16 C
Thessaloniki
18, May 2024

Η έφεση του εισαγγελέα εφετών Λαμίας Νικήτα Θεολογίδη και η επιστροφή Μιχαλολιάκου στις φυλακές!

 Το δικαστικό συμβούλιο θα εξετάσει πλέον αν πρέπει να παραμείνει στο κέντρο αποθεραπείας στους Αγίους Αναργύρους όπως έκανε τα τελευταία 2 χρόνια ή να επιστρέψει στο κελί. Μια ενέργεια προάγγελος για το «ΟΧΙ» στην αποφυλάκιση Κασιδιάρη και η σφαγή ανάμεσα σε «πατέρα» και «γιο» με βαριές κουβέντες για λιποτάκτες και υποστηρικτές του Κυριάκου Μητσοτάκη.


 

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε έφεση κατά της αποφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας Νικήτας Θεολογίδης, κρίνοντας ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που συναίνεσε στην έξοδό του, έσφαλε ως προς τις εκτιμήσεις του για τον καταδικασμένο σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Ο κ. Θεολογίδης μελέτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και κρίνει ότι οι δικαστές δεν αξιολόγησαν επαρκώς την αρθρογραφία του Μιχαλολιάκου μετά την καταδίκη του, η οποία δηλώνει, κατά τον Εισαγγελέα Εφετών, ότι όχι μόνο δεν πληροί τους όρους για καλή διαγωγή μετά την πράξη, αλλά και ότι είναι επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων εφόσον αφεθεί ελεύθερος.

Η θέση του κ. Θελογίτη είναι αντίστοιχη με εκείνη που εξέφρασε ο αρμόδιος εισαγγελέας στο δικαστικό Συμβούλιο το οποίο εξέτασε την αίτηση του καταδικασμένου, για υφ’ όρον απόλυση, εισηγούμενος να μην γίνει δεκτή. Ο προτείνων εισαγγελέας είχε την γνώμη πως αν και τυπικά ο Μιχαλολιάκος τηρούσε τις προϋποθέσεις του νόμου για την απόλυση του από την φυλακή, ουσιαστικά δεν έπρεπε να βγει καθώς δεν εμφανίζεται μετανοημένος και δεν κρίνεται ως ηθικά βελτιωμένος για τις πράξεις που του αποδίδονται. Παρέθετε μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός, σωρεία άρθρων του Νίκου Μιχαλολιάκου στα οποία ο γράφων επαναλαμβάνει την θέση που διατυπώνει εξ αρχής, ότι είναι «θύμα μίας πολιτικής σκευωρίας» που στόχευσε στην πλήρη αποδυνάμωση της Χρυσής Αυγής εξαιτίας «της δυναμικής της στην κοινωνία».

Οι δικαστές του Συμβουλίου ωστόσο, έκριναν πως με βάση το Δίκαιο, οποιεσδήποτε αμφιβολίες στο πρόσωπο του καταδικασμένου πρέπει να λειτουργούν θετικά, ενώ δεν δέχθηκε πως η αρθρογραφία αποτελεί ένδειξη κινδύνου τέλεσης νέων πράξεων. Έτσι αποφάσισε την αποδοχή της αίτησης του, διατάσσοντας την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Η έφεση του κ. Θεολογίδη θα εξεταστεί σε σύντομο χρόνο από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας το οποίο θα λάβει την τελική απόφαση για το αν ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει ελεύθερος ή αν θα οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού ώσπου να εκπνεύσει ο χρόνος έκτισης της ποινής του.

 
Το ίδιο συμβούλιου σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 θα εξετάσει και το γεγονός αν θα πρέπει να παραμείνει στο κέντρο αποκατάστασης στους Αγίους Αναργύρους όπως έκανε τα τελευταία 2 χρόνια ή να γυρίσει σε κελί στις φυλακές Δομοκού. Η εξέλιξη αυτή δρομολογεί και την βέβαιη άρνηση του δικαστικού συμβουλίου στην αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Ηλίας Κασιδιάρης στα τέλη Απριλίου
 
Να σημειώσουμε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στον «πατέρα» και «γιο» είναι ιδιαιτέρως κακές αφού ο Μιχαλολιάκος θεωρεί ότι ο Κασιδιάρης τον πρόδωσε και αυτό το ετοίμαζε πολύ καιρό. Η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Κασιδιάρης γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα απορριφθεί, όπως και οι υπόλοιπες που έχει κάνει, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5 που προέρχονται από στενό του συνεργάτη, το έκανε για να εκθέσει τον Μιχαλολιάκο ως συνεργαζόμενο με την ΝΔ που τον αποφυλάκισε ενώ ο ίδιος παραμένει στην φυλακή. Η πλευρά Μιχαλολιάκου που ενημερώθηκε για αυτόν τον ισχυρισμό απάντησε ότι «ο Μιχαλολιάκος δεν έκανε μεροκάματα στην φυλακή ως νοσοκόμα ούτε είχε κινητό τηλέφωνο που λάμβανε email σαν να βρισκόταν σε καφετέρια».
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe