21.8 C
Thessaloniki
31, May 2024

Κόντρα μεταξύ Κυριάκου Βελόπουλου και Χάρη Κατσιβαρδά

Ανταλλαγή χαρακτηρισμών και απειλές μηνύσεων μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Λύσης και του επικεφαλής των Σπαρτιατών

Σφοδρή διαδικτυακή σύγκρουση μεταξύ Ελληνικής Λύσης και Σπαρτιατών μαίνεται τις τελευταίες ώρες και προαναγγέλλει ακόμα πιο επεισοδιακή μάχη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκινά σήμερα το απόγευμα.

Η αρχή έγινε από τον Κυριάκο Βελόπουλο ο οποίος αμέσως μετά την κατάθεση στο κοινοβούλιο πέντε προτάσεων για σύσταση εξεταστικών επιτροπών ξεκίνησε μπαράζ αναρτήσεων στο twitter υποστηρίζοντας ότι οι Σπαρτιάτες και το κόμμα Νίκη, βασικοί του ανταγωνιστές στον λεγόμενο εθνικοπατριωτικό χώρο, δεν θα τις υποστηρίξουν και θα προτιμήσουν να «βάλουν πλάτη» στη κυβέρνηση.

«ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΌΣ….ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ, ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΡΟΥΜΕ…. ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΗΣ ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ: Κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, δόθηκε ένα δικαίωμα στην ελάσσονα αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, αναθεωρήθηκε και το άρθρο 68, το οποίον πλέον στην παρ. 2 εδ. γ΄, αναφέρει ότι: «Η Βουλή μπορεί να συνιστά δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο εξεταστικές επιτροπές, εφόσον η σχετική πρόταση δέκα τουλάχιστον βουλευτών υπερψηφισθεί από τα δύο πέμπτα του συνόλου των βουλευτών (120), ανεξαρτήτως πλειοψηφίας». Με λίγα λόγια, με πρόταση 10 τουλάχιστον βουλευτών, διεξάγεται συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και αυτή αποφασίζεται (μετά από συζήτηση) αν την ψηφίσουν 120 τουλάχιστον βουλευτές. Δηλαδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να την μπλοκάρει η κυβερνητική πλειοψηφία, αν ψηφίσουν 120 βουλευτές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης για να προσθέσει σε άλλο σημείο « ΌΠΟΙΟΣ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙ! Το θέμα λοιπόν είναι ότι φθηνές δικαιολογίες δεν χωρούν! Κάποιοι δεν αφήνουν αυτούς που δηλώνουν πατριώτες να ψηφίσουν τις εξεταστικές επιτροπές! Αυτή είναι η αλήθεια! Ή είστε με την Ελλάδα και τη Μακεδονία ή δεν είστε κύριοι!» έγραψε ο Κυριάκος Βελόπουλος

Οι αναρτήσεις Βελόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση του Χάρη Κατσιβαρδά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Σπαρτιατών ο οποίος με δήλωσή του αναφέρει «Ο Κος Βελόπουλος τρέφει χίμαιρες για ένα δήθεν ηγετικό ρόλο στον πατριωτικό χώρο. Ζητά εξεταστική επιτροπή για μια χρονική περίοδο, που άνηκε ο ίδιος στη ΝΔ, πριν καν ιδρύσει το κόμμα του. Επίσης ζητά εξεταστική επιτροπή για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, με την οποία ο ίδιος συμφώνησε κι υπέγραψε (Πρακτικά της Βουλής, 10-3-2020, σελ 401-402)! Επιπροσθέτως, ο χαρακτηρισμός, για την προδήλως ετεροβαρή προς τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο κος Βελόπουλος είχε αναφέρει κατά τι πρόσφατο παρελθόν ως «καλή Συμφωνία» και ότι δεν ήταν δήθεν «προδοσία» επαναβαφτίστηκε μόλις εχθές Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, ως «επαίσχυντη». Η υποκριτική πρωτοβουλία της σύστασης εξεταστικών επιτροπών ελήφθη αμιγώς για λόγους εντυπωσιασμού και άγρας δημοσιότητας άνευ ουσίας και σοβαρότητας. Λέμε «όχι» στην εκ του ασφαλούς πατριδοκαπηλία του κου Βελόπουλου!».

Απαντώντας ο Κυριάκος Βελόπουλος έγραψε:

Ας μιλήσουμε πολιτικά: ουδέποτε ήμουν στη Νέα Δημοκρατία όταν υπεγράφη η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, ουδέποτε ήμουν στη Νέα Δημοκρατία, ουδέποτε είπα ότι ήταν καλή η συμφωνία! Αυτός που υπογράφει το κείμενο πρέπει να τα αποδείξει κιόλας! Όταν λες ενσυνείδητα ψέματα πρέπει να είσαι και έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες! Η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε σε ασόβαρους γυρολόγους των κομμάτων. Μία απλή ανάγνωση του κανονισμού της Βουλής θα τους βοηθήσει για να καταλάβουν τι σημαίνει εξεταστική επιτροπή και τι σημαίνει στηρίζω την πρόταση για εξεταστικές που αφορούν Πρέσπες, Τέμπη, Μάτι για την ίδια την κοινωνία! Απαντάμε πολιτικά αλλά όταν χρειάζεται απαντάμε και διαφορετικά! Δεν φτάνει που δεν στηρίξατε την πρόταση επιχειρούν με ψέματα(γνωστή τακτική, γνωστών κύκλων) να σπιλώσουν ανθρώπους! Ραντεβού με τον κ.Σαράκη(ξέρετε που) λοιπόν αφού δεν υπάρχει άλλη λύση!»
Πηγή – Πρώτο Θέμα
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe