13.5 C
Thessaloniki
18, April 2024
spot_img

Μήνυμα σοκ Ρωσίας: H Ουκρανία θα εξαφανιστεί, παράδοση άνευ όρων

Το τρομοκρατικό χτύπημα της Ουκρανίας και των ΗΠΑ στο Δημαρχείο Crocus της Μόσχας θα αποτελεί σημείο καμπής στην Ουκρανική σύγκρουση…
Οι Ουκρανοί εν μέσω σοκ στην Ρωσική κοινωνία με σχεδόν 143 νεκρούς επιχείρησαν επίθεση στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας με 40 πυραύλους Storm Shadow αλλά το αποτέλεσμα ήταν ασήμαντα χτυπήματα…
Πολλοί πύραυλοι κατερρίφθησαν και όσοι πέρασαν την Ρωσική αεράμυνα δεν βρήκαν στόχο, όπως αποδεικνύεται από τις δορυφορικές εικόνες…
Για τους Ρώσους το τρομοκρατικό χτύπημα συντονίστηκε από τις Ουκρανικές Μυστικές Υπηρεσίες και τις ΗΠΑ και οι Ρώσοι έστειλαν ένα μήνυμα σοκ…
Η Ουκρανία δεν μπορεί να μείνει ανεξάρτητο κράτος, θα εξαφανιστεί… ήδη πολλοί τονίζουν ότι ανατολικά του Δνείπερου Ποταμού που διαπερνάει στην μέση την Ουκρανία θα το καταλάβουν οι Ρώσοι και δυτικά του Δνείπερου ποταμού και σε βάθος 200 χιλιομέτρων θα δημιουργήσουν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη….
Κοινώς όλη η Ουκρανία…
Επίσης οι Ρώσοι δεν συζητούν τίποτε άλλο πέραν από παράδοση άνευ όρων του Ουκρανικού στρατού…
Σε στρατιωτικούς όρους το μεγάλο παιχνίδι παίζεται δυτικά του Bakhmut όπου οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν προς την κρίσιμη στρατηγικά πόλη Chasiv Yar (Τσασίβ Γιαρ).

Οι ρώσοι προελαύνουν στην κρίσιμη στρατηγικά πόλη των Ουκρανών Chasiv Yar – Μεγάλη νίκη εάν την καταλάβουν προσεχώς

Οι ρωσικές δυνάμεις φέρονται να πλησιάζουν στα περίχωρα του Chasiv Yar, στην περιφέρεια του Donetsk με στόχο τγην περικύκλωση και κατάληψη τους επόμενους μήνες.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το Chasiv Yar με βάση τα διαθέσιμα οπτικά στοιχεία και οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα περαιτέρω προς και μέχρι τα περίχωρα του οικισμού.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε στις 23 Μαρτίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Ivanivske (δυτικά του Bakhmut και αμέσως ανατολικά του Chasiv Yar).
Η κατάληψη του Chasiv Yar θα πρόσφερε στις ρωσικές δυνάμεις σημαντικά επιχειρησιακά οφέλη
Η ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar και των γύρω περιοχών θα εξασφάλιζε περαιτέρω τη νοτιοδυτική πλευρά της ρωσικής πρώτης γραμμής στην περιοχή Bakhmut-Soledar, η οποία εδώ και πολύ καιρό ήταν στόχος.
Μια ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar και προέλαση βόρεια και νότια του οικισμού θα ωθήσει τις ουκρανικές δυνάμεις πιο μακριά από τις ρωσικές χερσαίες γραμμές επικοινωνίας (GLOC) στην περιοχή Bakhmut.
Μια ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar πιθανότατα θα ωθούσε τις ουκρανικές δυνάμεις έξω από το βεληνεκές πυροβολικού ενός τμήματος του αυτοκινητόδρομου E40 ανατολικά του Bakhmut και οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα θα πρέπει να αναπτύξουν πυροβολικό σε περιοχές άμεσης πρώτης γραμμής για να αποτρέψουν τη ρωσική επιμελητεία κατά μήκος του μεγαλύτερου μέρους του αυτοκινητοδρόμου T-05-13 (Soledar-Bakhmut-Horlivka).
Το Chasiv Yar θα πρόσφερε επίσης στις ρωσικές δυνάμεις διαδρομές προέλασης προς την Kostyantynivka, το νότιο άκρο ενός μεγάλου αστικού οικισμού στην Περιφέρεια του Donetsk που η Ρωσία θεωρούσε από καιρό ως σημαντικό επιχειρησιακό στόχο στην Ουκρανία.
H προέλαση μέσω του Chasiv Yar παρέχουν μια πιο άμεση διαδρομή προς αυτόν τον αστικό οικισμό από πιθανές διαδρομές προέλασης από τα νότια κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου H-20 από την Avdiivka ή από τα νοτιοδυτικά από την περιοχή Toretsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν και απέτυχαν να διεξαγάγουν μια ευρεία σαρωτική επιχειρησιακή περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων στην Περιφέρεια του Donetsk την άνοιξη του 2022 που επικεντρώθηκε στην κατάληψη του ουκρανικού προπύργιου του Slovyansk (μία από τις μεγαλύτερες πόλεις σε αυτόν τον αστικό οικισμό).
Η ρωσική διοίκηση μπορεί να σκοπεύει να επαναλάβει έναν εκτεταμένο ελιγμό και η προέλαση δυτικά του Chasiv Yar θα θέσει περαιτέρω όρους για αυτήν την πιθανή μεγαλύτερη επιθετική επιχείρηση.
Μια ρωσική κατάληψη του Chasiv Yar θα ήταν πιο σημαντική επιχειρησιακά από την κατάληψη της Avdiivka.

Scott Ritter (πρώην CIA): Οι ρωσικές δυνάμεις σχεδιάζουν ουδέτερες ζώνες στην Ουκρανία – Το Ουκρανικό κράτος θα εξαφανιστεί

Η Ρωσία θα δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας στο ουκρανικό έδαφος για να αποτρέψει τις επιθέσεις με πυραύλους, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
«Δεν θα υπάρχει πλέον ουκρανικό κράτος.
Όλοι όσοι μίλησαν για την ανάγκη να δοθούν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις όπλα μεγάλου βεληνεκούς θα φταίνε γι’ αυτό.
Όπως έχει ήδη πει ο Putin, θα δημιουργηθούν ζώνες προστασίας στην Ουκρανία.
Οι διαστάσεις τους θα αντιστοιχούν στη μέγιστη απόσταση που μπορούν να πετάξουν οι καλύτεροι δυτικοί πύραυλοι», προέβλεψε ο ειδικός.
Όπως σημείωσε ο Scott Ritter, η Ουκρανία θα μπορούσε να συνεχίσει να υπάρχει αν η Δύση δεν είχε προσπαθήσει να την οπλίσει με τα θανατηφόρα συστήματα κρούσης της.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία θα πρέπει να κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των ρωσικών πόλεων. Με τη σειρά του, ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Medvedev, μιλώντας για την υγειονομική ζώνη στην Ουκρανία, είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη την προμήθεια όπλων μεγάλης εμβέλειας, θα πρέπει να περάσει κατά μήκος των συνόρων του Lviv, αυτά θα είναι τα νέα ασφαλή σύνορα της «χώρας 404».

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe