Η «περιβόητη» Λέσχη Bilderberg αρχίζει πόλεμο κατά του πολυπολικού κόσμου

Στην υπηρεσία των ευρωατλαντιστών του ΝΑΤΟ τίθεται όπως φαίνεται και η «μυστική» Λέσχη Bilderberg, σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο Pepe Escobar, που προειδοποιεί πως η επιβολή ακόμη περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία και την Κίνα δεν είναι τίποτε άλλο παρά κενό γράμμα και μια αντιπαραγωγική νέα εμμονή.
Όσο περισσότερο «επεκτείνονται» οι παράλογοι, παράνομοι πόλεμοι κυρώσεων, τόσο περισσότερο η απόλυτη πλειοψηφία του Παγκόσμιου Νότου απομακρύνεται από τη συλλογική Δύση, διπλωματικά, γεωπολιτικά και γεωοικονομικά… επισημαίνει.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Escobar, «Ας ξεκινήσουμε με μια γραφική απεικόνιση της θέσης του Παγκόσμιου Βορρά και του Παγκόσμιου Νότου:

Xian, πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα και βασικός κόμβος των Αρχαίων Δρόμων του Μεταξιού:
Ο Xi Jinping φιλοξενεί τη Σύνοδο Κορυφής Κίνας-Κεντρικής Ασίας, στην οποία συμμετέχουν όλα τα «κράτη» της Heartland (Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν, Κιργιζστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν).
Η τελική δήλωση τονίζει την οικονομική συνεργασία και την «αποφασιστική στάση» ενάντια στις έγχρωμες επαναστάσεις που επινοήθηκαν από τους Ηγεμόνες.
Η προαναφερθείσα ενέργεια διευρύνει αυτό που ήδη εφαρμόζουν ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) και η Πρωτοβουλία Belt and Road (BRI).
Στην πράξη, η Σύνοδος Κορυφής επισφραγίζει ότι η στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας θα προστατεύει το Heartland.

Καζάν: Το φόρουμ Ρωσίας-Ισλαμικού Κόσμου ενώνει όχι μόνο θρησκευτικούς ηγέτες αλλά και κορυφαίους επιχειρηματίες τουλάχιστον 85 εθνών.
Η πολυπολική Ρωσία προχώρησε παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στην Τζέντα, η οποία καλωσόρισε ξανά τη Συρία στην «αραβική οικογένεια».
Τα αραβικά έθνη δεσμεύτηκαν ομόφωνα να τερματίσουν οριστικά την «ξένη παρέμβαση».

Χιροσίμα: Η συνεχώς συρρικνούμενη G7, στην πραγματικότητα G9 (προσθέτοντας δύο μη εκλεγμένους γραφειοκράτες της ΕΕ), προσπαθεί να επιβάλει ένα ενιαίο πρόγραμμα κυρώσεων στη Ρωσία• περισσότερα όπλα για το μαύρο κενό της Ουκρανίας και περισσότερες διαλέξεις κατά της Κίνας.

Λισαβόνα: Η ετήσια συνάντηση της Λέσχης Bilderberg, ένα φεστιβάλ του NATO και των Ατλαντιστών, λαμβάνει χώρα σε ένα όχι και τόσο μυστικό ξενοδοχείο.
Κορυφαίο θέμα στην ημερήσια διάταξη; Ο πόλεμος, υβριδικός ή μη, κατά των «RIC» των BRICS (Ρωσία, Ινδία, Κίνα).
Θα μπορούσα να ήμουν στο Xian, ή πιθανότατα στο Καζάν.
Αντίθετα, τιμώντας δέσμευσή μου, ήμουν στην Ίμπιζα ενώ μετά απέρριψα την ιδέα να πετάξω στη Λισαβόνα ως χάσιμο χρόνου.
Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας τον λόγο: Κάποτε στις Βαλεαρίδες, ήμουν καλεσμένος σε μια κορυφαία επιχειρηματική συγκέντρωση – κυρίως Ισπανοί, αλλά και Πορτογάλοι, Γερμανοί, Βρετανοί και Σκανδιναβοί: στελέχη εξαιρετικά υψηλού επιπέδου – στον τομέα της ακίνητης περιουσίας, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, της επενδυτικής τραπεζικής.
Το πάνελ μας είχε τίτλο “Παγκόσμιες γεωπολιτικές αλλαγές και οι συνέπειές τους”.
Πριν από το πάνελ, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να μιλήσουν για το τι τους ανησυχούσε περισσότερο σε ό,τι αφορά το μέλλον της επιχείρησής τους.
Το νούμερο ένα ήταν ο πληθωρισμός και τα επιτόκια.
Το νούμερο δύο ήταν η γεωπολιτική.
Αυτό προεικόνιζε μια πολύ ζωηρή συζήτηση για το μέλλον.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
67FollowersFollow
367SubscribersSubscribe