28 C
Thessaloniki
24, July 2024

Χειμερινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια από το ΚΘΒΕ

Ο κόσμος της δημιουργίας, της έκφρασης και της φαντασίας, με όχημα την τέχνη του θεάτρου, ανοίγει και πάλι για όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες μέσα από τα Χειμερινά Καλλιτεχνικά Εργαστήρια του ΚΘΒΕ.

Φέτος πιο ενισχυμένος και ανανεωμένος από ποτέ ο θεσμός ξεκινά με νέα αισθητηριακά εργαστήρια εξερεύνησης για βρέφη, με εργαστήρια ανακάλυψης και εμπειρίας για παιδιά από 3 ετών και άνω, θεατροπαιδαγωγικά για παιδιά του δημοτικού και βιωματικά θεατρικά εργαστήρια, για έφηβους και ενήλικες, στο κέντρο της πόλης αλλά και στη Μονή Λαζαριστών!

Το ΚΘΒΕ, υπερασπιζόμενο ένα θέατρο που αγκαλιάζει και απευθύνεται σε όλους, χωρίς αποκλεισμούς, συνεχίζει το ταξίδι του με τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια παρέχοντας για 4η χρονιά δωρεάν μαθήματα για ΑμεΑ.

Στόχος των εργαστηρίων μας είναι η ενθάρρυνση της ελεύθερης έκφρασης των παιδιών, καθώς και η ανάπτυξη της φαντασίας, μέσα από ειδικά σχεδιασμένο ασκησιολόγιο, που ανταποκρίνεται στην ηλικιακή ομάδα κάθε εργαστηρίου, προσαρμοσμένο στη ιδιαίτερη θεματική, που εισάγει θεατρικούς κώδικες, αφουγκράζεται τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους νέους και εστιάζει σε ερεθίσματα, τα οποία ενθαρρύνουν τα παιδιά να δρουν ως «ενεργοί πολίτες», με ενδιαφέρον για τις κοινωνικές προεκτάσεις της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η θεματική του κάθε εργαστηρίου, σχεδιάζεται και διαμορφώνεται, βάσει της μεθοδολογίας και της φιλοσοφίας των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων, που σχετίζεται με την βιωματική εμπειρία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της άντλησης υλικού από τα ίδια τα παιδιά.

Πυρήνας φέτος του θεατρικού εργαστηρίου για ΑμεΑ θα είναι η Ομάδα Εν δυνάμει, η οποία σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, προχωρά στη δημιουργία ενός νέου κύκλου δράσεων.
Πρόκειται για μία σειρά εβδομαδιαίων θεατρικών εργαστηρίων για νέους (18 ετών και άνω), με εισηγητές και εισηγήτριες ηθοποιούς και μέλη της ομάδας Εν δυνάμει, σε συνεργασία με εθελοντές/ντριες της ομάδας.
Χρησιμοποιώντας εργαλεία δομημένου διαλόγου, παιχνίδια ρόλων, δημιουργικής γραφής, ασκήσεων χορού και θεάτρου, προσδοκούμε στη δημιουργία ενός πρωτότυπου έργου, το οποίο θα παρουσιαστεί στο τέλος των εργαστηρίων.
Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ανάπηρους και ανάπηρες, σε φίλους και φίλες της ομάδας Εν δυνάμει, καθώς και σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την μεθοδολογία της εργασίας της.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο παραπάνω τμήματα για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται οι ίδιοι ή οι φροντιστές τους στο ταμείο του Βασιλικού θεάτρου από Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2022, ώστε να καταθέσουν συμπληρωμένη την αίτηση συμμετοχής στο Θεατρικό Εργαστήρι, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής της συμπληρωμένης αίτησης στο mail: [email protected]

Αίτηση για ΑμεΑ
https://www.ntng.gr/gallery/ntng////attachments/20221012_aithshAMEA.pdf )

Στη συνέχεια, και αφού εξετασθούν οι αιτήσεις, θα ειδοποιούνται τηλεφωνικά για την δυνατότητα συμμετοχής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Ελένη Δημοπούλου στο τηλέφωνο 6948.202250

Νέα τμήματα για βρέφη (από 18 μηνών)
τώρα και στη Μονή Λαζαριστών

Η μεγάλη ανταπόκριση των νέων μαμάδων στη συμμετοχή τους στα βρεφικά τμήματα των Θεατρικών Εργαστηρίων, οδήγησε το ΚΘΒΕ στη δημιουργία νέων τμημάτων για βρέφη, από 18 μηνών και άνω, φέτος και στη Μονή Λαζαριστών.

4η χρονιά θεατρικά εργαστήρια
για τους Ενήλικές

Τα τμήματα ενηλίκων αφορούν σε δύο ηλικιακές ομάδες, με δικαίωμα παρακολούθησης μια φορά την εβδομάδα. Η πρώτη ηλικιακή ομάδα συμπεριλαμβάνει άτομα από 18 έως 25 ετών ενώ η δεύτερη απευθύνεται σε άτομα 25 ετών και άνω. (*Τηρείται όριο μέχρι και τεσσάρων απουσιών ανά περίοδο).

Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Βασιλικού Θεάτρου και της Μονής Λαζαριστών και υπό την καθοδήγηση έμπειρων θεατροπαιδαγωγών και καλλιτεχνών, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη δική τους καλλιτεχνική εκδρομή στον κόσμο του Θεάτρου!

Οι εγγραφές αρχίζουν 17 Νοεμβρίου.

Το κόστος συμμετοχής σε όλα τα τμήματα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, του Βασιλικού Θεάτρου και της Μονής Λαζαριστών ανέρχεται στο ποσό των 240€ ανά έτος (με δυνατότητα καταβολής σε δύο δόσεις).
Το ποσό μειώνεται στα 120€ ανά έτος, για τα επόμενα μέλη της ίδιας οικογένειας που συμμετέχουν σε τμήματα θεατρικών εργαστηρίων του ΚΘΒΕ και στην περίπτωση που ο ίδιος συμμετέχων παρακολουθεί περισσότερα από ένα εργαστήρια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Οι εγγραφές για όλα τα εργαστήρια πραγματοποιούνται αποκλειστικά στα ταμεία του Βασιλικού θεάτρου, συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής και καταβάλλοντας το αντίστοιχο ποσό.

Αίτηση για παιδιά και εφήβους:
https://www.ntng.gr/gallery/ntng////attachments/20221012_aithshPAIDIWN.pdf

Αίτηση για ενήλικες:
https://www.ntng.gr/gallery/ntng////attachments/20221012_aithshENHLIKWN.pdf

Πηγή: ertnews.gr

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe