24.5 C
Thessaloniki
30, May 2024

Η Ουκρανία έως το Καλοκαίρι θα έχει ηττηθεί προβλέπουν αξιωματούχοι της CIA

Η Ουκρανία έως το Καλοκαίρι θα έχει ηττηθεί προβλέπουν αξιωματούχοι της CIA των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών αφού σε όλο το μέτωπο καθημερινά οι ρωσικές δυνάμεις υπερδιογκώνουν το στρατηγικό τους πλεονέκτημα.
Οι ΗΠΑ επίσης έκαναν μια συγκλονιστική αποκάλυψη… τόνισαν ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν ενεργά στην αεροπορική άμυνα της Ουκρανίας – κάτι που έκαναν στο Ισραήλ – γιατί άλλο Ουκρανία και άλλο Ισραήλ.
Ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρος… δεν θα βοηθήσουμε την Ουκρανία στην απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων…
Οι ΗΠΑ στέλνουν μηνύματα… η Ουκρανία είναι καμένο χαρτί… άλλο Ουκρανία, άλλο Ισραήλ.
Εντυπωσιακό είναι το στοιχείο ότι στην πόλη Slovyansk σκοτώθηκαν οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες…
Να σημειωθεί ότι οι πρώτες ομάδες Γάλλων μαχητών από το 3ο Σύνταγμα Πεζικού της Γαλλικής Λεγεώνας Ξένων έφτασαν στην πόλη Slovyansk πρόσφατα… και θα επιστρέψουν σε φέρετρα.

John Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Άλλο Ουκρανία, άλλο Ισραήλ, δεν θα βοηθήσουμε την Ουκρανία στις αεροπορικές επιθέσεις των Ρώσων

Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι πολύ διαφορετική από την επιδείνωση στη Μέση Ανατολή και την κατάσταση γύρω από το Ισραήλ για να δικαιολογήσει στην πρώτη περίπτωση την άμεση συμμετοχή των ΗΠΑ στην απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων, δήλωσε ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.
Στις 13 Απριλίου 2024, ο αμερικανικός στρατός συμμετείχε ενεργά και κατέρριψε ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλους που πέταξαν προς το Ισραήλ ως απάντηση σε μια επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.
«Περίμενα αυτή την ερώτηση.
Διαφορετικές συγκρούσεις, διαφορετικός εναέριος χώρος, διαφορετικό τοπίο απειλών» τόνισε ο John Kirby.
Υπενθύμισε ότι από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν σκόπευαν να εμπλακούν σε αυτήν «σε μαχητικό ρόλο».
Ο John Kirby είπε ότι η Ουάσιγκτον παρείχε στην Ουκρανία δυνατότητες αεράμυνας.
«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό τώρα», πρόσθεσε.
Ο Αμερικανός αξιωματούχος επέκρινε επίσης την στασιμότητα λόγω του Κογκρέσου που έχει παγώσει ένα νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των ξένων συμμάχων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας και του Ισραήλ.

Kyrylo Budanov (Ουκρανική GUR): Οι ρώσοι ετοιμάζουν μεγάλη αντεπίθεση τέλη Μαίου 2024 – Θα μας καταστρέψουν

Ουκρανοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να προειδοποιούν ότι η βοήθεια των ΗΠΑ για την ασφάλεια είναι ζωτικής σημασίας για την ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να αμυνθούν από τις τρέχουσες και μελλοντικές ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις που προβλέπεται να ξεκινήσουν στα τέλη της άνοιξης με κορύφωση το Καλοκαίρι 2024.
Ο Αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζονται να αποκρούσουν μια μελλοντική μεγάλη ρωσική επίθεση που αναμένεται στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου, αλλά σημείωσε ότι αυτό θα είναι «καταστροφικά δύσκολο» χωρίς τη δυτική στρατιωτική βοήθεια.
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Rustem Umerov δήλωσε στις 14 Απριλίου ότι η τρέχουσα κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία είναι «τεταμένη» και ότι οι ρωσικές δυνάμεις εστιάζουν τις προσπάθειές τους δυτικά του Bakhmut στην κατεύθυνση Chasiv Yar.
Ο εκπρόσωπος της ουκρανικής ομάδας δυνάμεων Khortysia, αντισυνταγματάρχης Nazar Voloshyn, δήλωσε στις 15 Απριλίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στις κατευθύνσεις Bakhmut και Avdiivka μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο 1 έως 5 βλήματα πυροβολικού για κάθε 10 βλήματα πυροβολικού που εκτοξεύουν οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά ότι το ουκρανικό πυροβολικό είναι πιο ακριβής από το ρωσικό πυροβολικό.
Η ικανότητα των ουκρανικών δυνάμεων να αποκρούουν τις πρόσφατα εντεινόμενες ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία έχει υποβαθμιστεί λόγω ελλείψεων πολεμικού υλικού και πιθανότατα θα συνεχίσει να υποβαθμίζεται στο εγγύς μέλλον εάν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις στη βοήθεια των ΗΠΑ.
Οι ρωσικές δυνάμεις αξιοποιούν επί του παρόντος τις ελλείψεις στρατιωτικού υλικού των Ουκρανών για να κάνουν τακτικές προόδους, αλλά ότι οι μελλοντικές ρωσικές επιθέσεις μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχουν πιο σημαντικά και απειλητικά κέρδη, ιδιαίτερα δυτικά του Bakhmut.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe