Thursday, February 13, 2025
7.2 C
Thessaloniki

Μανιτάρια πίτσα

Συστατικά

  • μανιτάρια πορτομπέλο
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κονσέρβα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. ελιές, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 1/4 κ.γ. δυόσμο, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο, προαιρετικά
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ας μαγειρέψουμε…

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.
  2. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με το κομμένο μέρος προς τα πάνω.
  3. Ψήνουμε στον φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αφαιρούμε από τον φούρνο και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C στον αέρα.
  5. Μοιράζουμε τη σάλτσα ντομάτας πάνω στα μανιτάρια.
  6. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την πιπεριά Φλωρίνης.
  7. Βάζουμε πάνω από τα μανιτάρια τη μοτσαρέλα, την πιπεριά και τις ελιές.
  8. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, το μπούκοβο και τη γραβιέρα.
  9. Βάζουμε τα μανιτάρια στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ελαφρώς χρώμα.
  10. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe