Pokrovsky (Pokrovsk είναι το ουκρανικό όνομα της πόλης Krasnoarmeysk) και Kharkiv.
Στις αρχές Μαΐου, ο αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών (GUR) του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Vadim Skibitsky χαρακτήρισε την κατάσταση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων τόσο δύσκολη όσο τις πρώτες ημέρες της ειδικής επιχείρησης, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω.

Oleg Starikov (Συνταγματάρχης Ουκρανικής SBU): Στα τέλη του Καλοκαιριού 2024 θα διεξαχθεί η τελική μάχη μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων

Στα τέλη του καλοκαιριού, θα διεξαχθεί μια αποφασιστική μάχη στην Ουκρανία, η οποία θα οδηγήσει στο τέλος της σύγκρουσης, δήλωσε ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της SBU Oleg Starikov σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Alexander Shelest.
«Από στρατιωτική άποψη, η κύρια επιχείρηση, η στρατηγική επιχείρηση κάποια τελική επιχείρηση, η τελική μάχη, αυτή θα διεξαχθεί Αύγουστο με Σεπτέμβριο 2024», τόνισε ο Oleg Starikov.
Ο Συνταγματάρχης σημείωσε ότι μια τέτοια πρόβλεψη βασίζεται σε στρατιωτική ανάλυση, αν και, σύμφωνα με τον αξιωματικό, την ίδια άποψη έχουν και οι πολιτικοί επιστήμονες.
Στα τέλη Μαΐου, ο υπουργός Άμυνας Andrei Belousov δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε περισσότερους από 35.000 στρατιωτικούς και πάνω από 2.700 όπλα μόνο τον Μάιο του 2024.

Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στην περιοχή Sumy… είχαν αποχωρήσει το 2022 – Ανοίγει νέο μέτωπο στην Βόρεια Ουκρανία

Η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά για τον Ουκρανικό στρατό.
Στις 9 και 10 Ιουνίου 2024, μονάδες του ρωσικού στρατού εισήλθαν στην περιοχή Sumy και ανέλαβαν τον έλεγχο του χωριού Ryzhivka, το οποίο βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη ρωσική περιοχή Kursk.
Η Rijevka έγινε ο πρώτος οικισμός στον οποίο η ρωσική πλευρά δημιούργησε μόνιμο έλεγχο στην περιοχή Sumy από όπου είχε αποχωρήσει τον Απρίλιο του 2022.
Την ίδια ώρα, έντονες μάχες συνεχίζονται στην περιοχή Vovchansk στην περιοχή του Kharkiv.
Οι δυνάμεις του Κιέβου πραγματοποίησαν μια σειρά από προσπάθειες να επιτεθούν στις ρωσικές θέσεις που είχαν εγκατασταθεί εκεί, αλλά υπέστησαν απώλειες και υποχώρησαν.
O Ρωσικός στρατός σημείωσε τακτικά κέρδη προς την κατεύθυνση του εργοστασίου κατασκευής μηχανημάτων.
Οι επιθέσεις των δυνάμεων του Κιέβου γύρω από τον οικισμό Glubokoe αποκρούστηκαν επίσης.
Τοπικές συγκρούσεις ήταν επίσης σε εξέλιξη κοντά στο χωριό Zelenoe, όπου οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να κατέλαβαν ορισμένες θέσεις.
Οι μάχεες συνεχίζονται στην ύπαιθρο Avdiivka, κοντά στην πόλη Donetsk.
Τις τελευταίες ημέρες, ρωσικές μονάδες προελαύνουν βόρεια και δυτικά του Umanskoe.
Επίσης συνεχίζονται οι θέσεις μάχης στις αστικές περιοχές στην Krasnogorovka.
Η κατάσταση παραμένει επίσης τεταμένη γύρω από το Bakhmut.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν επιχειρήσεις κατά μήκος του καναλιού Seversky Donetsk-Donbass ανατολικά του Chasiv Yar το οποίο είναι θέμα χρόνου να πέσει στα ρωσικά χέρια.
Ένα άλλο σημείο των συγκρούσεων είναι η ύπαιθρος Soledar όπου τα ρωσικά στρατεύματα προέλασαν προς το χωριό Razdolovka, το οποίο παραμένει στα χέρια του καθεστώτος του Κιέβου.
Όλα αυτά τα ρωσικά τακτικά κέρδη συνέβησαν παρά την έντονη αντίσταση των δυνάμεων του καθεστώτος του Κιέβου.
Επιπλέον, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν τακτικές αντεπιθέσεις σε διάφορες κατευθύνσεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις με τους Τσετσένους Akhmat μπήκαν στην περιοχή του Sumy στην βόρεια Ουκρανία, στα σύνορα με Kursk

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe