34.2 C
Thessaloniki
22, June 2024

Ισθμός: Σε ένα ρεύμα η κυκλοφορία στην Αθηνών Κορίνθου μετά τις εκρήξεις του βυτιοφόρου – «Μπλόκο» στα φορτηγά

Οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, η οποία υπέστη ζημιές το βράδυ της Παρασκευής 7/6 εξαιτίας της έκρηξης σε βυτιοφόρο μεταφοράς υγρών καυσίμων, ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου 8/6.
Αυτοψία στο σημείο πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου 8/6 ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, την ώρα που σημειώνονται κυκλοφοριακά προβλήματα και η Ελληνική Αστυνομία καλεί  τους πολίτες για την αποφυγή πρόσθετης ταλαιπωρίας να αποφύγουν από 11:00 έως 15:00 σήμερα, τη μετακίνηση από και προς τον Ισθμό της Κορίνθου λόγω εργασιών σε γέφυρα πλησίον του Ισθμού, ύστερα από την ανατροπή του βυτιοφόρου και εκδήλωση πυρκαγιάς στο σημείο.
Στο μεταξύ, ο οδηγός του βυτιοφόρου συνελήφθη, οδηγήθηκε στιον Εισαγγελέα και αφέθηκε ελεύθερος.

Αυτοψία υπουργών

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος το πρωί του Σαββάτου .
Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως θα υπάρξει ταλαιπωρία και επιδιώκεται το καλύτερο δυνατό, σημειώνοντας ότι δεν καταβάλλεται το αντίτιμο των διοδίων στον Ισθμό και στην Ελευσίνα.
Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως ήταν απολύτως αναγκαία η κατεδάφιση της γέφυρας, ενώ διεξάγεται προανάκριση και έχει οριστεί πραγματογνώμονας.

Αναγκαία η κατεδάφιση

Όπως εξήγησε μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Ν. Ταχιάος, ο βαθμός επικινδυνότητας της γέφυρας επέβαλε να γίνει άμεσα η κατεδάφιση της γέφυρας της παλιάς Εθνικής Οδού, που διέρχεται πάνω από την Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.
Σημειώνεται ότι στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η ολοκλήρωση της κατεδάφισης.

Σε ισχύ μέχρι την κατεδάφιση και απομάκρυνση των δομικών υλικών είναι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με την παραχωρησιούχο εταιρεία του αυτοκινητόδρομου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, να δίνει επιπλέον μια λωρίδα στην μία κατεύθυνση μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής 9/6 και στην άλλη κατεύθυνση από το μεσημέρι της Κυριακής και μετά.
Πλέον, κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στην νέα εθνική στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ στο ρεύμα προς Κόρινθο διεξάγεται μέσω αμφιδρόμησης επί της Νέας Εθνικής Οδού στο ρεύμα προς Αθήνα.
Ο κ. Ταχιάος ζήτησε συγγνώμη από οδηγούς και επιβάτες για την ταλαιπωρία, σημειώνοντας ότι η έκρηξη στο βυτιοφόρο είναι ένα απρόβλεπτο γεγονός.

Από τις 05:30 ξεκίνησε η κατεδάφιση της γέφυρας στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου

Σε συνέχεια της καταστροφικής φωτιάς σε βυτιοφόρο όχημα, που προκάλεσε σημαντικές ζημιές σε γέφυρα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα, η Intrakat ανταποκρίθηκε άμεσα σε επείγουσα έκκληση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, η εταιρεία μετακίνησε εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα έργου στο σημείο και από τις 05.30 π.μ., και με την επίβλεψη και συνεργασία των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει ξεκινήσει την κατεδάφιση της γέφυρας, η οποία κρίθηκε επικίνδυνη.
Τα συνεργεία της Intrakat 
εργάζονται πυρετωδώς, ώστε να δοθεί η Εθνική Οδός στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.
intrakat_1.JPG
Κυκλοφορία των οχημάτων

Καθυστερήσεις σημειώνονται στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, καθώς παραμένει κλειστό ένα τμήμα της, λόγω των εργασιών κατεδάφισης της γέφυρας που είναι σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Τροχαία, για να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις Ευρωεκλογές (9/6), αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο.
Συγκεκριμένα, το οδικό τμήμα που γίνεται αμφιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα εισέρχονται εκ νέου στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.
Επιπλέον, για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, συνεχίζεται σε κάποια σημεία η εκτροπή των οχημάτων προς την Παλαιά Εθνικής οδό στο ρεύμα προς Κόρινθο.
Επιπλέον, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, ισχύει από τις 10:30 απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από το ύψος των διοδίων Ελευσίνας έως τον κόμβο Μορέα. Η απαγόρευση ισχύει σήμερα έως τις 23:00 και αύριο, Κυριακή 9/6, από τις 05:00 έως τις 17:00.
Ακόμη, η «Ολυμπία Οδός» σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν, σημειώθηκαν σοβαρές εκτεταμένες ζημιές στη γέφυρα του κόμβου, σε τμήμα της οποίας από νωρίς σήμερα εκτελούνται εργασίες κατεδάφισης.
Στην περιοχή εφαρμόζονται ήδη οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Από τις 06:00 του Σαββάτου 8/6 αποκλεισμός της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση προς Κόρινθο στο ύψος της Χ.Θ. 75,2 με ταυτόχρονη εκτροπή της κυκλοφορίας προς δύο εναλλακτικές διαδρομές:
– προς την έξοδο του κόμβου Λουτρακίου, με κατεύθυνση προς τον Ισθμό Κορίνθου, την ΠΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και στη συνεχεία επανείσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κόμβου της Επιδαύρου (Χ.Θ. 76,8).
– προς την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας του κλάδου προς Αθήνα, στον οποίο εφαρμόζεται αμφιδρόμηση από τη Χ.Θ. 75,2 έως Χ.Θ. 76,2.
Η κυκλοφορία προς Αθήνα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα και τη ΛΕΑ.
Την Κυριακή 9/6 το μεσημέρι περί τις 12:00, 
για την εξυπηρέτηση της αναμενόμενης αυξημένης κυκλοφορίας επιστροφής των εκλογέων, θα αρθεί η ανωτέρω αμφιδρόμηση και θα δοθούν στην κυκλοφορία στο ρεύμα προς Αθήνα όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας (3 Λωρίδες και ΛΕΑ).
«Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία που υπέστησαν χθες οι οδηγοί εξαιτίας των απαραίτητων εκτροπών, καθώς και για τις καθυστερήσεις που θα επιφέρουν οι αναγκαίες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας ρυθμίσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών.
Η “Ολυμπία Οδός” παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή» καταλήγει η ανακοίνωση της «Ολυμπίας Οδού».

ΕΛ.ΑΣ σε οδηγούς

Η Ελληνική Αστυνομία καλεί τους πολίτες για την αποφυγή πρόσθετης ταλαιπωρίας να αποφύγουν από 11:00 έως 15:00 σήμερα τη μετακίνηση από και προς τον Ισθμό της Κορίνθου λόγω εργασιών σε γέφυρα πλησίον του Ισθμού, ύστερα από την ανατροπή του βυτιοφόρου και εκδήλωση πυρκαγιάς στο σημείο.
ελασ_10.JPG

Η έκρηξη

Όπως ανακοινώθηκε από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 7 Ιουνίου 2024, ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε βυτιοφόρο όχημα μεταφοράς υγρών κασίμων, στη χιλιομετρική θέση -75.5- πλησίον της γέφυρας του Ισθμού της Κορίνθου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο.
Άμεσα μετέβησαν στο σημείο της πυρκαγιάς 53 πυροσβέστες με 18 οχήματα.
Μετά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου ενεργειών και αφού αντιμετωπίστηκε άμεσα η επέκταση της πυρκαγιάς σε παρακείμενη δασική έκταση, οι πυροσβέστες πραγματοποίησαν την κατάσβεσή της.
Συνδρομή στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος παρείχαν, εθελοντές πυροσβέστες και ιδιώτες με υδροφόρα οχήματα αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ.
Για το περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe