Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ενώ εργαζόταν έπεσε ένας 18χρονος ΑμεΑ στο νησί της Αλοννήσου τον περασμένο Ιούλιο. Ο νεαρός, ο οποίος βρίσκεται στο φάσμα της νοητικής υστέρησης, κατέθεσε ήδη στις αστυνομικές αρχές και εξετάστηκε από τον ανακριτή στο Βόλο.

Σύμφωνα με όσα είπε το παιδί, ο ίδιος εργάζεται σε ιδιωτικό παραδοσιακό κτίριο στο νησί το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο, κόβοντας εισιτήρια στους επισκέπτες. Το οίκημα αυτό επισκέφθηκε 37χρονος και 53χρονη από την Θεσσαλονίκη, και αφού ο 18χρονος τους έβγαλε εισιτήρια, ο ίδιος ανέβηκε μαζί με τον 37χρονο στον επάνω όροφο, με την γυναίκα να μην τους ακολουθεί.

Εκεί ο 37χρονος άρχισε να θωπεύει το παιδί, ενώ προέβη και σε άλλες γενετήσιες πράξεις σε βάρος του 18χρονου, ο οποίος λόγω της κατάστασής του δεν αντιλήφθηκε την σημασία τους και δεν είχε την δυνατότητα να αντισταθεί.

Χαρακτηριστικά, σε ερώτηση του 18χρονου «Αυτό που κάνετε τι είναι;» ο 37χρονος φέρεται να απάντησε «Κάτσε, είναι πολύ καλό αυτό που θα σου κάνω». Όλο το διάστημα που ο άνδρας και το παιδί βρίσκονταν στον επάνω όροφο, η 53χρονη παρέμεινε στο ισόγειο του κτιρίου.

Το περιστατικό έφτασε στα χέρια της δικαιοσύνης λίγο καιρό αργότερα, όταν ο 18χρονος εξομολογήθηκε σε φιλικό του πρόσωπο τι του είχε συμβεί, και εκείνος τον συμβούλευσε να μιλήσει για το περιστατικό στον πατέρα του. Ο 18χρονος πράγματι ακολούθησε την συμβουλή του φίλου του, με τον πατέρα να προσφεύγει στην αστυνομία όπου και υπέβαλε καταγγελία σε βάρος των δύο «επισκεπτών».