23.5 C
Thessaloniki
25, May 2024

Ενώ οι Ρώσοι συντρίβουν τους Ουκρανούς στο Kharkiv, εκτάκτως στο Κίεβο ο Blinken (ΗΠΑ)

Eνώ οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει εντυπωσιακή προέλαση βόρεια του Kharkiv και έχουν καταλάβει σχεδόν 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους σε λίγες ημέρες… στην Δύση επικρατεί πανικός.
Οι ρώσοι μέσα σε 48 ώρες έριξαν 100 βόμβες FAB-500 και FAB-1500 προκαλώντας όλεθρο.
Μάλιστα εσπευσμένα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken έφθασε στο Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας για να έχει συνομιλίες με τον Zelensky.
H κατάσταση σε όλο το μέτωπο είναι τραγική…
Ειδικά δυτικά της Avdiivka ο Ρωσικός στρατός δεν έχει περάσει ούτε μια ημέρα να μην προελάσει, καθημερινά κερδίζει 1,5 χιλιόμετρα σε βάθος και έως 3 χιλιόμετρα σε πλάτος.
Εν τω μεταξύ και στο ChasivYar η κατάσταση είναι δραματική.
Υπάρχουν χειρότερα νέα για τους Ουκρανούς;
Ναι οι νέες δηλώσεις του Jens Stoltenberg του ΝΑΤΟΥ ότι δεν θα είχε νόημα η αποκατάσταση της Ουκρανίας εάν ηττηθεί από την Ρωσία, δείχνουν τον κυνισμό της Δύσης, χρησιμοποίησαν τους Ουκρανούς και θα τους πετάξουν στα σκουπίδια… αυτή είναι η μοίρα τους…
Ταυτόχρονα ο ρωσικός στρατός κατέρριψε 4 πυραύλους κρουζ Storm Shadow και 7 UAVs πάνω από την Κριμαία.
Επίσης κατέρριψε 12 πυραύλους Olkha και 12 UAV πάνω από την περιοχή Belgorod και αναχαίτισε 4 UAV πάνω από την περιοχή Lipetsk

Associated Press: Εκτάκτως στο Κίεβο ο Antony Blinken ΥΠΕΞ των ΗΠΑ – Τρόμος μετά τις δραματικές εξελίξεις βόρεια του Kharkiv

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο στις 14 Μαίου 2024, όπου θα συναντηθεί με την ηγεσία της Ουκρανίας.
«Ο Antony Blinken έφτασε στο Κίεβο στις 14 Μαίου 2024 σε μια απροειδοποίητη διπλωματική αποστολή…
Ο Antony Blinken θα τονίσει τη δέσμευση της κυβέρνησης Biden για την άμυνα και τη μακροπρόθεσμη ασφάλεια της Ουκρανίας», υποστηρίζει το Associated Press.
Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Antony Blinken θα συναντηθεί με τον Zelensky και τον υπουργό Εξωτερικών Kuleba.
Θα συζητήσει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, τις επιπτώσεις του νέου πακέτου βοήθειας των ΗΠΑ και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της Ουάσιγκτον να στηρίξει το Κίεβο.
Το Associated Press ανέφερε ότι ο Antony Blinken θα «στείλει ένα ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης» στους Ουκρανούς αξιωματούχους κατά τη διήμερη επίσκεψή του.
Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος που ταξίδευε με τον Blinken στο τρένο από την Πολωνία στην Ουκρανία είπε ότι η Ουκρανία έχει ήδη λάβει πυροβολικό, αεράμυνα και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ως μέρος του νέου πακέτου βοήθειας.
Την επίσκεψη του Antony Blinken είχε προαναγγείλει η εφημερίδα Politico.
Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε, σχεδόν 61 δισεκατομμύρια δολάρια τα οποία θα διατεθούν για να βοηθήσουν την Ουκρανία, από τα οποία 23,2 δισεκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν για την αναπλήρωση όπλων που της μεταφέρθηκαν από τις αποθήκες του Πενταγώνου, 13,8 δισεκατομμύρια θα δαπανηθούν για στρατιωτικές αγορές για την Ουκρανία στην ανοιχτή αγορά, 11,3 δισεκατομμύρια για να διασφαλιστούν οι «τρέχουσες στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή».

Ο ρωσικός στρατός συντρίβει την ουκρανική άμυνα στο Kharkiv, κατέλαβε 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών – Έριξαν 100 βόμβες FAB

Ηττημένος στα πεδία των μαχών, ο ουκρανικός στρατός δεν σταματά τις προσπάθειες να φτάσει στις ρωσικές οπίσθιες εγκαταστάσεις.
Τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετά ουκρανικά UAV έφτασαν σε ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου σε διαφορετικές πίσω περιοχές, προκαλώντας μικρές ζημιές.
Ωστόσο, τα περισσότερα από τα ουκρανικά drones και πύραυλοι αναχαιτίζονται από τις ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας.
Η νύχτα της 13ης Μαΐου δεν αποτέλεσε εξαίρεση.
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επιτυχώς μια μαζική ουκρανική επίθεση με 31 UAV, 12 πυραύλους Olkha MLRS και 4 πυραύλους κρουζ Storm Shadow που προμήθευσαν οι χώρες του ΝΑΤΟ.
Η επίθεση είχε στόχο αστικές εγκαταστάσεις στις ρωσικές συνοριακές περιοχές και στην Κριμαία.
Καταπολεμώντας με επιτυχία τους πυραύλους της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ, ο ρωσικός στρατός απαντά με χτυπήματα ακριβείας στις οπίσθιες εγκαταστάσεις της Ουκρανίας. Εν μέσω των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθέσεων σε διαφορετικές κατευθύνσεις στην πρώτη γραμμή, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πύραυλοι και βαριές βόμβες σφυροκοπούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας που έχουν συσσωρευτεί στις ανατολικές περιοχές.

Όλεθρος από 100 βαριές βόμβες FAB-500 και FAB-1500

Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, περίπου 100 βαριές βόμβες FAB-500 και FAB-1500 έπληξαν τον ουκρανικό στρατό στην περιοχή του Kharkiv τις τελευταίες 48 ώρες.
Δεν υπάρχει ούτε μία θέση του ουκρανικού στρατού που να μην έγινε στόχος του ρωσικού πυροβολικού ή της αεροπορίας.
Ένα από τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψε το ουκρανικό σημείο προσωρινής ανάπτυξης κοντά στην πόλη Chuguev στην περιοχή του Kharkiv.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, ο ουκρανικός στρατός υπέστη μεγάλες απώλειες και έχασε τις εφεδρείες που ήταν προετοιμασμένες για περαιτέρω ανάπτυξη στις συνοριακές περιοχές του Kharkiv.
Μαζί με τα καταστροφικά χτυπήματα στην περιοχή του Kharkiv, οι ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη γειτονική περιοχή του Chernihiv.
Aναφέρθηκαν ρωσικά πλήγματα στο αεροδρόμιο Pevtsy.
Τα συνεχιζόμενα πλήγματα έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν την επίθεση του ρωσικού στρατού που ξεκίνησε πρόσφατα στην περιοχή του Kharkiv.
Κατά τη διάρκεια τεσσάρων ημερών επιχειρήσεων επίθεσης, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν έως και 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικής επικράτειας.
Τουλάχιστον 11 συνοριακά χωριά έχουν τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο.
Η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη σε δύο κύριες κατευθύνσεις με ταχεία κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας και εκκαθαρίσεων στις πλευρές του μετώπου με τη βοήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων.
Μέχρι το βράδυ της 12ης Μαΐου, ο ρωσικός στρατός κατέλαβε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στα δυτικά του Volchansk και ολοκλήρωσε μια επιχείρηση εκκαθαρίσεων σε ένα τοπικό εργοστάσιο υποδημάτων.
Αυτά ήταν τα δύο κύρια οχυρά στη βόρεια πλευρά της πόλης, από τα οποία οι ουκρανικές δυνάμεις έλεγχαν τα περίχωρα.
Την ίδια στιγμή, ρωσικές ομάδες επίθεσης εισήλθαν στην πόλη από τα ανατολικά.
Οι μάχες συνεχίζονται στο κέντρο.
Στη δεύτερη κατεύθυνση, οι ρωσικές ομάδες επίθεσης πλησιάζουν το Liptsy, καταλαμβάνοντας τον έναν οικισμό μετά τον άλλο.
Ενώ αναζητά ενισχύσεις σε άλλες κατευθύνσεις, όπως η περιοχή Kherson, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση ρίχνει πολύτιμες δυνάμεις της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών και των ταγμάτων Azov για να κλείσουν τις τρύπες στην άμυνα στο Kharkiv.

Budanov (GUR): Κρίσιμη η κατάσταση στο Kharkiv – Είμαστε στο χείλος του γκρεμού

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe