Συστατικά
- 4 μανιτάρια πορτομπέλο
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κονσέρβα
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 50 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
- 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
- 1/4 κ.γ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/4 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο, προαιρετικά
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ας μαγειρέψουμε…
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
- Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C στον αέρα.
- Μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στα μανιτάρια.
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά Φλωρίνης.
- Βάζουμε πάνω από τα μανιτάρια τη μοτσαρέλα, την πιπεριά και τις ελιές.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, το μπούκοβο και τη γραβιέρα.
- Βάζουμε τα μανιτάρια στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.