34.2 C
Thessaloniki
22, June 2024

Λαμία: Φωτιά στην εταιρεία με τα έτοιμα γεύματα που εμπλέκεται στην πρόσφατη υπόθεση με τα σχολικά γεύματα

Συναγερμός στη Λαμία μετά από φωτιά στις εγκαταστάσεις εταιρείας με έτοιμα γεύματα στην βιομηχανική περιοχή το βράδυ της Κυριακής (19/05).

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν σπεύσει αυτή την ώρα στον Βιομηχανική Περιοχή στη Λαμία, όπου εκδηλώθηκε φωτιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που δραστηριοποιείται στα τρόφιμα.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι η πυρκαγιά είναι μεγάλη, ενώ ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα.

Σύμφωνα με το lamiareport η εταιρεία που καίγεται είναι αυτή που εμπλέκεται στην πρόσφατη υπόθεση με τα σχολικά γεύματα, που καταγγέλθηκε από τους γονείς μαθητών για μαζική τροφική δηλητηρίαση.


Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι αυτή την ώρα έχουν υποβληθεί παραπάνω από 30 μηνύσεις σε βάρος των υπευθύνων. Κατά περίεργο λόγο τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν το όνομα της εταιρείας «Giannitsis Group S.A.» που είχε την ευθύνη για ότι συνέβη. Γιατί άραγε ; Αν κάποιος επισκεφτεί την ιστοσελίδα της θα δει το ένα πιστοποιητικό μετά το άλλο για τα περίφημα ISO που δηλώνουν την ποιότητα και εύκολα θα αντιληφθεί ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

 
Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα αναρτημένα ονόματα ως μέλη του ΔΣ πρόκειται εκτός του πατέρα Γιώργου Γιαννίτση, τα 2 παιδιά του Ιωάννης και Αθανασία καθώς και η Χριστίνα Μουστάκα.

 
Η δουλειά με τα σχολικά τρόφιμα που μοιράζονται σε περισσότερα από 1500 σχολεία σε όλη την Ελλάδα με ευθύνη του ΟΠΕΚΑ και του Υπουργείου που ελέγχει η κ. Ζαχαράκη , είναι προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες η δουλειά έχει μοιραστεί με εσωτερική συνεννόηση των εταιρειών σε 5 «εργολάβους» τροφίμων και αλίμονο αν κάποιος μπει ανάμεσα τους.

Για κρούσματα γαστρεντερίτιδας κάνει λόγο η εταιρεία κι αναφέρει ότι αναμένει το πόρισμα της εργαστηριακής ανάλυσης των γευμάτων από το Χημείο. Είναι προφανές ότι η ανακοίνωση αυτή αυτοπαλλάσει την εταιρεία από την κακή συσκευασία και το πρόβλημα εντός των εγκαταστάσεων της και το μεταθέτει σε εξωγενής παράγοντες.

 
Η ανακοίνωση που εξέδωσε δεν πείθει κανέναν και σας την παραθέτουμε αυτούσια :

«Χθες 16-5-2024 παρουσιάσθηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε αριθμό μαθητών δημοτικών σχολείων στον Δήμο Λαμιέων.

Το γεγονός φέρεται να συνδέεται με την κατανάλωση σχολικού γεύματος, το οποίο παράγεται και διανέμεται από την εταιρεία μας. Ήδη το θέμα διερευνάται με την δέουσα υπευθυνότητα, όπως προβλέπεται, βάσει των εφαρμοζόμενων διαδικασιών και πρωτοκόλλων, από τους αναγκαίους φορείς και αρμόδιες αρχές, στις οποίες παρέχουμε την οποιαδήποτε πληροφορία και στοιχείο μας ζητηθεί.

Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στο Χημείο για εργαστηριακή ανάλυση. Το συμβάν αυτό, πρωτοφανές για την εταιρεία μας, καθώς όμοιό του δεν έχει εμφανισθεί ποτέ στην υπέρ τριακονταετή παρουσία της στον χώρο της σίτισης, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και διερευνήσεως, καθώς επί συνόλου 2033 διανεμηθεισών μερίδων εμφανίσθηκε σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων.

Ανεξάρτητα από ευθύνη η μη της εταιρείας μας, εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στα παιδιά και τους γονείς. Αναμένουμε τα σχετικά πορίσματα των διενεργούμενων ελέγχων και δηλώνουμε ότι στην περίπτωση που προκύψει, η οποιαδήποτε δική μας, έστω και παραμικρή πλημμέλεια, εξυπακούεται ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και τις συνέπειές της».

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe