Προετοιμαζόμαστε σιγά- σιγά για την έναρξη της σχολικής περιόδου και μαθαίνουμε να κάνουμε κουλούρια Θεσσαλονίκης στην κουζίνα μας με απλά υλικά! Το τέλειο κολατσιό για τα παιδιά μας αλλά και για εμάς!
Υλικά
1 ξηρή μαγιά, (9 γραμμάρια)
1 κουταλάκι ζάχαρη
300 ml. νερό
500-550 γρ. αλεύρι γοχ.
1 κουταλάκι αλάτι
100 ml. πετιμέζι
Λίγο νερό
Σουσάμι
Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε ένα μικρό μπολ και διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
Κατόπιν, ενσωματώνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το αλάτι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Λαδώνουμε τη ζύμη μας, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 10 μέρη.
Τα ανοίγουμε σε κορδόνια, τα τυλίγουμε και διπλώνουμε.
Τα κάνουμε κρίκο, (όπως φαίνεται και στο βίντεο) και κλείνουμε καλά.
Τα βουτάμε στο πετιμέζι που έχουμε αραιώσει με λίγο νερό και τα καλύπτουμε με σουσάμι.
Τέλος, τοποθετούμε τα κουλούρια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Δες τη συνταγή βήμα βήμα στο παρακάτω βίντεο:
xrysessyntages.gr