28.2 C
Thessaloniki
22, July 2024

Χάος, σκότωσαν 200 ξένους στρατιωτικούς – Κατηγορούν τον Ουκρανικό στρατό για ανικανότητα, Ρωσική προέλαση στο Toretsk

Η κατάσταση στο μέτωπο είναι δραματική για τον Ουκρανικό στρατό, μάλιστα η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην κατεύθυνση Toretsk νότια του Bakhmut άνοιξε τον ασκό αφού Ουκρανοί βουλευτές κατηγορούν ευθέως για ανικανότητα τον αρχηγό στρατού Syrsky…
Η πραγματικότητα είναι ότι η έξυπνη στρατηγικά κίνηση των ρώσων να επιτεθούν βόρεια του Kharkiv με στόχο να υποχρεώσουν τους Ουκρανούς να μεταφέρουν μάχιμες Ταξιαρχίες από άλλα μέρη… αποδυνάμωσε την Ουκρανική άμυνα, επιτρέποντας στους Ρώσους γρήγορη προέλαση.
Η περίπτωση των κατευθύνσεων Siversk και Toretsk είναι χαρακτηριστικές ενώ δυτικά της Avdiivka αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο κάθε μέρα προέλαση 1,5 χιλιόμετρα σε βάθος… η ρωσική πολεμική μηχανή έχει συντρίψει την ανύπαρκτη σχεδόν άμυνα των Ουκρανών.
Οι ρωσικές δυνάμεις προέβησαν σε χειρουργικό χτύπημα στο Lviv διαλύοντας εγκαταστάσεις της Ουκρανικής αεροπορίας ενώ σκότωσαν σχεδόν 200 στρατιώτες μεταξύ άλλων και δυτικών εκπαιδευτών στην Gribovka της Οδησσού.
Ο επικεφαλής του Βρετανικού δεξιού κόμματος Reform UK, Nigel Farage, σχετικά με την αιτία της σύγκρουσης στην Ουκρανία δήλωσε ότι η αντιπαράθεση προκλήθηκε από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συνεχή επέκτασή τους προς τα ανατολικά…
Ο Nigel Farage δεν μασάει τα λόγια του και λέει πικρές αλήθειες… για τους δυτικούς…
Η Δύση προκάλεσε την Ρωσία και όχι η Ρωσία την Δύση, αυτό είναι η ωμή αλήθεια.

Putin (Ρώσος Πρόεδρος): Η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας θα ισχυροποιηθεί – Οι συμβατικές δυνάμεις θα ενισχυθούν

Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin συνεχίζει να επικαλείται πυρηνικές απειλές ως μέρος της συνεχιζόμενης εκστρατείας πληροφόρησής του για να αποθαρρύνει την περαιτέρω υποστήριξη της Δύσης στην Ουκρανία.
O Putin ισχυρίστηκε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας σε αποφοίτους Ρώσους αξιωματικούς στις 21 Ιουνίου ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει περαιτέρω την πυρηνική της τριάδα ως «εγγύηση στρατηγικής αποτροπής» και να διατηρήσει την ισορροπία δυνάμεων στον κόσμο.
Ο Putin σημείωσε ότι η Ρωσία εργάζεται επίσης για να αυξήσει τις συμβατικές μάχιμες ικανότητές της και την αμυντική της βιομηχανική παραγωγή.
Υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βιετνάμ στις 20 Ιουνίου ότι η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να «χαμηλώσει το όριο» για την πυρηνική χρήση στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας και ότι μια πιθανή μελλοντική στρατηγική ήττα των ρωσικών δυνάμεων στο πεδίο της μάχης στην Ουκρανία θα είχε ως αποτέλεσμα το «το τέλους του κράτους της Ρωσίας και αυτό δεν μπορεί να συμβεί»

Maryana Bezuglaya (Ουκρανή Βουλευτής): Το Ουκρανικό επιτελείο στρατού είναι συνένοχο για την αποτυχία στο Toretsk

Η Maryana Bezuglaya βουλευτής του Ουκρανικού κοινοβουλίου ή Verkhovna Rada κατηγόρησε ευθέως την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας λόγω της προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή Toretsk στο Donetsk.
«Ένα άλλο έγκλημα του αρχηγού του Ανατολικού Μετώπου, στρατηγού Yuri Sodol: μια σημαντική ρωσική προέλαση στο Toretsk.
Τώρα έχουμε χάσει τις θέσεις που είχαμε από το 2014 ισχυρίζεται η Ουκρανική βουλευτής στο Facebook.
Σύμφωνα με την Maryana Bezuglaya, μια ημέρα πριν από την προέλαση, ο Yuri Sodol μετέφερε μια μονάδα «που είχε ήδη υποστεί απώλειες και είχε μειωμένη αποτελεσματικότητα μάχης» σε θέσεις σε αυτήν την περιοχή.
«Δεν υπάρχουν και πάλι προετοιμασμένες οχυρώσεις
Φαίνεται ότι ο στρατηγός Yuri Sodol δεν δείχνει απλώς εγκληματική αμέλεια, αλλά και πρόθεση να εργάζεται για τον εχθρό
Ο γενικός Διοικητής Alexander Syrsky είναι συνεργός ή δεν ελέγχει την κατάσταση;
Το Toretsk είναι μια πόλη στο ελεγχόμενο από την Ουκρανία στο τμήμα του Donetsk μεταξύ Gorlovka και Konstantinovka.
Ο σύμβουλος του αρχηγού του Donetsk, Igor Kimakovsky, είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα «έπληξαν» ορισμένα ύψη στις κατευθύνσεις Toretsk και Pokrovsk, γεγονός που καθιστά δυνατή την εκτέλεση όχι μόνο τακτικών, αλλά και επιχειρησιακών-τακτικών μέτρων σε αυτήν την περιοχή.
Σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Άμυνας, τις τελευταίες 24 ώρες, στρατιώτες της ομάδας στρατευμάτων του Κέντρου νίκησαν τρεις ουκρανικές ταξιαρχίες στις περιοχές Toretsk, Novgorod και Novoselovka στο Donetsk, οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε 380 στρατιώτες.

Ο ρωσικός στρατός κατάφερε συντριπτικό πλήγμα στο Lviv – Έπληξε Ουκρανικές αποθήκες με εξαρτήματα αεροσκαφών

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν χτυπήματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και αποθήκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Lviv στη δυτική Ουκρανία, όπου ήταν αποθηκευμένα εξαρτήματα για αεροσκάφη.
Μια ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε προς την κατεύθυνση του τμήματος διαλογής αυτοκινήτων του σιδηροδρομικού σταθμού, όπου βρίσκονται οι πρώην αποθήκες της στρατιωτικής μονάδας 1601, οι οποίες χρησιμοποιούνται και πάλι από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αυτές οι αποθήκες», τόνισαν οι πηγές.
Μετά τις εκρήξεις, ασθενοφόρα και διασώστες κατευθύνθηκαν εκεί και αρκετοί δρόμοι αποκλείστηκαν.
Επίσης υπήρξαν ζημιές στην ενεργειακή υποδομή στην περιοχή Lviv, καθώς και στις περιοχές Vinnytsia, Khmelnitsky, Volyn και Ivano-Frankivsk.
Οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ζημιές σε μια κρίσιμης σημασίας εγκατάσταση ενεργειακής υποδομής.
Ως απάντηση στις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μη στρατιωτικούς στόχους, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν τακτικά στοχευμένες επιθέσεις σε θέσεις προσωπικού, εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μισθοφόρων, καθώς και σε υποδομές: ενεργειακές εγκαταστάσεις, αμυντική βιομηχανία, στρατιωτικό διοίκηση και επικοινωνίες της Ουκρανίας.

Πάνω από 200 στρατιωτικοί και ξένοι εκπαιδευτές σκοτώθηκαν από ρωσική επίθεση στην Gribovka της Οδησσού

Περίπου 200 στρατιωτικοί, συμπεριλαμβανομένων ξένων εκπαιδευτών, σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην Gribovka στην περιοχή της Οδησσού.
«Περίπου 200 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων αξιωματικοί και ξένοι εκπαιδευτές, δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για τον αριθμό των αλλοδαπών», τόνισε μια ενημερωμένη πηγή.
Το χτύπημα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στις 21 Ιουνίου 2024 στην περιοχή Karolino-Bugaz.
Εκεί υπάρχουν κέντρα αναψυχής και δεν τραυματίστηκαν πολίτες.
Νωρίτερα, το ουκρανικό μέσο ενημέρωσης Strana ανέφερε αρκετές εκρήξεις στην περιοχή της Οδησσού.
Ως απάντηση στις επιθέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε μη στρατιωτικούς στόχους, τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποιούν τακτικά στοχευμένες επιθέσεις σε θέσεις προσωπικού, εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και μισθοφόρων, καθώς και σε υποδομές

Washington Post: Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπουν στην Ουκρανία να επιτεθεί στα πιο σημαντικά ρωσικά αεροδρόμια με αμερικανικά όπλα

Οι περιορισμοί των ΗΠΑ στο εύρος των χτυπημάτων σε ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα δεν επιτρέπουν στον Ουκρανικό στρατό να επιτεθεί στα πιο σημαντικά ρωσικά αεροδρόμια, υποστηρίζει η Washington Post, επικαλούμενη πηγές.
Νωρίτερα, ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου άμυνας, τόνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα εναντίον στόχων στη Ρωσία που απειλούν την περιοχή του Kharkiv αλλά άφησε σε ισχύ την απαγόρευση της χρήσης των επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων ATACMS και άλλα όπλα μεγάλης εμβέλειας.
“Η νέα πολιτική των ΗΠΑ που επιτρέπει στην Ουκρανία να χτυπάει ρωσικό έδαφος με ορισμένα αμερικανικά όπλα έχει μειώσει τον αριθμό των ρωσικών επιθέσεων, αλλά εξακολουθεί να περιορίζει την εμβέλεια τόσο πολύ που εμποδίζει την Ουκρανία να χτυπήσει βασικά αεροδρόμια.
Αυτά τα αεροδρόμια χρησιμοποιούνται από ρωσικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούν θανατηφόρα κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, προκαλώντας τη μεγαλύτερη ζημιά σε στρατιωτικές θέσεις», γράφει η Washington Post, επικαλούμενο δύο Ουκρανούς αξιωματούχους.
Είπαν ότι οι ΗΠΑ περιόρισαν τα χτυπήματα σε λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα.
Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να προσδιορίσουν το εύρος των περιορισμών, αλλά είπαν ότι οι δηλώσεις των Ουκρανών αξιωματούχων ήταν εσφαλμένες.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe