Χανιά – Αρναουτάκης: Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη στην Αρχαία Λισσό

Για μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων κάνει λόγο ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Πολιτισμού για την εξέλιξη του έργου ανασκαφικής έρευνας στην Αρχαία Λισσό στα Χανιά.

Η έρευνα, έφερε στο φως μεγάλο τμήμα από δημόσιο κτήριο, στη μορφή ωδείου ή βουλευτηρίου και ο κ. Αρναουτάκης σε δήλωση του τονίζει:

«Με μεγάλη χαρά, ενημερωθήκαμε για τα ανασκαφικά ευρήματα στην Αρχαία Λισσό. Πρόκειται για μια σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων. Το έργο της ανασκαφής πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους επιστήμονες και εργαζόμενους του Υπουργείου Πολιτισμού για την έρευνα στο πεδίο, καθώς και στα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης για τη συνεργασία τους με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Δήμο Καντάνου – Σελίνου στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου ανάδειξης στην Αρχαία Λισσό».

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συνέχιση της χρηματοδότησης στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο, ενώ αναμένεται και η έναρξη των εργασιών για το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών στο Σέλινο με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με το Δήμο Καντάνου-Σελίνου.

Πηγή: cnn.gr

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
69FollowersFollow
367SubscribersSubscribe