21.8 C
Thessaloniki
31, May 2024

H Ρωσία έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στις ΗΠΑ… στην Ουκρανία ηττηθήκατε…

Ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό διακόπτουν τον στρατιωτικό εφοδιασμό από το ΝΑΤΟ – Καταστροφές σε λιμάνια, γέφυρες και τρένα

Στις 10 Απριλίου, ο ρωσικός στρατός σφυροκόπησε ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Οδησσού.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τουλάχιστον έξι εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη της Οδησσού και στην περιοχή της κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ένα από τα πρώτα χτυπήματα αναφέρθηκε περίπου στις 5:30 π.μ.
Ο στόχος ήταν η στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γέφυρα μεταξύ Chernomorsk (Ilyichevsk) και Alexandrovka.
Η γέφυρα χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά όπλων, πυρομαχικών και στρατιωτικού εξοπλισμού από το λιμάνι του Chernomorsk όπου μέλη του ΝΑΤΟ μεταφέρουν όπλα.
Τη στιγμή του ρωσικού χτυπήματος, ένα τρένο κινούνταν κατά μήκος της γέφυρας.
Τόσο η γέφυρα όσο και το τρένο χτυπήθηκαν.
Το τρένο καταστράφηκε και η γέφυρα υπέστη σοβαρές ζημιές.
Οι τοπικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι η γέφυρα τέθηκε εκτός λειτουργίας.
Το απόγευμα, το δεύτερο ρωσικό χτύπημα σύμφωνα με πληροφορίες έπληξε την ίδια γέφυρα.
Ο επικεφαλής της τοπικής περιφερειακής διοίκησης της Ουκρανίας επιβεβαίωσε ζημιές σε «εγκαταστάσεις υποδομής μεταφορών» στην περιοχή της Οδησσού.
«Η υποδομή μεταφορών στην περιοχή της Οδησσού έχει καταστραφεί», έγραψε ο αξιωματούχος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στις 7 Απριλίου, η ίδια γέφυρα δέχτηκε άλλη μια επίθεση από ρωσικό drone καμικάζι.
Το UAV καμικάζι κατέστρεψε τη γέφυρα αλλά κατάφερε να την θέσει εκτός λειτουργίας.
Η σιδηροδρομική γραμμή είναι στρατηγικής σημασίας για τον ουκρανικό στρατιωτικό εφοδιασμό.
Οδηγεί στο νότιο τμήμα του λιμανιού του Chernomorsk (Ilyichevsk).
Η ζημιά στη γέφυρα θα περιπλέξει σε μεγάλο βαθμό τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού του ΝΑΤΟ που εξακολουθεί να εισέρχεται στην περιοχή της Οδησσού δια θαλάσσης.
Ο ρωσικός στρατός εργάζεται σκληρά για να εμποδίσει την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών στην περιοχή της Οδησσού από το εξωτερικό.
Η καταστροφή των λιμενικών υποδομών συνεχίζεται σε όλες τις νότιες περιοχές της Ουκρανίας.
Στις 10 Απριλίου, τα ρωσικά χτυπήματα κατέστρεψαν την περιοχή συσσώρευσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας κοντά στο λιμάνι της πόλης Ochakov στην περιοχή Mykolaiv, όπου, κατά πάσα πιθανότητα, περίπου 300 στρατιώτες δέχθηκαν επίθεση.

Ουκρανία: Πέρασε ο σκανδαλώδης νόμος για την κινητοποίηση

Με 283 ψήφους υπέρ, 21 κατά και 15 αποχές το ουκρανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον σκανδαλώδη νόμο για την κινητοποίηση των Ουκρανών όσον αφορά τον πόλεμο με τη Ρωσία, θέμα που είχε προκαλέσει έντονες διαφωνίες στην κοινωνία.
Ο νόμος προβλέπει την αυστηροποίηση της διαδικασίας επιστράτευσης, κλείνει τα «παραθυράκια» και τις εξαιρέσεις και αποσαφηνίζει τις κατηγορίες των πολιτών που υπόκεινται σε κινητοποίηση
, καθώς βασικό του μέλημα του ουκρανικού στρατού είναι να ενισχύσει και να ανανεώσει τις δυνάμεις του σε όλη τη γραμμή του μετώπου μια και γίνεται λόγος για τρομερές ελλείψεις και εξάντληση των Ουκρανών στρατιωτών.
Όσοι παραβιάσουν τους κανόνες στράτευσης, θα είναι αντιμέτωποι με υψηλά χρηματικά πρόστιμα, με στέρηση δικαιώματος οδήγησης και με αναγκαστική προσαγωγή στις στρατιωτικές υπηρεσίες.
Δημοσίευμα της ουκρανικής εφημερίδας Strana αναφέρει πως το δυναμικό κινητοποίησης στην Ουκρανία είναι περίπου 700.000 άτομα.
Αν και σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις, οι Ουκρανοί φέρονταν να χρειάζονται περίπου 500.000 στρατιώτες για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες του πολέμου, πλέον υποστηρίζουν πως ο αριθμός αυτός έχει μειωθεί αισθητά, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτουν τι αριθμός πολιτών πρόκειται να κινητοποιηθεί.
Πλέον, για να γίνει νόμος του κράτους, απαιτείται η υπογραφή του προέδρου, Volodymyr Zelensky, κάτι που θεωρείται σίγουρο πως θα συμβεί.
Ανάμεσα στις βασικές προβλέψεις του νόμου, είναι ότι καταργείται η ημερομηνία αποστράτευσης για τους Ουκρανούς στρατιώτες που πολεμούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο μέτωπο.
Σημειώνεται πως ο Zelensky έχει ήδη υπογράψει νομοσχέδια που προβλέπουν τη μείωση από τα 27 στα 25 έτη για την ηλικία στράτευσης, που απαιτούν επιπλέον ιατρικές εξετάσεις σε όσους χορηγήθηκαν εξαιρέσεις στράτευσης λόγω αναπηρίας.

Christopher Cavoli (Διοικητής ΝΑΤΟ): Ο Ρωσικός στρατός έχει υπεροχή 10 προς 1 στα πυρά πυροβολικού, σε δύσκολη θέση οι Ουκρανοί

Ο Διοικητής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ (EUCOM) στρατηγός Christopher Cavoli προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν επί του παρόντος πλεονέκτημα πυροβολικού 5 προς 1 κατά μήκος της πρώτης γραμμής αλλά ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορούσαν να έχουν πλεονέκτημα 10 προς 1 στα πυρά πυροβολικού «σε λίγες εβδομάδες» εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίσουν να καθυστερούν την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Ο Zelensky και ανώτεροι ουκρανοί στρατιωτικοί προειδοποίησαν πρόσφατα ότι οι καθυστερήσεις στη δυτική στρατιωτική βοήθεια ανάγκασαν την Ουκρανία να παραχωρήσει την πρωτοβουλία του πεδίου μάχης στη Ρωσία και ότι ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να σχεδιάσει μια επιτυχημένη αντεπίθεση ή αμυντική προσπάθεια χωρίς να γνωρίζει πότε και τι είδους βοήθεια θα λάβει η Ουκρανία. Οι καθυστερήσεις στη δυτική στρατιωτική βοήθεια ανάγκασαν τον ουκρανικό στρατό να λάβει δύσκολες αποφάσεις δίνοντας προτεραιότητα σε ορισμένες πτυχές της άμυνάς του με κόστος ζωών και χαμένων εδαφών.

Stubb (πρόεδρος Φινλανδίας): Να προετοιμαστούμε για πόλεμο με τη Ρωσία… αλλά δεν θα μας επιτεθεί έως το 2030

Να ετοιμαστεί για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία καλεί το ΝΑΤΟ και κυρίως τα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του ο πρόεδρος της Φινλανδίας, Alexander Stubb, ο οποίος ωστόσο θεωρεί πως είναι απίθανο να υπάρξει μια ρωσική επίθεση κατά οποιουδήποτε κράτους – μέλους της Συμμαχίας τουλάχιστον έως το 2030.
Σε δηλώσεις του στους Financial Times, ο Stubb κάλεσε τους ηγέτες των κρατών μελών του ΝΑΤΟ να προετοιμάσουν τους στρατούς τους για μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία, αντί να υιοθετούν μια «πολεμική ρητορική» κατά της Μόσχας, η οποία όπως είπε, δεν συμβάλλει το Κίεβο.
Παρόλο αυτά ο Stubb δεν πιστεύει ότι η Ρωσία θα εξαπολύσει κάποια επίθεση κατά κράτους μέλους της Συμμαχίας πριν από το 2030.
«Ανησυχώ λίγο για αυτήν την μάλλον πολεμική συζήτηση ότι η Ρωσία πρόκειται να δοκιμάσει το Άρθρο 5 (της Συλλογικής Άμυνας του ΝΑΤΟ) και ότι η Ευρώπη είναι η επόμενη στη σειρά.
Νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό, αλλά νομίζω ότι είναι απίθανο» ανέφερε ο Φινλανδός πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι ένα από τα μέτρα που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν τα ευρωπαϊκά κράτη είναι αυτό της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Επιπλέον, ο Stubb κάλεσε τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ να υποστηρίξουν την Ουκρανία, ανεξαρτήτως κόστους.
Όπως λέει, στο πλαίσιο αυτό, η Φινλανδία αδειάζει τις αποθήκες πυρομαχικών της, τις οποίες θα αναπληρώσει.
Ερωτηθείς για την απόφαση της Ρωσίας να αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία κατά μήκος των συνόρων με την Φινλανδία, ο Stubb τόνισε ότι η Φινλανδία δεν ανησυχεί για αυτά τα σχέδια.
«Δεν ανησυχούμε για τίποτα από όλα αυτά, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι», είπε ο Stubb.

Foreign Policy: Ποιο Άρθρο 5…, το ΝΑΤΟ δεν έχει αρκετό στρατό για να αμυνθεί στη Ρωσία

Σε μια εξαιρετικά συγκλονιστική αποκάλυψη σχετικά με τη δύναμη του ΝΑΤΟ προχωρά το περιοδικό Foreign Policy, το οποίο σε μια περίοδο όπου έχει ανοίξει και πάλι η συζήτηση για την ενεργοποίηση του Άρθρου 5 της Συμμαχίας περί συλλογικής άμυνας, υποστηρίζει πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν διαθέτει αρκετά στρατεύματα για να προστατευθεί έναντι μιας … επίθεσης της Ρωσίας.
«Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει νέα στρατιωτικά σχέδια για να προστατευθεί από μια πιθανή ρωσική επίθεση…
Αλλά έχει πρόβλημα… στο να βρει επαρκή αριθμό στρατευμάτων» υποστηρίζει το δημοσίευμα του Foreign Policy, παραδοχή που αν μη τι άλλο, τινάζει στον αέρα… το πιο ισχυρό άρθρο της Συμμαχίας, το άρθρο 5 περί συλλογικής άμυνας.

Biden (Αμερικανός Πρόεδρος): Ψηφίστε νέα βοήθεια προς την Ουκρανία για να τελειώσει η σύγκρουση

Ο Αμερικανός πρόεδρος Biden εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τερματιστεί μετά την ψηφοφορία του αμερικανικού Κογκρέσου για τη χορήγηση νέας στήριξης στην Ουκρανία.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει όταν ο επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων επιτρέψει την ψηφοφορία.
Υπάρχει συντριπτική υποστήριξη για την Ουκρανία από την πλειοψηφία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων.
Η ψηφοφορία πρέπει να γίνει τώρα» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Fumio Kishida.
Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός ηγέτης αγνόησε την επαναλαμβανόμενη ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σχέδιο για την εδραίωση της ειρήνης στην Ουκρανία.
Ο πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε προηγουμένως την ελπίδα ότι οι νομοθέτες θα μπορέσουν να αρχίσουν να εξετάζουν ένα νομοσχέδιο για να βοηθήσουν την Ουκρανία όταν επιστρέψουν από τις διακοπές του Πάσχα.
Ωστόσο ο Πρόεδρος της Βουλής μπορεί να αμφισβητηθεί από συναδέλφους του που είναι δυσαρεστημένοι με την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Μπορεί να τον αναγκάσουν να απομακρυνθεί από το αξίωμα, εάν το νομοσχέδιο έρθει σε ψήφιση.
Η Δημοκρατική μειοψηφία της Βουλής αφήνει να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να στηρίξει τον Πρόεδρο της Βουλής.
Ο Biden προτείνει 60 δισεκ. δολάρια για την Ουκρανία.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe