Wednesday, April 30, 2025
13.1 C
Thessaloniki

Η απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά, βήμα βήμα

Θέλεις πίτσα, αλλά τη θέλεις τώρα; Δοκίμασε αυτή τη ζύμη για πίτσα μόνο με αλεύρι και γιαούρτι, έτοιμη σε 3-4 λεπτά!

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει βήμα βήμα πώς να φτιάξουμε ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά

(Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου)

Βάζουμε πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις πάνω κάτω) για περίπου 30 λεπτά.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το γιαούρτι και ζυμώνουμε για 4 λεπτά στο μίξερ ή στο χέρι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη ζύμη αλάτι, αλλά μπορούμε να το βάλουμε και από πάνω, μαζί με τα υλικά της επικάλυψης.

Η απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμα

Κόβουμε τη ζύμη στη μέση, τη βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 4 χιλιοστών.

Η απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμα

Η απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμα
Η απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμα

Τη βάζουμε σε λαδωμένο ρηχό ταψί πίτσας ή πάνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και, αν θέλουμε, γυρνάμε λίγο την περιφέρεια προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα στεφάνι περιφερειακά.

Η απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμα

Την αλατίζουμε (αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε αλάτι κατά το ζύμωμα, αλλιώς την αλατίζουμε πριν βάλουμε τα υλικά της επικάλυψης).

Η απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμαΗ απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμαΗ απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμαΗ απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμα

Βάζουμε πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις πάνω κάτω) για περίπου 30 λεπτά.

Η απόλυτη ζύμη για πίτσα μόνο με 2 υλικά βήμα-βήμα

15′ προετοιμασία       30′ μαγείρεμα          Σύνολο: 45′

Υλικά

Μερίδες: Για 2 πίτσες διαμ. περίπου 30 εκ.

-500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Διαδικασία

1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι και το γιαούρτι και ζυμώνουμε για 4 λεπτά στο μίξερ ή στο χέρι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στη ζύμη αλάτι, αλλά μπορούμε να το βάλουμε και από πάνω, μαζί με τα υλικά της επικάλυψης.

2. Κόβουμε τη ζύμη στη μέση, τη βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 4 χιλιοστών.

3. Τη βάζουμε σε λαδωμένο ρηχό ταψί πίτσας ή πάνω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και, αν θέλουμε, γυρνάμε λίγο την περιφέρεια προς τα μέσα σχηματίζοντας ένα στεφάνι περιφερειακά.

4. Την αλατίζουμε (αν θέλουμε, μπορούμε να βάλουμε αλάτι κατά το ζύμωμα, αλλιώς την αλατίζουμε πριν βάλουμε τα υλικά της επικάλυψης).

5. Βάζουμε πάνω τα υλικά της αρεσκείας μας, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (αντιστάσεις πάνω κάτω) για περίπου 30 λεπτά.

gastronomos.gr

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe