Επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου-Στις ράγες οι εμπορικές αμαξοστοιχίες Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Σε συμφωνία φαίνεται πως έφθασαν ΟΣΕ και Hellenic Train, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν ακόμη και από σήμερα το βράδυ τα δρομολόγια ΑθήναΘεσσαλονίκη. Η επανεκκίνηση αφορά μέχρι στιγμής μόνο τις εμπορικές αμαξοστοιχίες. Για περεταίρω λεπτομέρειες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν και τις αποφάσεις που πάρθηκαν αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα.

Η μερική επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου θα αποτελέσει ένα “τεστ” για την επανέναρξη των υπόλοιπων δρομολογίων, η οποία αναμένεται να γίνει την Δευτέρα 3 Απριλίου.

Κομβικό σημείο της συζήτησης για την επαναλειτουργία του δικτύου, ήταν -και συνεχίζει να είναι- η ασφάλεια του δικτύου προκειμένου να μην ξανασυμβεί τέτοια τραγωδία. Ωστόσο, οι τρομερές ελλείψεις και τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, που ήρθαν στην επιφάνεια μετά το δυστύχημα, είναι άγνωστο ακόμη σε τι βαθμό έχουν επιλυθεί.

Υπενθυμίζεται, πως τα συνδικάτα των σιδηροδρόμων είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση για την ανυπαρξία ασφαλείας στους σιδηροδρόμους, ωστόσο δεν λήφθηκε ποτέ η απαραίτητη μέριμνα.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
67FollowersFollow
367SubscribersSubscribe