34.2 C
Thessaloniki
22, June 2024

Επικίνδυνη κλιμάκωση – Τέλος 2024 η Ουκρανία χωρίς στρατό

Η Δύση ακολουθεί τον δρόμο της κλιμάκωσης, η Ρωσία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξουδετερώσει τις απειλές υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Alexander Grushko σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Christian Freuding.
Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές, ο Grushko ανέφερε πως η Ρωσία γνωρίζει ότι «δυτικές χώρες ακολουθούν το μονοπάτι της κλιμάκωσης».
«Επομένως, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από την πλευρά μας για να εξουδετερωθούν οι απειλές που συνδέονται με μια τέτοια κλιμάκωση», είπε ο Grushko.
«Είναι γνωστό ότι οι δυτικές χώρες διεξάγουν έναν υβριδικό πόλεμο κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος συνδυάζει μια σειρά μέτρων οικονομικής φύσης» υπογράμμισε ο Grushko.

Ollongren (υπουργός Άμυνας Ολλανδίας): Κανένας περιορισμός στα F-16 που δίνουμε στην Ουκρανία – Ας χτυπήσουν όπου θέλουν

Η Ολλανδία δεν θέτει ούτε πρόκειται να θέσει τον οποιονδήποτε περιορισμό στην Ουκρανία για το πώς θα χρησιμοποιήσει τα 24 μαχητικά F-16 που θα της δώσουμε ανέφερε η υπουργός Άμυνας της Ολλανδίας Kajsa Ollongren.
«Η Ολλανδία δεν θα περιορίσει τη χρήση των μαχητικών F-16, τα οποία θα μεταφέρουμε στο Κίεβο, όσον αφορά τα χτυπήματα στη Ρωσική Ομοσπονδία» υποστήριξε η Ολλανδή υπουργός Άμυνας.
Πρόκειται για μια τελείως διαφορετική θέση από αυτή του Βελγίου, καθώς ο Βέλγος πρωθυπουργός Alexander De Croo έχει προειδοποιήσει το Κίεβο πως δεν θα επιτρέψει στα μαχητικά F-16 που θα δώσει, να πετάξουν στον εναέριο χώρο της Ρωσίας.
«Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός τύπου «Βελγίου».
Εφαρμόζουμε την ίδια αρχή που έχουμε εφαρμόσει σε κάθε άλλη σχετική παράδοση, η οποία εν πολλοίς συμπυκνώνεται στο ότι από τη στιγμή που θα τα παραδώσουμε στην Ουκρανία, εναπόκειται σε αυτούς πώς θα τα χρησιμοποιήσουν» υπογράμμισε η Ολλανδή υπουργός Άμυνας.
«Τους ζητάμε μόνο να συμμορφωθούν με το Διεθνές Δίκαιο και το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όπως αναφέρεται στον Χάρτη του ΟΗΕ, που σημαίνει ότι τα χρησιμοποιούν για να επιτύχουν τους στρατιωτικούς στόχους που πρέπει στο πλαίσιο της αυτοάμυνας τους» επισήμανε η Ollongren κατά τη διάρκεια δηλώσεων στο περιθώριο της Διάσκεψης της Σιγκαπούρης που έγινε χθες Κυριακή.

Washington Post: Οι διοικητές των Ουκρανικών Ταξιαρχιών ανησυχούν για τους νεοσυλλέκτους στρατιώτες, είναι ανεκπαίδευτοι

Οι Ουκρανοί διοικητές διαμαρτύρονται για την κακή εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, γράφει η Washington Post.
«Από όπου κι αν φτάνουν νέοι στρατιώτες, οι Ουκρανοί διοικητές πεδίου λένε ότι η ανεπαρκής εκπαίδευση συχνά σημαίνει ότι πρέπει να περάσουν εβδομάδες για να τους εκπαιδεύσουν σε βασικές δεξιότητες όπως η σκοποβολή», ανέφερε η Washington Post.
Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι ο νόμος για την ενίσχυση της κινητοποίησης που εγκρίθηκε την άνοιξη 2024 δεν θα βοηθήσει το Κίεβο.
Ο νόμος για την ενίσχυση της κινητοποίησης στην Ουκρανία τέθηκε σε ισχύ στις 18 Μαΐου.
Το έγγραφο υποχρεώνει όλους τους υπόχρεους για στρατιωτική θητεία να ενημερώνουν τα στοιχεία τους στο στρατιωτικό γραφείο εγγραφής και στράτευσης εντός 60 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος.

Alaudinov (Akhmat): Το ΝΑΤΟ εξαντλείται, δεν μπορεί να μας σταματήσει

Οι στρατιώτες των τσετσενικών – ρωσικών ειδικών δυνάμεων Akhmat έχουν μεταφερθεί και αναπτυχθεί στη ρωσική επαρχία του Belgorod προκειμένου να επιχειρήσουν κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με το Kharkiv.
Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της ομάδας Akhmat, Apty Alaoudinov, οι πόροι των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ εξαντλούνται και πλέον δεν αρκούν για να περιορίσουν την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων.
«Στην αρχή δόθηκαν στον εχθρό Javelin και άλλα είδη όπλων.
Ωστόσο, έγινε άμεσα αντιληπτό ότι αυτό που όλοι θεωρούσαν, ότι εμείς δεν θα μπορούσαμε να τους αντισταθούμε, ότι αυτό ήταν, δεν ίσχυε…
Μετά ήρθαν HIMARS, Storm Shadow, M777 howitzers, μπορούμε να αναφέρουμε όλη τη λίστα των όπλων που δόθηκε στους Ουκρανούς.
Οι πόροι του ΝΑΤΟ είναι ήδη κοντά στο να εξαντληθούν…, μια και το μπλοκ του ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση να παράξει ακόμα περισσότερα όπλα και εξοπλισμό για να σταματήσει τη Ρωσία» τόνισε ο Alaudinov.
Επιπλέον, σημείωσε ότι η Ουκρανία εξαντλείται επίσης από ανθρώπινο δυναμικό.
Όπως είπε, οι περισσότεροι από τους ιδεολογικά σκεπτόμενους Ουκρανούς πολίτες έχουν ήδη πεθάνει στη μάχη, και όσοι κινητοποιούνται βίαια δεν έχουν το κίνητρο να πολεμήσουν για τις ιδέες του καθεστώτος του Κιέβου.
O Alaudinov υποστήριξε ότι οι μονάδες των Akhmat έχουν ήδη αναλάβει και εκπληρώνουν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί.
«Είναι πολύ ευχάριστο και κολακευτικό συνάμα ότι μεταφερθήκαμε σε αυτήν την περιοχή, η οποία πλέον είναι η πιο σημαντική για όλα τα γεγονότα που οδηγούν στην ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Όλα είναι καλά.
Οι μαχητές έχουν μεταφερθεί σε διάφορες περιοχές κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής μάχης στις συνοριακές περιοχές του Kharkiv που έπρεπε να καλυφθούν και σήμερα οι μαχητές μας έχουν ήδη αρχίσει να εκτελούν τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί», είπε ο Alaudinov, τονίζοντας ότι οι μονάδες των ειδικών δυνάμεων του Akhmat εκτελούν επίσης αποστολές επίθεσης.

Lukashenko (Λευκορωσία): Εάν το θελήσουν οι ΗΠΑ, ειρήνη στην Ουκρανία… από αύριο – Δεν θέλουν πόλεμο οι Ρώσοι

Εάν το θελήσουν οι Αμερικάνοι, η Ουκρανία θα έχει ειρήνη… από αύριο υποστήριξε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Alexander Lukashenko κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον Μογγόλο ομόλογό του, Ukhnaagiin Khurelsukh.
«Εάν οι Αμερικάνοι συμφωνήσουν να υπάρξει ειρήνη εκεί, θα υπάρξει ειρήνη αύριο…
Αλλά δεν την χρειάζονται.
Ωστόσο, σκεφτείτε ποιος φταίει εδώ και ποιος έχει δίκιο» είπε ο Lukashenko, αναφέροντας πως αυτό που χρειάζεται είναι οι διαπραγματεύσεις.
«Οι Ρώσοι δεν θέλουν αυτόν τον πόλεμο.
Το ξέρω πολύ καλά.
Γιατί δεν κάθονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;
Γιατί δεν καταλήγουν σε μια συμφωνία;
Οι Αμερικάνοι θέλουν να σύρουν τη Ρωσία σε αυτήν την αντιπαράθεση και σε αυτόν τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Πολεμήστε με την Ουκρανία και εμείς θα ασχοληθούμε με την Κίνα.
Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής των Αμερικάνων» υπογράμμισε ο Λευκορώσος πρόεδρος, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Μογγολίας, τον κάλεσε να ακούσει όχι αυτό που λένε Αμερικάνοι και Δυτικοί, αλλά να δουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην Ουκρανία.
Όπως είπε ο Lukashenko, η Ρωσία είναι μια αδελφική φίλη και σύμμαχος της Λευκορωσίας.

James David Vance (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Πρώτη φορά που η απειλή για πυρηνικό πόλεμο είναι τόσο υπαρκτή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες οδεύουν προς μια πυρηνική σύγκρουση λόγω της απόφασης του Biden να εγκρίνει τα χτυπήματα του Κιέβου στη Ρωσία με αμερικανικά όπλα, δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής από το Οχάιο James David Vance.
«Μου φαίνεται ότι τώρα ο κίνδυνος ενός πυρηνικού πολέμου είναι υψηλότερος από κάθε άλλη στιγμή.
O Biden οδεύει ασυνείδητα προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.
Ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου άμυνας είπε ότι ο Biden επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για μάχη με συστήματα αεράμυνας εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος που απειλούν την περιοχή του Kharkiv.

National Interest: Οι ΗΠΑ είναι απρόσεκτες σχετικά με τη χρήση των όπλων μεγάλου βεληνεκούς από τους Ουκρανούς

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να είναι πιο προσεκτικές σχετικά με τη χρήση αμερικανικών όπλων εναντίον της Ρωσίας λόγω της απειλής πυρηνικής σύγκρουσης, προειδοποίησε ο Ivan Eland, διευθυντής του Κέντρου για την Ειρήνη και την Ελευθερία του Independent Institute, σε άρθρο του για το περιοδικό National Interest.
Ο αναλυτής πιστεύει ότι η Ουάσιγκτον θα έπρεπε να είχε δώσει προσοχή στην τακτική αυθαιρεσία της Ουκρανίας στη χρήση δυτικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.
Αυτό θα έπρεπε να είχε πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες για μεγαλύτερη προσοχή σχετικά με την παροχή νέων όπλων μεγάλης εμβέλειας σε ρωσικό έδαφος», σημείωσε ο Ivan Eland.
Σύμφωνα με τον Ivan Eland, η κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία από την Ουάσιγκτον θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση με την Ρωσία που είναι πυρηνική δύναμη.
Οι Αμερικανοί πολιτικοί είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν υπόψη τέτοιες απειλές για την ασφάλεια των ΗΠΑ και να περιορίζουν τη βοήθεια προς το Κίεβο με κάθε δυνατό τρόπο σε αυστηρούς όρους
«Η στρατηγική του ΝΑΤΟ δεν ισοδυναμεί πάντα με την ασφάλεια των ΗΠΑ», προειδοποίησε ο Ivan Eland

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe