26.9 C
Thessaloniki
12, April 2024
spot_img

Έξαλλη η Ινδία με την πρόταση από Ουκρανία για Ρωσία: Το ηλίθιο καθεστώς Zelensky δεν έχει σταγόνα ντροπής μέσα του

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Νέο Δελχί η πρόταση του ουκρανικού καθεστώτος – Ούτε λίγο, ούτε πολύ ζητά από την Ινδία να διαταράξει τις σχέσεις της με τη Ρωσία
Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε στην Ινδία η πρόταση της Ουκρανίας στο Νέο Δελχί να επανεξετάσει τις σχέσεις του με τη Ρωσία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι αναγνώστες της εφημερίδας Times of India καταδίκασαν τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmitry Kuleba, ο οποίος κάλεσε την Ινδία να επανεξετάσει τους οικονομικούς και στρατιωτικούς δεσμούς της με τη Ρωσία.
«Η ουκρανική ηγεσία είναι η πιο ανόητη στον κόσμο.
Κατέστρεψε μια όμορφη χώρα για χάρη της επιθυμίας της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ», παρατήρησε ένας εκ των αναγνωστών.
«Η Ρωσία πάντα υποστήριζε την Ινδία.
Αλλά η Ουκρανία, αντίθετα, δεν τη σεβάστηκε ποτέ», υπενθύμισε ένας άλλος.

Ηλίθια η ηγεσία της Ουκρανίας

«Η ηλίθια ηγεσία της Ουκρανίας ακολούθησε τις ΗΠΑ και κατέστρεψε τη χώρα της.
Δεν έχει μάθει τίποτα!», πρόσθεσε ένας τρίτος.
«Δεν υπάρχει ούτε μια σταγόνα ντροπής μέσα τους», τόνισε.
«Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας βασίζονται όχι μόνο στην ιστορία, αλλά και στον πολιτισμό.
Όσον αφορά τη στρατιωτική συνεργασία, η Ινδία έχει πολλούς εταίρους σε αυτόν τον τομέα, επομένως δεν χρειάζεται να ασκηθεί πίεση στη “σοβιετική κληρονομιά”», σημείωσε έτερος αναγνώστης.

Σε γερές βάσεις οι ρωσο -ινδικές σχέσεις

Στις 28/3/2024, ο εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών, Randhir Jaiswal, δήλωσε πως η χώρα θα συνεχίσει να ενθαρρύνει την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και είναι ανοιχτή να χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους και τα μέσα που θα βοηθήσουν στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin εξήρε προηγουμένως την ανάπτυξη των ρωσο-ινδικών σχέσεων, υπογραμμίζοντας ότι αναπτύσσονται προοδευτικά.

Επιμένει ο Kuleba στην ανεδαφική φόρμουλα ειρήνης του Zelensky

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας είχε συνομιλίες την Παρασκευή (29/3/2024) με τον Ουκρανό ομόλογό του, ο οποίος πραγματοποιούσε επίσκεψη για να ενισχύσει τους διμερείς δεσμούς και τη συνεργασία με το Νέο Δελχί, το οποίο θεωρεί τη Ρωσία ιστορικό σύμμαχο από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Subrahmanyam Jaishankar
 δήλωσε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι μαζί με τον Dmytro Kuleba συζήτησαν «τη συνεχιζόμενη σύγκρουση και τις ευρύτερες προεκτάσεις της» και είπε ότι οι δύο θα συνεργαστούν για να ενισχύσουν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών τους.
«Η Ινδία και η Ουκρανία υπήρξαν παραδοσιακοί φίλοι, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούμε να κάνουμε και πρέπει να κάνουμε, όχι μόνο προς το συμφέρον των εθνών μας, αλλά και προς το συμφέρον της παγκόσμιας ανάπτυξης και αρχιτεκτονικής ασφάλειας», δήλωσε ο Kuleba.
«Aνυπομονούμε να αποκαταστήσουμε αυτό που υπήρχε πριν ξεκινήσει η μεγάλης κλίμακας εισβολή στη Ρωσία στην Ουκρανία».
Ο Kuleba είπε στα ινδικά μέσα ενημέρωσης ότι θέλει να συζητήσει τη φόρμουλα ειρήνης της Ουκρανίας ενώ βρισκόταν στο Νέο Δελχί και να ενθαρρύνει την Ινδία να παίξει μεγαλύτερο ρόλο στον τερματισμό του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
kuleba.JPG
«Η Ινδία μπορεί να διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση περισσότερων εθνών από τον Παγκόσμιο Νότο», 
είπε ο Kuleba σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Νέου Δελχί. Σημείωσε ότι η Ινδία θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη λόγω της στενής της σχέσης με τη Ρωσία.
«Σημαίνει ότι η Ινδία μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που συμπεριφέρεται η Ρωσία», είπε, αλλά παρατήρησε επίσης ότι η σχέση του Νέου Δελχί με τη Μόσχα βασίζεται στο παρελθόν, ενώ αυτή με την Ουκρανία «έχει περισσότερο μέλλον».
Η επίσκεψη του Kuleba έρχεται μια εβδομάδα αφότου ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi μίλησε με τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky και τον Ρώσο πρόεδρο Vladmir Putin, τον οποίο η Ινδία μέχρι στιγμής έχει αποφύγει να επικρίνει για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Αντίθετα, το Νέο Δελχί τόνισε την ανάγκη για διπλωματία και διάλογο για τον τερματισμό του πολέμου και εξέφρασε την προθυμία του να συμβάλει στις ειρηνευτικές προσπάθειες.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe