Μακριά από τέτοιες εφαρμογές Youtube που μπλοκάρουν διαφημίσεις

Όπως αναφέρει το tomsguide ένα νέο banking Trojan που αποκαλείται Nexus ανακαλύφθηκε πρόσφατα από την Cyble Research and Intelligence Labs (CRIL)  και την εταιρεία κυβερνοασφαλείας Cleafy.

Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιούνιο του περασμένου έτους και πλέον διαφημίζεται σε hacking forums σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η απήχησή του. Ο κύριος στόχος του, εφαρμογές ηλεκτρονικής τραπεζικής όπως και κρυπτονομισμάτων.

Διαμοιράζεται εύκολα μέσω phising websites τα οποία πλασάρονται ως η συνέχεια του Youtube Vanced, μια εφαρμογή, της οποίας οι developers ανακοίνωσαν το τέλος της ανάπτυξης και της διάθεσης νέων εκδόσεων λόγω νομικών προβλημάτων με την Google.

Μπορεί να αναπαραστήσει ένα φαινομενικά αθώο interface για να σε πείσει να εισάγεις ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, μπορεί να καταγράψει τι πληκτρολογείς στη συσκευή σου ακόμη και να υποκλέψει SMS μηνύματα για να αποκτήσει πρόσβαση σε 2fa κωδικούς.

Πάντα να ακολουθείς τις επίσημες σελίδες του Project στο Github και να μην κατεβάζεις apks από δεξιά και αριστερά. Το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε εφαρμογή και όχι μόνο για Youtube apps.

Πηγή Techmaniacs

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
67FollowersFollow
367SubscribersSubscribe