34.2 C
Thessaloniki
22, June 2024

Καταρρέει το ηθικό των Ουκρανών

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι στο ενεργό μέτωπο 1.100 χιλιομέτρων στην Ουκρανία οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν πλήρη πρωτοβουλία, προελαύνουν σε 5 κατευθύνσεις και ετοιμάζουν την 2η φάση της προέλασης τους στο Kharkiv.
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι ρώσοι κέρδισαν 10 χιλιόμετρα σε βάθος με μόλις 2.000 στρατιώτες…

Με βάση τους New York Times ο Ουκρανικός στρατός αιφνιδιάστηκε δεν περίμενε την εισβολή των Ρωσικών δυνάμεων στο Kharkiv ενώ οι αμυντικές δομές ήταν τραγικά ελλιπείς…
H απάντηση των Ουκρανών με όρους χερσαίων δυνάμεων είναι υποτυπώδης, οι 11 μάχιμες Ταξιαρχίες των Ουκρανών έχουν διαλυθεί και η νέα επιστράτευση 100.000 νέων Ουκρανών αποδεικνύεται αδιέξοδη αφού το ηθικό τους έχει καταρρεύσει και οι περισσότεροι δεν θέλουν να πολεμήσουν.
Βλέποντας όλα αυτά το ΝΑΤΟ προσπαθεί με εναέρια μέσα να πετύχει κάποια πλήγματα στο εσωτερικό της Ρωσίας και η Κριμαία έχει μετατραπεί σε καθημερινό στόχο… αλλά χωρίς ουσιώδη αποτελέσματα.
Ο αμερικανός υπουργός εξωτερικών Blinken δήλωσε ότι η Ουκρανία με την βοήθεια του ΝΑΤΟ μπορεί να κερδίσει την Ρωσία… και η αντίδραση στρατιωτικών αμερικανών ήταν η εξής: ο Blinken είναι ανεπαρκής ή ανόητος.

Το ΝΑΤΟ κλιμακώνει την ένταση στην Κριμαία… ενώ στο μέτωπο στην αντιπαράθεση χερσαίων δυνάμεων οι Ουκρανοί καταρρέουν

Εν μέσω των συνεχιζόμενων βαριών μαχών στην πρώτη γραμμή που ελέγχει ο Ρωσικός στρατός, η Ρωσία και η Ουκρανία συνεχίζουν να ανταλλάσσουν μαζικά χτυπήματα στις πίσω περιοχές.
Το βράδυ της 17ης Μαΐου, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μια σειρά από χτυπήματα ακριβείας σε διάφορες ουκρανικές περιοχές.
Ενώ τα ρωσικά στρατεύματα πλησιάζουν το Kharkiv, οι ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη και την περιοχή σφυροκοπούνται από drones, πυραύλους και βόμβες ολίσθησης που δεν μπορούν να αναχαιτιστούν.
Οι αρχές του Kharkiv επιβεβαίωσαν ζημιές ως αποτέλεσμα των ρωσικών νυχτερινών χτυπημάτων στις διάφορες περιοχές της, συμπεριλαμβανομένης της βιομηχανικής ζώνης.
Οι κατεστραμμένοι στόχοι περιελάμβαναν τα σημεία ανάπτυξης του ουκρανικού στρατού, που χρησιμοποιούνται για τη στέγαση εφεδρειών που προετοιμάζονται για περαιτέρω ανάπτυξη στο μέτωπο του Kharkiv.
Περισσότερες εκρήξεις σημειώθηκαν στην Poltava, όπου σύμφωνα με πληροφορίες καταστράφηκε ένα σύστημα αεράμυνας. Εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένου ενός σταθμού διοίκησης, χτυπήθηκαν στην περιοχή Vinnytsya.
Μετά από μια παύση, τα ρωσικά UAV Geran επέστρεψαν στη νότια περιοχή της Οδησσού.

Με τη σειρά του, ο ΝΑΤΟ – Ουκρανικός στρατός αυξάνει την ένταση των επιθέσεων στα ρωσικά μετόπισθεν.
Το πρωί της 17ης Μαΐου, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας συνόψισε ότι 102 ουκρανικά UAV καταστράφηκαν σε πέντε ρωσικές περιοχές ως αποτέλεσμα των νυχτερινών αεροπορικών μαχών.
Η Κριμαία έγινε στόχος συνδυασμένης επίθεσης.
Μαζί με 51 ουκρανικά UAV που αναχαιτίστηκαν πάνω από τη χερσόνησο, τουλάχιστον 6 μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν στη Μαύρη Θάλασσα.
Η επίθεση συντονίστηκε ως συνήθως από αναγνωριστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ που επιχειρούσαν στην περιοχή.
Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων με drone, συντρίμμια που έπεσαν προκάλεσαν φωτιά σε μια αποθήκη πετρελαίου στην πόλη Tuapse.
Ένα από τα αναχαιτισμένα ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξερράγη κοντά στον ενεργειακό υποσταθμό στη Σεβαστούπολη προκαλώντας μικρές ζημιές.
Η κλίμακα της νέας Ουκρανικής επίθεσης δεν συγκρίνεται με τα τραγικά περιορισμένα αποτελέσματα.
Η χερσόνησος της Κριμαίας, κυρίως το δυτικό τμήμα της, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Σεβαστούπολης, έγιναν στόχος μαζικών συνδυασμένων επιθέσεων για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.
Στις 16 Μαΐου, τουλάχιστον 13 ουκρανικά μη επανδρωμένα σκάφη καταστράφηκαν στα δυτικά ύδατα της Μαύρης Θάλασσας.
Ο ουκρανικός στρατός αναβάθμισε τα θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη του και τα εξόπλισε με αντιαεροπορικούς πυραύλους. αλλά εξακολουθούν να καταστρέφονται εύκολα από ελικόπτερα του ρωσικού ναυτικού.

Νέο κύμα κλιμάκωσης βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ουκρανία

Ο ρωσικός στρατός καταστρέφει την ουκρανική άμυνα και προχωρά στο Kharkiv, την Avdiivka, το Zaporizhia και άλλες κατευθύνσεις.
Η Ουκρανία οπλισμένη από το ΝΑΤΟ βομβαρδίζει σφοδρά περιοχές αμάχων, αυξάνοντας τις προσπάθειες για επίτευξη οποιουδήποτε στρατηγικού στόχου βαθιά στα ρωσικά μετόπισθεν.
Το Κίεβο εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολεμοκάπηλων του ΝΑΤΟ.
Μόλις ο ουκρανικός στρατός χάσει τον συνεχιζόμενο πόλεμο, δεν τερματίζει την αντιπαράθεση μεταξύ Μόσχας και Δύσης.
Έτσι, οποιαδήποτε αποφασιστική ζημία στον ρωσικό στρατό, ιδιαίτερα στην Κριμαία, θα ωφελήσει τελικά το ΝΑΤΟ.

Ασύλληπτο – Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 104 ουκρανικά drones, 12 ATACMS και 4 Hammer σε 24 ώρες

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε 104 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, καθώς και 12 πυραύλους ATACMS και τέσσερις βόμβες Hammer τις τελευταίες 24 ώρες, ανέφερε η Μόσχα στις 19/5/2024.
«Η αεράμυνα κατέρριψε 103 drones, συμπεριλαμβανομένων 62 σταθερής πτέρυγας που καταστράφηκαν πάνω από το έδαφος της Ρωσίας τη νύχτα, έναν τακτικό πύραυλο Tochka-U, 12 επιχειρησιακούς-τακτικούς πυραύλους ATACMS που κατασκευάζονται από τις ΗΠΑ, τέσσερις κατευθυνόμενες βόμβες Hammer γαλλικής κατασκευής, δύο αμερικανικούς πύραυλους αντι-ραντάρ HARM, καθώς και εννέα ρουκέτες HIMARS », αναφέρεται στη ρωσική ανακοίνωση.
Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν επίσης συγκεντρώσεις ουκρανικού ανθρώπινου δυνα

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe