22.4 C
Thessaloniki
12, April 2024
spot_img

Η πρώτη αγωγή κατά του Δημοσίου για το Μισέλ – Gate

Το Μισέλ – Gate δεν φαίνεται να βγαίνει από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς  λάδι… στη φωτιά ρίχνει η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου σχετικά με την υπόθεση της διαρροής των e-mail αποδήμων που οδήγησε στην απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ και την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών.
Η ενάγουσα (κάτοικος Ολλανδίας) ζητά 20.000 ευρώ από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς όπως αναφέρει στην αγωγή της, ενώ είχε υποβάλει τα στοιχεία της για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο για να ασκήσει το συνταγματικό της δικαίωμα στην ψηφοφορία των Εθνικών Εκλογών, την 1 Μαρτίου του 2024, «έλαβε στο προσωπικό της email που είχε υποβάλλει στο Υπουργείο Εσωτερικών ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιείχε μη ζητηθείσα πολιτική επικοινωνία από μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το οποίο η ενάγουσα δεν είχε απολύτως καμία προηγούμενη διάδραση».
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο δικηγόρος της: «Η ενάγουσα έχει ήδη αποστείλει εξώδικη δήλωση στο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την οποία ασκεί τα δικαιώματά της κατά τον #GDPR για ενημέρωση σχετικά με την προέλευση των δεδομένων της και διαμαρτυρόμενη για μη ζητηθείσα επικοινωνία με χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που την αφορούν. (..)
Με την αγωγή που κατατέθηκε σήμερα στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, με την διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής δικογράφου, η ενάγουσα επικαλείται δύο αποφάσεις διοικητικών δικαστηρίων που αφορούν προηγούμενες υποθέσεις που χειρίστηκε το γραφείο μας (…)
Στην σημερινή υπόθεση, η ενάγουσα ζητά από το Ελληνικό Δημόσιο χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης ποσού 20.000 ευρώ, έντοκα από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την εξόφληση».

ΝΔ: Τα 5 αναπάντητα ερωτήματα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Κασσελάκη 

Η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να στοχοποιεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων και θέτει 5 νέα ερωτήματα σχετικά με τον λαβύρινθο των επιχειρήσεων και τις διαδρομές του χρήματος, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συντηρεί τεχνητά το θέμα, επειδή είναι πολιτικά εκτεθειμένη από το σκάνδαλο με τα emails αποδήμων.
Ο κ. Κασσελάκης υπόσχεται φορολογική δικαιοσύνη αλλά επιλέγει τον φορολογικό παράδεισο του Ντέλαγουερ, σχολίασε από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ.
Στο τραπέζι της πολιτικής αντιπαράθεσης προστίθεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κάιρο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: «Με δεδομένο ότι το μητρώο επιχειρήσεων του Delaware ΔΕΝ υποχρεώνεται σε κανόνες διαφάνειας, ΟΤΑΝ έγινε ο δανεισμός της Left Media ΠΟΙΟΣ ήταν ο διαχειριστής της εταιρείας OSIOS LLC και ΠΟΙΟΣ ο κύριος ΜΕΤΟΧΟΣ;
ΠΟΙΟΣ τελικά υπογράφει την δανειακή σύμβαση για λογαριασμό της εταιρείας;
Ο εξ ωδικαστικός συμβιβασμός της οικογένειας Κασσελάκη το 2018, ύψους 762.000, για τον οποίο πληρεξούσιος δικηγόρος ήταν ο Εμμανουήλ Καπνισάκης, ο νέος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Κασσελάκη, ΠΩΣ και από ΠΟΙΟΝ πληρώθηκε;
Σχετίζεται μήπως με την εξαγορά της οικογενειακής εταιρείας του από την εισηγμένη που τότε διοικούσε;, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που καταλήγει με τη φράση «ξέρουμε ότι δεν θα λάβουμε πάλι καμία απάντηση και όσο ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, εμείς θα συνεχίζουμε να τις ζητάμε επιτακτικά».

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe