Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα αλμυρά muffins με φέτα, κολοκυθάκια και γιαούρτι! Ένα ελαφρύ, θρεπτικό και πεντανόστιμο σνακ ιδανικό για να πάρει το παιδί στο σχολείο ή για να πάρετε στη δουλειά!
Για τα κολοκυθάκια
- 2 κολοκυθάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Για τα muffins
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 αυγά, μεσαία
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. γάλα πλήρες
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. φέτα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα κολοκυθάκια
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε κύβους.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τα muffins
- Κόβουμε 12 φύλλα λαδόκολλας διαστάσεων 11×11 εκ., τα βάζουμε μέσα στις 12 θήκες της ειδικής φόρμας για muffins, τοποθετούμε τη φόρμα σε ένα ταψί, και αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη ρίγανη και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε τα 15 γρ. φέτα -την οποία σπάμε με τα χέρια μας και τα κολοκυθάκια, και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες για muffins και πασπαλίζουμε με 50 γρ. φέτα.
- Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ψηθούν καλά τα muffins μέχρι μέσα. (Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί εσωτερικά τρυπώντας τα με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμα.)
- Βγάζουμε τα muffins από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα για 30 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε τα muffins και σερβίρουμε.