16.4 C
Thessaloniki
28, March 2024
spot_img

Κοτόπουλο ‘Katsu’

Υλικά:

700 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς πέτσα και κόκκαλα

Αλάτι και πιπέρι

2 περίπου φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα

2 αυγά ελαφρά κτυπημένα

2 περίπου φλιτζάνια φρυγανιά Takahiro Panko Breadcrumbs

Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για τη σος κάρυ:

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουταλιά τζίντζερ, ψιλοκομμένο ή τριμμένο

1 κουταλάκι κουρκουμά

2 κουταλιές κοφτές σκόνη κάρυ (mild)

1 κουταλιά κοφτή αλεύρι φαρίνα

100 ml ζωμό κοτόπουλου

200 ml Aroy-D γάλα καρύδας

1 κουταλάκι Takahiro Soy Sauce

1 κουταλάκι ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε τη σος κάρυ βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι να μαλακώσει και προσθέτετε το τζίντζερ και τα σκόρδα. Σοτάρετε ανακατεύοντας να μυρίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κουρκουμά και τη σκόνη κάρυ. Σοτάρετε ένα λεπτό περίπου. Προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και στη συνέχεια το ζωμό, το γάλα καρύδας και το σόγια σος και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και η σος να γίνει πιο παχύρευστη. Αν  σας φαίνεται πολύ παχύρευστη, προσθέστε λίγο νερό. Την περνάτε από μπλέντερ.

Κόβετε το κοτόπουλο σε λεπτά φιλέτα. Βάζετε αλάτι και πιπέρι και στις δύο πλευρές. Σε τρία διαφορετικά μπολ, βάζετε το αλεύρι, τα αυγά ελαφρά κτυπημένα και τέλος την φρυγανιά panko. Περνάτε τα φιλέτα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά panko. Τα βάζετε σε ένα δίσκο.

Ζεσταίνετε άφθονο λάδι (περίπου 2 εκατοστά) σε ένα τηγάνι ή φριτέζα. Τηγανίζετε το κοτόπουλο σε μέτρια-δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και στις δύο πλευρές. Το βγάζετε σε πιατέλα που έχετε στρώσει με χαρτί κουζίνας.

Σερβίρετε το κοτόπουλο με ρύζι jasmine και τη σος κάρυ.

Πηγή Χρυσές Συνταγές

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe