28.2 C
Thessaloniki
22, July 2024

Ελληνική Ομοσπονδία Αιλουροειδών

Παρουσίαση της νεοσύστατης Ομοσπονδίας για τη Γάτα

Τον τελευταίο αιώνα σε παγκόσμιο επίπεδο η επιθυμία για μία γάτα συντροφιάς ολοένα και μεγαλώνει και αυτό δεν άφησε ανεπηρέαστη και την χώρα μας. Οι σύγχρονοι και έντονοι ρυθμοί της ζωής, κυρίως στις μεγαλουπόλεις, έφεραν τους ανθρώπους πιο κοντά στα ζώα συντροφιάς. Η αναζήτηση για την απόκτηση μιας γάτας, είτε κάποιας συγκεκριμένης φυλής, είτε ημίαιμης, ξεκίνησε με πιο ζωηρό ενδιαφέρον την δεκαετία του 90.

Δελτίο Τύπου Ελληνικής Ομοσπονδίας Αιλουροειδών

Έτσι λοιπόν ζωντάνεψε η ιδέα να δημιουργηθεί κάποιος όμιλος που να μπορέσει να ενημερώσει, να προστατέψει και να ασχοληθεί με τις δεκάδες φυλές γατιών αλλά και με τις ημίαιμες που όλοι μας μεγαλώνοντας είχαμε στις αυλές μας. Το 1995 υπό το όραμα του Αντώνη Κασταμωνίτη, ο πρώτος Ελληνικός Όμιλος Γάτας, υπό τους Διεθνείς κανονισμούς της FIFe (Feline Internationale Federation), έγινε γεγονός. Η Ελλάδα πλέον είχε πετύχει κάτι που έμοιαζε πολύ ξένο για τα εγχώρια δεδομένα, να ασχοληθεί κάποιος με μια γάτα. Οι δεισιδαιμονίες, η κακή νοοτροπία, η άγνοια, η ημιμάθεια, η παντελής έλλειψη φιλοζωίας όλα αυτά τα χρόνια καθιστούσε την γάτα ως ένα ζώο που απλά… πιάνει ποντίκια. Το 1995 αυτό τελείωσε μια και για πάντα. Οι Έλληνες ξεκίνησαν με αργά αλλά σταθερά βήματα να αλλάζουν νοοτροπία και να γνωρίζουν την ομορφιά της γάτας.

Οι Έλληνες ξεκίνησαν με αργά αλλά σταθερά βήματα να αλλάζουν νοοτροπία και να γνωρίζουν την ομορφιά της γάτας.

Μετά από σχεδόν 18 χρόνια προσφοράς του Ελληνικού Ομίλου Γάτας, με πολλές δράσεις, ομιλίες, ενημερώσεις, εκθέσεις μορφολογίας, σεμινάρια και δεκάδες χιλιάδες pedigree καθαρόαιμων φυλών, έφθασε η ώρα για το επόμενο βήμα. Έτσι δημιουργήθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Αιλουροειδών όπου «παίρνει την σκυτάλη» και αναλαμβάνει την τεράστια ευθύνη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα όπου η γάτα θα πάρει τη θέση που της αξίζει, τη θέση της μέσα στην Ελληνική σύγχρονη οικογένεια.
Ο νέος φορέας έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και με την επωνυμία «Ελληνική Ομοσπονδία Αιλουροειδών», λαμβάνει δράσεις και αντιπροσωπεύει όλη την Ελληνική Επικράτεια καθώς και συνεργάζεται και με ομοσπονδίες Κρατών της Αλλοδαπής. Έχει ως σκοπό τη διάσωση, διάδοση και προστασία των αναγνωρισμένων ή μη αιλουροειδών φυλών και αδέσποτων (γατών) βάσει διεθνών προδιαγραφών. Προωθεί την ιδέα της γατοφιλίας και την προστασία των γατών. Η Ομοσπονδία λειτουργεί τόσο κάτω από τους εσωτερικούς κανονισμούς της, όσο και από τους διεθνείς κανονισμούς της «FIFe» (Feline Internationale Federation), στην οποία είναι μέλος με την Αγγλική Επωνυμία της, ως «FELIS GREECE» (FGR).

Δράσεις:

Η Ομοσπονδία δραστηριοποιείται σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και προβαίνει σε πλήθος δράσεων με ενδεικτικά τις ακόλουθες:

• Προστατεύει, διασώζει και βελτιώνει τις συνθήκες ζωής των γατών σε ελεγχόμενο και μη περιβάλλον και προάγει την υπεύθυνη κηδεμονία τους.
• Φροντίζει για την ταυτοποίηση/καταχώρηση γατών σε βάση δεδομένων και την έκδοση πιστοποιητικών γενεαλογίας (PEDIGREE) βάσει των διεθνών προδιαγραφών της FiFe.
• Φροντίζει και επιβλέπει την βελτίωση της ποιότητας των εκτρεφόμενων γατών, την διατήρηση και προστασία των φυλών.
• Παραπέμπει σε πειθαρχικό συμβούλιο, καταγγέλλει στις Δημόσιες Αρχές οιοδήποτε μέλος του ομίλου ή άτομο εκτός ομίλου όπου θα διαπιστώνεται ότι κακοποιεί, βασανίζει, υποσιτίζει και γενικότερα δεν ακολουθεί τους κανόνες ευζωίας των ζώων.
• Διοργανώνει ημερίδες ενημέρωσης, σεμινάρια επιμόρφωσης, παρουσιάσεις φυλών και Διεθνείς εκθέσεις/πιστοποιήσεις μορφολογίας.
• Εγκρίνει υπό την αιγίδα της την λειτουργία άλλων ομίλων, σωματείων και λεσχών γατών τοπικού χαρακτήρα ή ειδικού σκοπού.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αιλουροειδών για την πραγματοποίηση των σκοπών της, δραστηριοποιείται με κάθε νόμιμο μέσο και ειδικότερα προβαίνει στην:
• Διοργάνωση Διεθνών και Εθνικών διαγωνισμών, εκθέσεων μορφολογίας γάτας, παρουσιάσεων φυλών κ.λπ.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε την εταιρία WELL DONE και ειδικότερα τον κο Βασίλη Γουλιέλμο για την αμέριστη συμπαράσταση την αρωγή και την συστράτευση στα θέματα ζωοφιλίας.
• Διοργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων και διαλέξεων για την πλήρη ενημέρωση των μελών του Σωματείου αλλά και του κοινού.
• Προβάλει των σκοπών του Σωματείου και την ενημέρωση του κοινού με κάθε πρόσφορο μέσο, ιδίως μέσω διαδικτύου και κοινωνικών πλατφόρμων ενημέρωσης.
• Εκδίδει και διανέμει έντυπα, βιβλία και δημοσιεύει μελέτες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σε κάθε ενδιαφερόμενο.
• Είναι σε συνεργασία με άλλα συναφή μη κερδοσκοπικά και φιλοζωικά σωματεία, λεσχών γατών, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες και αστικές κερδοσκοπικές εταιρείες.
• Είναι σε συνεργασία με οποιοδήποτε Νομικό πρόσωπο Δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα που έχει ως γνώμονα την αγάπη και ευζωία των ζώων.

Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά στις μελλοντικές μας δράσεις.

Το μέλλον σίγουρα ανήκει στους τετράποδους φίλους μας και κυρίως στις γάτες. Ας συστρατευτούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και να βοηθήσουμε όλοι μαζί για αυτό το καλύτερο μέλλον. Θα χαρούμε πολύ να έρθετε στην Ομοσπονδία μας, να ενημερωθείτε και να γνωρίσετε καλύτερα τις γάτες. Η Συνδρομή, η βοήθεια και η εθελοντική σας διάθεση είναι πολύ σημαντική για εμάς και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά στις μελλοντικές μας δράσεις.
Επόμενο μεγάλο γεγονός η Διεθνής Έκθεση Μορφολογίας με εκπροσώπους όλων των φυλών από Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες. Η έκθεση θα λάβει χώρα στον εκθεσιακό χώρο HELEXPO της Θεσσαλονίκης το διάστημα 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου 2023. Θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες δράσεις για τους τετράποδους φίλους μας με πολλές εκπλήξεις και δρόμενα.
Να είστε όλοι εκεί και αγκαλιάσετε την προσπάθειά μας.

Πηγή Κατοικίδια εν δράσει

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe