25.1 C
Thessaloniki
25, July 2024

Γιατί ενόχλησε ο Χαρδαλιάς στην Καλόλιμνο-Δαιμονίζονται οι Τούρκοι με την ελληνική σημαία στα νησιά μας και απειλούν χωρίς τέλος

Η παρουσία Ελλήνων αξιωματούχων και η επίδειξη σημαίας σε ελληνικά νησιά, θεωρείται παράνομη πράξη από τους Τούρκους-Έφτασαν να ζητούν από τον Ακάρ την δράση πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών
Απειλούν χωρίς τέλος οι Τούρκοι, σε μια παραληρηματικού τύπου προσπάθεια να εκφοβίσουν και να επηρεάσουν την πολιτική μας ελίτ και τον ελληνικό λαό.
Πρόκειται για μια φασιστικού τύπου πρακτική, που αφορά τα νησιά μας, στα οποία θέλουν να “ουδετεροποιηθούν”, να αποστρατικοποιηθούν, και αν είναι δυνατόν να μην υπάρχει πουθενά η ελληνική σημαία.
Σαφής μελλοντικός στόχος, μαζί με την αποστολή χιλιάδων ισλαμιστών μεταναστών, η μελλοντική αυτονόμηση και η υφαρπαγή τους από την “Μεγάλη Τουρκία”, που ετοιμάζει από τώρα ο Ερντογάν.
Το όνειρο θερινής νυκτός, διότι περί αυτού πρόκειται, δεν πρόκειται να λάβει ποτέ σάρκα και οστά, λόγω πρωτίστως ελληνικού λαού, ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας, και του ξένου παράγοντα, που δεν επιθυμεί μια νέα Οθωμανικής αυτοκρατορία, για τα δικά του πρωτίστως συμφέροντα στην Μέση Ανατολή.
Τουρκικός τύπος: Είπαμε θα έρθουμε ένα βράδυ και ο Έλληνας υπουργός Χαρδαλιάς πήγε την επόμενη ημέρα στην Καλόλιμνο
Το τουρκικό άρθρο γνωστής εφημερίδας της Τουρκίας, τονίζει ουσιαστικά ότι ο Έλληνας υπουργός παρέβλεψε την προειδοποίηση του Τούρκου υπουργού άμυνας με την επίσκεψη του στην Καλόλιμνο, μια ανάσα από τα τουρκικά παράλια.
“Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στην τελετή έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους της Ακαδημίας Πολεμικής Αεροπορίας, με θέμα τις ελληνικές δραστηριότητες στο Αιγαίο, είπε: «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ένα βήμα πίσω ή να μείνουμε πίσω, ούτε στο έδαφος, ούτε στο τραπέζι, ούτε χιλιοστό πίσω. Όλα όσα πρέπει να γίνουν όπως πρέπει.
Ειδικότερα, το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία μας έχουν λάβει σαφείς οδηγίες σχετικά. Αποκλείεται να δείξουμε κατανόηση και να κάνουμε υποχωρήσεις σε αυτό το θέμα».
Λοιπόν, είναι όντως έτσι;…
Ο Χουλουσί Ακάρ έδωσε αυτή την ομιλία την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.
Η ελληνική αυθάδεια όμως είναι μεγάλη, έτσι ο  Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς μετέβη στην Καλόλιμνο και επέδειξε κυριαρχία με επίδειξη της ελληνικής σημαίας.
Ο Έλληνας υπουργός μετέβη και στο νησί Θύμαινα με ελληνικό πολεμικό πλοίο χωρίς να συναντήσει κανένα εμπόδιο, παραβιάζοντας τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Εκεί έκανε επίδειξη κυριαρχίας και προβολή ελληνικής σημαίας, παρουσία Ελλήνων στρατιωτών σε Ελληνικό ναυτικό σταθμό.
Ο κ. Χαρδαλιάς, επιθεώρησε τους Έλληνες στρατιώτες, και τεθωρακισμένα οχήματα που είναι στο νησί.
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απόστρατος συνταγματάρχης Ümit Yalım, δήλωσε: «Ο Hulusi Akar λέει, «Έχουμε δώσει οδηγίες στις Ναυτικές Δυνάμεις», αλλά ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Χαρδαλιάς είπε ότι στον τομέα της ευθύνης της Διοίκησης του Νότιου Αιγαίου ( Περιοχή Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων), το ελληνικό πολεμικό πλοίο δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο.
«Δώσαμε οδηγίες στην Πολεμική Αεροπορία», λέει ο Ακάρ, αλλά Έλληνες στρατιώτες κυματίζουν την σημαία τους γύρω από τα νησιά μας στην περιοχή περιπολίας των τουρκικών UAV.
Η Ελλάδα δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας, ότι εξόπλισε τα κατεχόμενα νησιά μας χωρίς καν να χρειάζεται τουρκικά UAV. Κι όμως, η ρητορική του Ακάρ ότι «δεν κάνουμε βήμα πίσω ούτε χιλιοστό» δεν ισχύει στην πράξη.
Ο Ümit Yalım επέκρινε τον Hulusi Akar με σκληρά λόγια. «Τα Ίμια το ‘1997 ήταν ορόσημο ενώ σήμερα είμαστε μόνο λόγια.
Επιπλέον, κατά την περίοδο που ήταν Α/ΓΕΕΔ και Υπουργός Άμυνας ο Ακάρ, 4 Τουρκικά νησιά και μια Βραχονησίδα  παραδόθηκαν σε Έλληνες στρατιώτες μεταξύ 2016 και 2020.
Ο Ακάρ δεν διέψευσε και δεν μπορούσε να διαψεύσει καμία από τις ειδήσεις στον Τύπο για την κατάληψη.
Ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar και ο διοικητής της Στρατιάς του Αιγαίου παρέμειναν θεατές. Ούτε μία διαμαρτυρία δεν δόθηκε στην Ελλάδα”, τόνισε ο Τούρκος απόστρατος Συνταγματάρχης.
Η παρουσία Ελλήνων αξιωματούχων σε όλα τα νησιά που έχουν βάλει στο μάτι οι Τούρκοι, θεωρείται “ κατάληψη” στην  νεο-Οθωμανική λογική τους, η οποία προσομοιάζει με αυτή που ασκούν όλοι αυταρχικοί ηγέτες ιστορικά στο παρελθόν αλλά και σήμερα για να μην ξεχνιόμαστε.

Πηγή enoplos.gr | Ειδήσεις για Άμυνα – Ασφάλεια – Εθνικά Θέματα

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe