16 C
Thessaloniki
18, May 2024

Είναι τουλάχιστον ντροπήΗ επίσημη θέση της Euroleague για τις αμφισβητούμενες αποφάσεις και μη αποφάσεις στα χθεσινά Game 3

Μετά από εικασίες γύρω από διάφορα παιχνίδια που έγιναν κατά τη διάρκεια των Αγώνων Playoff 3 της Turkish Airlines, Maccabi Playtika Tel Aviv vs.

MACCABI PLAYTIKA TEL AVIV – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΚΤΩΡ ΑΘΗΝΑ

ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΜΗΜΑ (00:57:00)

Με 57,0 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τελευταίο τέταρτο, ο παίκτης της Μακάμπι Πλέτικα Τελ Αβίβ, Τζος Νέμπο, παίρνει ένα επιθετικό ριμπάουντ, αφού ο Αντόνιους Κλίβελαντ αστόχησε σε ένα σουτ. Ο Τζος Νέμπο, με την κατοχή της μπάλας, τρέχει σε μια από τις γωνίες του γηπέδου και πετάει την μπάλα προς τον παίκτη του Παναθηναϊκού ΑΚΤΩΡ Αθηνών, Ματίας Λέσορτ. Η μπάλα αντανακλάται από το σώμα του Mathias Lessort, με αποτέλεσμα ένα call εκτός ορίων υπέρ της Maccabi Playtika Tel Aviv. Μετά την εξέταση όλων των διαθέσιμων εικόνων, δεν υπάρχουν οριστικά στοιχεία που να δείχνουν ότι ο Josh Nebo πατά στην τελική γραμμή, καθώς η φτέρνα του μπορεί να σηκωθεί από το πάτωμα και η γωνία της κάμερας δεν δείχνει αντίθετη άποψη.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΜΗΜΑ (00:14:09)

Με 14,9 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τελευταίο δεκάλεπτο, ο παίκτης της Μακάμπι Πλέτικα Τελ Αβίβ, Λορέντζο Μπράουν, οδηγεί στο καλάθι και επιχειρεί ένα πλασέ, όταν ο παίκτης του Παναθηναϊκού Άκτωρ Αθηνών, Μαθίας Λέσορτ, προσπαθεί να αποκρούσει το σουτ.

Ο κεντρικός διαιτητής κάνει παράβαση τερματοφύλακα όταν το ρολόι του αγώνα δείχνει 0:14,9 του τέταρτου δεκαλέπτου. Καθώς αυτή η κατάσταση συμβαίνει στα δύο τελευταία λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου, αυτή είναι μια κατάσταση που μπορεί να επανεξεταστεί από τους διαιτητές. Οι αξιωματούχοι εξετάζουν το παιχνίδι στο σύστημα άμεσης επανάληψης και μετά από έλεγχο διαπιστώνουν ότι το μπλοκαρισμένο σουτ ήταν νόμιμο. Σωστή απόφαση.

Σύμφωνα με τους κανόνες EB Adapted και το EB Case Book, όταν καλείται παραβίαση τερματισμού ή παρεμβολής καλαθιού, η οποία στη συνέχεια εξετάζεται με τη χρήση της IRS και η απόφαση ακυρώνεται, εάν καμία ομάδα δεν είχε αποκτήσει άμεσο και σαφή έλεγχο της μπάλας όταν έγινε η παράβαση. καλείται, το παιχνίδι θα ξαναρχίσει με μια μπάλα άλματος στον κύκλο που βρίσκεται πλησιέστερα στο σημείο όπου σημειώθηκε η παράβαση.

Για να συνεχιστεί ο αγώνας, οι διαιτητές εξετάζουν το παιχνίδι και πριν από το πιθανό ριμπάουντ μετά το νόμιμο μπλοκ σουτ, η μπάλα αγγίζει το ρινγκ. Σωστή απόφαση.

Σύμφωνα με το άρθρο 50.4 των Επίσημων Κανονισμών Μπάσκετ της FIBA ​​(OBR), ο χειριστής του ρολογιού βολής θα σταματήσει και θα επαναφέρει τα 14 δευτερόλεπτα, με ορατά 14 δευτερόλεπτα, όταν:

· Αφού η μπάλα αγγίξει το δαχτυλίδι σε ένα ανεπιτυχές σουτ για γκολ […], εάν η ομάδα που ανακτά τον έλεγχο της μπάλας είναι η ίδια ομάδα που είχε τον έλεγχο της μπάλας πριν η μπάλα αγγίξει το δαχτυλίδι.

Σύμφωνα με το άρθρο 49.2 του FIBA ​​OBR, ο χρονοδιακόπτης ξεκινά το ρολόι του παιχνιδιού όταν:

o Κατά τη διάρκεια ενός jump ball, η μπάλα χτυπιέται νόμιμα από έναν άλτη.

Σύμφωνα με το άρθρο 50.1 του FIBA ​​OBR, ο χειριστής του ρολογιού βολής θα εκκινήσει τη συσκευή όταν στο γήπεδο μια ομάδα αποκτήσει τον έλεγχο μιας ζωντανής μπάλας.

Μετά από αυτό, ο παίκτης της Maccabi Playtika Tel Aviv Josh Nebo και ο παίκτης του Παναθηναϊκού Aktor Athens, Mathias Lessort, πηδούν για την μπάλα και ο Nebo τη χτυπά προς την κατεύθυνση προς την Bonzie Colson, η οποία αποκτά τον έλεγχο της μπάλας όταν τα ρολόγια του αγώνα δείχνουν 0:14 δευτερόλεπτα. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα κατοχής, υπάρχει κλήση για φάουλ στον Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος έρχεται σε επαφή με τον Λορέντζο Μπράουν όταν το ρολόι του αγώνα δείχνει 5,9 δευτερόλεπτα.

Η επαναφορά του ρολογιού βολής είναι σωστή, καθώς και η επανεκκίνηση του ρολογιού του παιχνιδιού όταν χτυπήθηκε η μπάλα, και καθώς είχαν απομείνει 14 δευτερόλεπτα ή λιγότερο στο ρολόι του παιχνιδιού, ο χειριστής του ρολογιού βολής προχωρά σωστά στην απενεργοποίηση της συσκευής ρολογιού βολής (Άρθρο 50.5 του FIBA ​​OBR).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ – FC BARCELONA

ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΜΗΜΑ (00:16.3)

Με 16,3 δευτερόλεπτα να απομένουν μέχρι το τέλος του τέταρτου δεκαλέπτου, ο χρόνος που ο παίκτης της Μπαρτσελόνα, Τόμας Σατοράνσκι, έχει την μπάλα στα χέρια του πριν την εισερχόμενη, υπερβαίνει το όριο των 5 δευτερολέπτων (FIBA OBR – Άρθ. 17.3.1 Ο παίκτης που εκτελεί την επαναφορά δεν θα χρειαστούν περισσότερα από 5 δευτερόλεπτα για να απελευθερωθεί η μπάλα). Οι διαιτητές έπρεπε να έχουν κάνει παράβαση 5 δευτερολέπτων με αποτέλεσμα την κατοχή του Ολυμπιακού Πειραιώς. Λανθασμένη χωρίς κλήση.

ΥΠΕΡΩΡΑ (00:01:00)

Με 1,0 δευτερόλεπτο να απομένει στην παράταση, ο αμυντικός παίκτης Filip Petrusev έρχεται σε επαφή με το αριστερό του χέρι με το χέρι του Jabari Parker όταν ξεκινά την ανοδική κίνηση που προηγείται του σουτ. Οι διαιτητές έκαναν φάουλ. Σωστή κλήση.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της IRS, αυτή η κατάσταση μπορεί να αναθεωρηθεί σύμφωνα με το άρθρο 00:00 Game Clock, 2.2 Faul πριν από τη λήξη του χρόνου:

Ένα φάουλ που έγινε χωρίς να απομένει χρόνος στο ρολόι του αγώνα (00:00) στο τέλος οποιουδήποτε δεκαλέπτου ή οποιασδήποτε παράτασης. Οι διαιτητές θα εξετάσουν το υλικό για να προσδιορίσουν μόνο το εξής ζήτημα: εάν το φάουλ που κρίθηκε συνέβη πριν από το άναμμα των κόκκινων φώτων LED (που σηματοδοτούν το τέλος του χρόνου παιχνιδιού).

Οι διαιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τη στιγμιαία επανάληψη για να καθορίσουν εάν (και πόση) ώρα θα πρέπει να τεθεί στο ρολόι του αγώνα, αλλά μόνο όταν επιβεβαιωθεί μέσω της επανάληψης ότι έγινε φάουλ πριν από το άναμμα των κόκκινων λυχνιών LED (που σηματοδοτεί το τέλος του χρόνου παιχνιδιού).

Πριν από

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe