26.9 C
Thessaloniki
12, April 2024
spot_img

Αποκάλυψη – βόμβα: Η Μαρέβα έστειλε sms στον Β. Μαρινάκη και του ζητά να «τα βρουν»… Η απάντηση – σφαλιάρα του εφοπλιστή

Miα συνταρακτική αποκάλυψη κάνει η συντηρητική εφημερίδα Εστία διά χειρός του έγκριτου δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη ο οποίος καταγράφει τα τελευταία επεισόδια του πολέμου του Μαξίμου με τον μεγαλοεπιχειρηματία και ισχυρό εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη.
Ο υπόγειος πόλεμος ο οποίος αυτή τη στιγμή έχει γίνει εμφανής και έχει οδηγήσει σε παράπλευρες απώλειες, έχει ξεκινήσει από την εποχή που το όνομα του Βαγγέλη Μαρινάκη αποκαλύφθηκε πως περιλαμβάνεται στη λίστα των υποκλοπών, κλιμακώθηκε κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος το 2022 όταν ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού απείλησε με πτώση την κυβέρνηση έξω από το γήπεδο του Ρέντη ενώ κορυφώθηκε με τις αποκαλύψεις του Βήματος της Κυριακής για την τραγωδία των Τεμπών και τη μονταζιέρα με τις συνομιλίες της επίμαχης ημέρας.
Οι παράπλευρε απώλειες είναι οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος.
Σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο φύλλο που κυκλοφορεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 αποκαλύπτει ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού έστειλε sms στον Βαγγέλη Μαρινάκη και του ζητά να τα βρουν.
Την ίδια ώρα ο Αντώνης Καρακούσης, διευθυντικό στέλεχος του ομίλου Μαρινάκη, απάντησε με σκληρό τρόπο στις (αστείες…) κυβερνητικές κραυγές για επιθέσεις από συμφέροντας απαντώντας με ανάρτησή του σε social media ότι επί μια πενταετία η κυβέρνηση έχαιρε της… πλήρους στήριξης των συμφερόντων… και τώρα.. στην πρώτη κριτική διαμαρτύρεται!

Ο τίτλος της εφημερίδας είναι: Το sms Μαρέβας προς Μαρινάκη: «Να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς».

Πρόκειται για αποκάλυψη – «βόμβα» για πολλούς λόγους.
Ο πρώτος είναι παραδοχή ότι οι δύο παραιτηθέντες, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Γιάννης Μπρατάκος πήγαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη ύστερα από συνεννόηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και εν γνώσει της συζύγου Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη.
Να υποθέσουμε ότι η συνάντηση των υπουργών με τον εφοπλιστή έγινε ύστερα από συνεννόηση με τη Μαρέβα, αλλά όχι με τον πρωθυπουργό, θα είναι επιστημονική φαντασία και τεράστιο θεσμικό ολίσθημα.
Το δεύτερο είναι η παραθεσμική παρέμβαση της συζύγου του πρωθυπουργού και η εικόνα ενός Μαξίμου που μοιάζει με ,.. βασιλική αυλή μακριά από τη θεσμική σοβαρότητα που απαιτεί η διακυβέρνηση του τόπου..
Με ποια ιδιότητα η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη παρεμβαίνει στη λειτουργία της κυβέρνησης και μάλιστα ζητά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη να τα βρουν και να ακούσει τους υπουργούς;
Κι΄αν παρεμβαίνει σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, δικαιούται κανείς να υποθέσει βάσιμα ότι παρεμβαίνει και σε άλλες πλευρές του κυβερνητικού έργου, πράγμα που συνιστά πολιτικό ολίσθημα τεράστιας σημασίας.
Η Εστία αποκαλύπτει επίσης, ότι το μήνυμα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη το επιδείκνυε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους καλεσμένους στο σπίτι του.
Ομως, η παρέμβαση της συζύγου του πρωθυπουργού ήταν τελικά άκαρπη και στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον χαρακτήρισε «παράκεντρο» με το οποίο δεν θα συγκυβερνήσει και τον κάλεσε να κατέβει στην πολιτική αρένα.

Η συγγνώμη και η απάντηση

Όπως αποκαλύπτει η Εστία, οι δύο υπουργοί μετέβησαν στη οικία του Βαγγέλη Μαρινάκη για «την κοινωνική εκδήλωση» με άδεια από Μέγαρο Μαξίμου.
Το δημοσίευμα επικαλείται δύο πηγές, σύμφωνα με τις οποίες ο εφοπλιστής είχε μαζί του ως μάρτυρες γνωστά πρόσωπα από το επιχειρείν και από τον χώρο της επικοινωνίας (όπως ο θεατρικός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του One Διονύσης Παναγιωτάκης, ο συνιδιοκτήτης της Νότιχαμ Φόρεστ Σωκράτης Κομινάκης, ο ιδιοκτήτης του iefimerida.gr Χρήστος Ράπτης, ο εκδότης της εφημερίδας SportDay Τάσος Μπούρας και άλλοι) στα οποία επέδειξε το μήνυμα της της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη με το οποίο των καλούσε σε αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.
«Να τα βρούμε, άκου προσεκτικά τους υπουργούς!», φέρεται να έγγραφε το μήνυμα προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Σύμφωνα μάλιστα με μια άλλη εκδοχή, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα της Εστίας, το μήνυμα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη καλούσε τον μεγαλοεκδότη να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό για το δημοσίευμα του «Βήματος» ως όρο «για να βρουν» οι δύο πλευρές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται περί τίνος πρόκειται.
Σύμφωνα με μία από τις πηγές τις οποίες επικαλείται η Εστία, ο Βαγγέλης Μαρινάκης απάντησε σε οξύ τόνο στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι απορρίπτοντας κατηγορηματικά το αίτημα.

Η διαρροή

Τη επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός έγινε έξαλλος όταν έμαθε ότι η μυστική συνάντηση που έγινε είχε διαρρεύσει και πλούσιο παρασκήνιο 
Κάποιος από τους παριστάμενους…αποκάλυψε από τα πούρα και το ουίσκι που υπήρχαν άφθονα για την ομήγυρη μέχρι και τα καρφώματα εναντίον του υπουργού Άκη Σκέρτσου.
Ο οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεχείλισε όταν διάβασε στα «Νέα» ότι ο πρόεδρος του ΟΣΕ Τερεζάκης «φωτογραφίζεται» ως ο αυτουργός της διαρροής που είχε ως αποτέλεσμα το μοντάζ.
Ενώ από τον Καναδά ο πρωθυπουργός κατήγγειλε «σχέδιο αποσταθεροποίησης από οργανωμένα συμφέροντα» εμφανίζεται να στέλνει «αγγελιαφόρους» στο μεγαλοεκδότη «για να τα βρούν».
Μετά από αυτό αποφασίστηκε η καρατόμηση των δύο υπουργών με τη δικαιολογία «εγώ δεν σας είπα να μείνετε εκεί οπέντε ώρες και να καπνίζετε πούρα».

Η αντίδραση

Στο πλαίσιο της απόφασης για έναν (κωμικό…) ανένδοτο προς τη διαπλοκή ο πρωθυπουργός πρώτον, έδωσε εντολή στους υπουργούς και τους βουλευτές επί ποινή εγγραφής στη μαύρη λίστα του Μαξίμου να κάνουν υποχρεωτικά την ανάρτηση της επίθεσης του Μαξίμου στα οργανωμένα συμφέροντα.
Από τις (απρόθυμες) ομιλίες στη Βουλή κανείς υπουργός ή Βουλευτής δεν θέλησε να απαντήσει στο δίλημμα… ή ΝΔ ή Ολυμπιακός και έμεινε μόνος του ο πρωθυπουργός να σκαμαχεί για… προσπάθειες αποσταθεροποίησης και.. επιτιθέμενα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Δεύτερονσυγκάλεσε μυστική σύσκεψη υπουργών στο Μαξίμου στην οποία μοίρασε ρόλους στην επικοινωνία και τη Βουλή.
Συγκεκριμένα στους Γιώργο Γεραπετρίτη, Γιώργο Φλωρίδη, Νίκο Δένδια και Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Όλοι οι υπουργοί κλήθηκαν να δώσουν όρκο πίστης στο Μαξίμου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιτιθέμενοι στον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Τρίτον, κάλεσε στο Μαξίμου, όπως αποκάλυψε η Εστία, τον επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζο για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει ευρύτερο μέτωπο μινιτιαρχών εναντίον του.
Για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα έκανε μία πύρινη ανάρτηση ο Ευάγγελος Αντώναρος στην οποία αναφέρει: «Πρόκειται για Συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην ΕΣΤΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ απο τον Μαν.Κοττακη.
Ανυπομονώ να δω τι θα κάνει ο ατάλαντος γόνος.
Θα διαψεύσει κι αυτό το δημοσίευμα με τα ατράνταχτο στοιχεία ο Μητσοτάκης; Η θα προτιμήσει και σ αυτή την περίπτωση να ρίξει τη γυναίκα του στα σκυλιά όπως έκανε με τους δυο υπουργούς;».
Το σίγουρό είναι ότι οι καλές ημέρες στις σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τα ΜΜΕ έχουν παρέλθει καθώς στην υπόθεση των Τεμπών αυτά φάνηκε – από το Βήμα ως την Καθημερινή – να συηκλίνουν με το κοινό περί δικαίου αίσθημα (όπως φάνηκε συντριπτικά από τις δημοσκοπήσεις, για ατιμωρησία και προσπάθεια συγκάλυψης.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe