21.8 C
Thessaloniki
30, May 2024

Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Υλικά

•        250 γρ. κανελόνια Μιτσίδη

•        2 σάλτσες ντομάτας βασιλικού Μιτσίδη

•        200 γρ. φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο

•        500 γρ. ρικότα

•        1/3 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

•        1 ½ φλ. τσένταρ τριμμένο (200 γρ.)

•        1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

•        1 κ.γ. ελαιόλαδο

•        Αλάτι και πιπέρι

•        1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 4 λεπτά και προσθέτετε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι. Ψήνετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, στραγγίζετε και ψιλοκόβετε.

Βάζετε το σπανάκι σε ένα μπολ και προσθέτετε το ρικότα, την παρμεζάνα, το αυγή και ανακατεύετε καλά.

Σε ένα τετράγωνο σκεύος -24 εκ.- βάζετε 1 βαζάκι σάλτσα βασιλικού Μιτσίδη.

Βάζετε σε σακούλι ζαχαροπλαστικής το μείγμα σπανακιού και γεμίζετε τα κανελόνια. Τα τοποθετείτε στο σκεύος στη σειρά και από πάνω ρίχνετε το άλλο βαζάκι σάλτσας βασιλικού Μιτσίδη. (Κάνετε περίπου 19 κανελόνια)

Πασπαλίζετε με το στάνταρ.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνε στους 160C° στον αέρα για 25 λεπτά       σκεπασμένο και 10-15 λεπτά ασκέπαστο μέχρι να ροδίσουν τα κανελόνια.

Πηγή Χρυσές Συνταγές

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe