13.5 C
Thessaloniki
18, April 2024
spot_img

Η βιοτεχνία χημικών στην Θήβα, το πάρκινγκ που είχαν «έδρα» στον Ασπρόπυργο, η εγκληματική οργάνωση που νόθευε τα καύσιμ

Οι διάλογοι που κατέγραφε ο κοριός της ΕΛΑΣ επί 3 μήνες, ο αρχηγός – πρώην Ιερέας – και ο 65χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας που «μαγείρευε» τις προσμίξεις για τα μαγαζιά των πρατηριούχων – πελατών.Ο κοριός της ΕΛΑΣ κατέγραφε την εγκληματική οργάνωση τουλάχιστον επί 3 μήνες! 

 
Στο φως της δημοσιότητα από τους χαρακτηριστικούς διαλόγους μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορούνται ότι διακινούσαν νοθευμένα καύσιμα και ποτά.

Ο φερόμενος αρχηγός είχε το παρατσούκλι «πάτερ», καθώς στο παρελθόν ήταν ιερέας στο εξωτερικό.

«Μάγος», ήταν ο 65χρονος ιδιοκτήτης εταιρείας, που συνεργαζόταν με το κύκλωμα, καθώς ήταν αυτός που έκανε τις παράνομες προσμίξεις.

«Νερό» αποκαλούσαν την αιθυλική αλκοόλη και «φάρμακα» τους διαλύτες.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 1

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Λουκά μπορείς να πάρεις τον «μάγο» γιατί ξέχασα να του πω κάτι;

ΜΕΛΟΣ: Πες το.

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Εάν βάλουμε 20 κυβικά από αυτό το υλικό και 10 κυβικά βενζίνη, είναι εντάξει;

ΜΕΛΟΣ: Είκοσι κυβικά από αυτό το υλικό, που φτιάχνουμε τώρα;

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Είκοσι κυβικά να βάλουμε και δέκα κυβικά βενζίνη.

ΜΕΛΟΣ: Τώρα θα τον ρωτήσω.

Σε άλλο διάλογο ο φερόμενος αρχηγός και ο ιδιοκτήτης εταιρείας παραγωγής απολυμαντικών και εμπορίας χημικών προϊόντων στη Θήβα, ο οποίος είχε το παρατσούκλι «Μάγος» αποκαλούν τους διαλύτες, «φάρμακα» και κανονίζουν τις ανάλογες παραλαβές.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 2

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Βαγγέλη μου τα φάρμακα, που ρίχνουμε είναι για τρία και θα πρέπει να περιμένουμε να μας έρθουν απ’ έξω.

«ΜΑΓΟΣ»: Ε πότε θα έρθουν τα φάρμακα;

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Τα φάρμακα θα έρθουν ας πούμε μετά τις 20 του μήνα περίπου.

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Βαγγέλη μου έχουμε φάρμακα για τρία αύριο, θα πάρεις ένα και την άλλη εβδομάδα άλλα δύο, κατάλαβες;

«ΜΑΓΟΣ»: Όχι σκέτα ελληνικά, δεν μπορούμε να βάλουμε σκέτα πορτογαλεζικα πάλι, πάθαμε ζημιά.

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Όχι μα δεν είναι σκέτα πορτογαλέζικα, θα είναι μισό-μισό.

«ΜΑΓΟΣ»: Με τι; Αφού…

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Κατάλαβες, έχουμε πάρει υλικά μπόλικα σήμερα.

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Ναι, γιατί δεν τον αφήνεις να μη φέρνει φάρμακα; Εγώ δεν καταλαβαίνω τι γίνεται. Δεύτερη φορά μείναμε από φάρμακα. Άκουσε με, δεύτερη φορά.

«ΜΑΓΟΣ»: Εγώ δεν… Εγώ του λέω κάθε φορά να έχει μπροστά φάρμακα. Εγώ του το λέω πάντα αυτό.

«ΑΡΧΗΓΟΣ»: Ναι αλλά δεν κάνουμε δουλειά. Δεύτερη φορά μένουμε χωρίς φάρμακα.


Στην συνομιλία ακούγεται ο αρχηγός να συνομιλεί με έναν συνεργό του για τη νόθευση των καυσίμων αποκαλώντας την αιθυλική αλκοόλη ως νερό.

Αρχηγός: Ναι αλλά εσύ δεν έβαλες βενζίνη να δεις άμα θηλυκώνει.

Μέλος: Θηλυκώνει, πώς δεν θηλυκώνει;

Αρχηγός: Που έβαλες βενζίνη εκεί;

Μέλος: Ναι εννοείται.

Αρχηγός: Έβαλες νερό;

Μέλος: Ναι.

Αρχηγός: Ναι εννοείται πάντα το δοκιμάζω.

Μέλος: Ναι αλλά τώρα δεν θηλυκώνει εδώ μου στειλαν φωτογραφίες δεν είναι τα πράγματα σωστά για πες τονα τώρα στα 15 κυβικά να ρίξω μέσα μισό κυβικό μισό κυβικό μετουσιωμένη αιθυλική αλκοόλη ή πιο λιγο;

Σε άλλη συνομιλία ακούγεται και πάλι ο φερόμενος ως «αρχηγός» να μιλά με ένα μέλος της οργάνωσης για τη διαδικασία παρασκευής χημικών διαλυτών.

Αρχηγός: Μέχρι χθες Ελληνικό δεν, ετομάζανε να κλείσουνε, ξεπουλήσανε μας φέρανε χθες. Τι μας φέρανε; Δύο μιξ, ένα μιξ να πούμε μας φέρανε ενάμιση συμπλήρωμα.

Μέλος: Και τι θα κάνουμε τώρα; Θα βάλουμε μόνο τα ξένα;

Αρχηγός: Τα δικά τους να πούμε, τα δικά τους που θα είναι μαζί με τα ξένα.

 

Αρχηγός: Άσε τα δύο που έρχονται χριστιανέ μου άστα αυτά δεν, τι κάνουμε με ένα ελληνικό παραπάνω ήθελα να σου φέρω εγώ λεφτά.

Μέλος: Ναι δεν σου λέω το φάρμακο είναι πρόβλημα αλλά τέλος πάντων δεν θα… Αυτά τα τρία σου φτάνουν μέχρι 20 του μήνα να πούμε.

Αρχηγός: Πόσο;

Μέλος: Μέχρι 20 του μήνα θα φτάσουν, σήμερα πόσο εννιά του μήνα είναι; Δέκα μέρες, δηλαδή μιλάμε για 10 μέρες.

Αρχηγός: Είκοσι του μήνα για φάρμακα λες;

Μέλος: Ναι ναι να φτάσουν τα φάρμακα όχι μόνο τα φάρμακα και τα άλλα μαζί.


Παράλληλα σε άλλη συνομιλία ο «αρχηγός» μιλά με έναν συνεργό του για τους προμηθευτές αιθυλικής αλκοόλης και αναφέρονται σε αυτούς ως «υδραυλικούς».

Αρχηγός: Με πήρε ο κουμπάρος.

Μέλος: Ναι τι λέει;

Αρχηγός: Μου λέει για τους υδραυλικούς.

Μέλος: Ναι.

Αρχηγός: Μου λέει ”κοίταξε, η καλύτερη που μπορεί να γίνει σαν τιμή είναι 3,30”.

Τέλος, σε συνομιλία μεταξύ ενός μέλους της οργάνωσης και ενός αγνώστου, οι δύο άνδρες μιλούν για τον «αρχηγό» και τον αποκαλούν «πάτερ».

Μέλος: Μόλις στείλουνε κάτι θα σε ενημερώσω, μείνει ήσυχος να πούμε.

Άγνωστος: Ναι, ναι, να ξέρω και εγώ να ενημερώσω. Εσύ τελείωσες με τον πάτερ, τελείωσες;

Για την υπόθεση αναζητούνται ακόμη 10 άτομα εκ των οποίων εφτά Έλληνες και τρεις αλλοδαποί, ενώ από την έρευνα εντοπίστηκαν έξι πρατηρίων υγρών καυσίμων με νοθευμένα και λαθραία καύσιμα.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ J

εκίνησε έπειτα από καταγγελία πρατηριούχου που συνεργαζόταν με το κύκλωμα και διάφορους λόγους τον άφησαν εκτός, που έφθασε στις Αρχές και στην οποία γινόταν λόγος για μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εισάγουν συστηματικά από τη Βουλγαρία και διακινούν μεγάλες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Ως αρχηγός της συμμορίας, είχε συγκροτήσει τρεις ανεξάρτητες υποομάδες και τις είχε εξοπλίσει με τον κατάλληλο τεχνικό εξοπλισμό. Οι δυο από αυτές είχαν σκοπό τη διοχέτευση χημικών διαλυτών σε πρατήρια με σκοπό την νοθεία των καυσίμων, ενώ η τρίτη υποομάδα έχει ως σκοπό τη μεταφορά λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης σε ποτοποιίες μέσω των οποίων διοχετεύονταν στην εγχώρια αγορά προς κατανάλωση.

Ως βασική «έδρα» του, ο 62χρονος χρησιμοποιούσε έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων στον Ασπρόπυργο όπου κατέληγαν, τόσο οι ποσότητες της αιθυλικής αλκοόλης όσο και οι ποσότητες των χημικών διαλυτών και των νοθευμένων καυσίμων.

Αναλυτικότερα, χρησιμοποιούνταν τρεις ενδιάμεσοι σταθμοί. Δύο αποθηκευτικοί χώροι στην Δυτική Αττική στους οποίους έφταναν αρχικά οι χημικοί διαλύτες από την Βουλγαρία και εν συνεχεία κατέληγαν στο χώρο στάθμευσης που προαναφέρθηκε όπου γινόταν η νόθευση του αγνώστου προελεύσεως καυσίμου.

Στον τρίτο χώρο, ο οποίος είναι ανεξάρτητος με τους δυο προηγούμενους, υφίσταται έδρα εταιρείας, η οποία, ένεκα της δραστηριότητάς της, προμηθευόταν νόμιμα όλα τα απαραίτητα χημικά υλικά προκειμένου να παράγει παράνομα χημικούς διαλύτες κατάλληλους για νόθευση καυσίμων, οι οποίοι στη συνέχεια κατέληγαν στον ίδιο χώρο στάθμευσης και από εκεί με βυτιοφόρα υγρών καυσίμων στα πρατήρια.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe