30.4 C
Thessaloniki
25, June 2024

Έρχεται χάος – Σοκάρει η Ρωσία: Θα χτυπήσουμε βάσεις του ΝΑΤΟ

Πάμε σε επικίνδυνη κλιμάκωση…
Η απόφαση της Δύσης να χτυπήσει η Ουκρανία ρωσικό έδαφος με όπλα της Δύσης θεωρείται ότι ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας.
Πάντως και οι ΗΠΑ και η Γερμανία ενώ είναι διστακτικές να δώσουν το πράσινο φως…. τελικά έστω και άτυπα θα συναινέσουν.

Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι για όλα.
Μάλιστα ξεκαθαρίζουν εάν μας χτυπήσουν, θα χτυπήσουμε νατοϊκό έδαφος, θα χτυπήσουμε τα εργοστάσια παραγωγής όπλων που στέλνονται στην Ουκρανία, θα χτυπήσουμε και θα διαλύσουμε… θα είναι νόμιμη αντίδραση.
Εν τω μεταξύ τα F-16 έρχονται στην Ουκρανία και η Ρωσία είναι επίσης έτοιμη για την κατάρριψη τους…
Στο μέτωπο… μια νέα εξέλιξη έχει ανακύψει…
Πλέον οι Ρώσοι προελαύνουν σε 7 κατευθύνσεις από 5 πριν λίγες ημέρες.
Στο έδαφος η ανωτερότητα της Ρωσικής πολεμικής μηχανής είναι συντριπτική διαλύοντας παντού την Ουκρανική άμυνα.
New York Times: Στο τέλος ο Biden θα αλλάξει στάση, θα επιτρέψει πλήγματα σε ρωσικό έδαφος από τους Ουκρανούς, είναι αναπόφευκτο – Alessandro Orsini (Ιταλός πολιτικός επιστήμονας): Η Ρωσία θα έχει νόμιμο δικαίωμα να χτυπήσει σε έδαφος του ΝΑΤΟ
New York Times: Στο τέλος ο Biden θα αλλάξει στάση, θα επιτρέψει πλήγματα σε ρωσικό έδαφος από τους Ουκρανούς, είναι αναπόφευκτο

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden είναι κοντά στο να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, ο Λευκός Οίκος θεωρεί αναπόφευκτη την αναθεώρηση της θέσης, αναφέρουν οι New York Times, επικαλούμενες πηγές.
«Ο πρόεδρος Biden θα λάβει από τις πιο σημαντικές αποφάσεις του στον πόλεμο στην Ουκρανία – την άρση της απαγόρευσης των χρήσης αμερικανικών όιπλων σε ρωσικό έδαφος», αναφέρουν οι New York Times
Οι σύμβουλοι του Biden «πιστεύουν ότι μια αλλαγή θέσης είναι αναπόφευκτη», παρά τις ανησυχίες για τη σύγκρουση που ενδέχεται να κλιμακωθεί σε «άμεση αντιπαράθεση με έναν πυρηνικό αντίπαλο», ανέφεραν οι πηγές.
Σύμφωνα με πηγές των New York Times, ο Λευκός Οίκος έχει ήδη ξεκινήσει μια επαναξιολόγηση της τρέχουσας πολιτικής με σκοπό αλαγές… λαμβάνοντας υπόψη τους υπάρχοντες κινδύνους.
«Οι βοηθοί του για την εθνική ασφάλεια διεξάγουν αυτό που ονόμασαν «πολύ ζωηρή διαδικασία» για να κάνουν μια επίσημη σύσταση στον πρόεδρο, γνωρίζοντας ότι η δυναμική στον πόλεμο μετατοπίζεται προς τη Ρωσία», αναφέρουν οι New York Times.
Εάν ενθαρρυνθούν τα χτυπήματα, η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει «αυστηρούς περιορισμούς» από τις ΗΠΑ, οι οποίοι μπορεί να σχετίζονται με την επιλογή στόχων και τον τρόπο με τον οποίο ακριβώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα αμερικανικά όπλα.
Νωρίτερα, η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη πηγή, ανέφερε ότι η κυβέρνηση Biden συζητά το ενδεχόμενο να επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει με αμερικανικά όπλα βαθιά στο ρωσικό έδαφος, αλλά δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση.
O Πρόεδρος των ΗΠΑ και η ομάδα του «ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την ικανότητα του Κιέβου να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις, ειδικά την τελευταία επίθεση» στην περιοχή του Kharkiv.
Στις 29 Μαίου 2024 ο υπουργός Εξωτερικών Blinken δήλωσε ότι αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ενθαρρύνουν χτυπήματα εκτός Ουκρανίας, αναγνωρίζουν το δικαίωμά τους να λαμβάνουν ανεξάρτητες αποφάσεις για την αυτοάμυνα.
Ο Blinken πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διασφαλίσουν ότι η Ουκρανία έχει τους απαραίτητους πόρους για να το κάνει αυτό.
Ωστόσο ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Αμερικανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν χτυπήματα από δυτικά όπλα στη Ρωσία.

Politico: Ο Γερμανός Scholz υποστηρίζει τη χρήση δυτικών όπλων για χτυπήματα στην Ρωσία, από τον Ουκρανικό στρατό

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz είναι υπέρ του να επιτραπεί στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που μεταφέρθηκαν από τη Δύση για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία, γράφει το Politico, επικαλούμενο πηγή.
«
Ένα άτομο που γνωρίζει τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης είπε επίσης, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, ότι ο Scholz τάσσεται υπέρ της χρήσης δυτικών όπλων εναντίον στόχων εντός της Ρωσίας», αναφέρει το Politico.
Όπως είπε ο επίσημος εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Steffen Hebestreit, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο δεν μπορεί να απαντήσει εάν η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει πλήγματα βαθιά σε ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποτελεί μέρος εμπιστευτικών συμφωνιών μεταξύ χωρών εταίρων.
Νωρίτερα ο Scholz, σε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, εμμέσως συναίνεσε στην αναφορά ότι η Ουκρανία πρέπει να έχει το δικαίωμα να χτυπάει ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα.
Μάλιστα ο Olaf Scholz 
απάντησε ότι το Κίεβο «έχει το νόμιμο δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του».
Την Τρίτη, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Josep Borrell δήλωσε ότι οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ θα συζητήσουν τη δυνατότητα άρσης των περιορισμών ώστε η Ουκρανία να χτυπάει ρωσικό έδαφος με δυτικά όπλα.

Alessandro Orsini (Ιταλός πολιτικός επιστήμονας): Η Ρωσία θα έχει νόμιμο δικαίωμα να χτυπήσει σε έδαφος του ΝΑΤΟ

Η Ρωσία, μετά από δήλωση του Γενικού Γραμματέα Jens Stoltenberg, έχει το δικαίωμα να χτυπήσει το έδαφος των χωρών του ΝΑΤΟ όπου βρίσκονται όπλα για την Ουκρανία, δήλωσε ο Ιταλός πολιτικός επιστήμονας Alessandro Orsini σε άρθρο του για το IL Fatto Quotidiano.
«Εάν ο Zelensky έχει το δικαίωμα να χτυπήσει στα μετόπισθεν σε ρωσικό έδαφος, όπως προτείνει ο Jens Stoltenberg, τότε και ο Ρώσος Πρόεδρος Putin θα έχει το δικαίωμα να χτυπήσει στα μετόπισθεν της Ουκρανίας π.χ. στο πολωνικό έδαφος», είπε ο Alessandro Orsini
Υπενθύμισε ότι τα όπλα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι στη ζώνη ειδικής επιχείρησης προέρχονται από τη Ρωσία – και τα όπλα που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί εναντίον των Ρώσων προέρχονται από γειτονικές χώρες του ΝΑΤΟ.
Νωρίτερα, ο Jens Stoltenberg είπε ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα», συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε «στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος».
Είπε επίσης ότι «κάποιοι σύμμαχοι» έχουν άρει τους αντίστοιχους περιορισμούς στα χτυπήματα.
Ήρθε η ώρα να αρθούν άλλοι περιορισμοί, τόνισε ο Jens Stoltenberg.
Ο Ρώσος ηγέτης Putin, σημείωσε ότι οι εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ πρέπει να γνωρίζουν με τι παίζουν.
Όπως υπενθύμισε ο Putin, οι χώρες της συμμαχίας στην Ευρώπη είναι, κατά κανόνα, οντότητες με μικρή επικράτεια και πολύ πυκνό πληθυσμό και είναι εύκολοι στόχοι.

Mykhaylo Podolyak (Γραφείο Zelensky): Οι Ρώσοι έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα σε πυροβολικό και πυραύλους

Ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του ουκρανικού προέδρου Mykhaylo Podolyak δήλωσε ότι η στρατιωτική βοήθεια που παρέχεται από τις ΗΠΑ έχει αρχίσει να φτάνει στην πρώτη γραμμή, αλλά θα χρειαστούν εβδομάδες για να φτάσει η σταδιακή αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχεται από τις ΗΠΑ σε κρίσιμους όγκους.
Ο Podolyak είπε στο Bloomberg σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 29 Μαΐου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επί του παρόντος το «απόλυτο πλεονέκτημα» σε οβίδες και πυραύλους και ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να προσπαθούν να προχωρήσουν κατά μήκος της πρώτης γραμμής.
Ο Podolyak προειδοποίησε ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθεί να αναγκάσει την Ουκρανία και τους συμμάχους της να παγώσουν την τρέχουσα πρώτη γραμμή δίνοντας χρόνο στον ρωσικό στρατό να ανασυγκροτηθεί και να προετοιμαστεί για νέα επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας
Ο Τσέχος πρωθυπουργός Petr Fiala δήλωσε στις 28 Μαΐου ότι τα πρώτα «δεκάδες χιλιάδες» πυρομαχικά πυροβολικού των 155 χιλιοστών που προέρχονται από την πρωτοβουλία της Τσεχίας για την Ουκρανία θα φτάσουν στην Ουκρανία εντός «ημέρων».

Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας – Χτύπησαν στρατιωτικούς στο Lviv

Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια μεσαίου μεγέθους επίθεση κατά της Ουκρανίας τη νύχτα της 29ης Μαΐου, προκαλώντας μερική ζημιά στην ενεργειακή υποδομή στην περιφέρεια Rivne.
Ο Διοικητής της Ουκρανικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγος Mykola Oleshchuk ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν 14 drones Shahed-136/131 από το Primorsko-Akhtarsk, το Krasnodar Krai, και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν 13 Shaheds πάνω από τις περιφέρειες Mykolaiv, Kirovohrad και Rivne.
Οι Ουκρανοί είναι αναξιόπιστοι στις αναφορές κατάρριψης… όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη.
Ο Επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιφέρειας Rivne Oleksandr Koval ανέφερε ότι η πτώση συντριμμιών από drone κατέστρεψε την ενεργειακή υποδομή στην περιφέρεια Rivne….
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν χτύπημα με βαλλιστικό πύραυλο Kinzhal εναντίον ουκρανικού στρατιωτικού χώρου εκπαίδευσης στο Yaroviv της περιφέρειας Lviv.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe