19.8 C
Thessaloniki
29, March 2024
spot_img

Μοδιάνο: Νew intro για την αγορά της Θεσσαλονίκης

Έξι χρόνια μετά από την ηχηρή της απουσία στην αγορά της Θεσσαλονίκης, η ιστορική αγορά Μοδιάνο έχει ανοίξει τις πύλες της και προσφέρει ποιοτικά προϊόντα και υπέροχες εκλεκτές γεύσεις στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της, σε ένα περιβάλλον υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής και ιστορικής σημασίας παντρεύοντας το παραδοσιακό με το σύγχρονο.

Η Αγορά Μοδιάνο ή Στοά Μοδιάνο, η Κεντρική Αγορά Τροφίμων άνοιξε το 1922 και 100 χρόνια μετά, ξανασυστήνεται με νέο αέρα αλλά παρέχοντας τον ίδιο γαστρονομικό πλούτο και πολιτιστικό δυναμισμό.

Aγορά Μοδιάνο, είσοδος επί της οδού Ερμού

Με μία πρώτη ματιά εντυπωσιάζεσαι από την πρόσοψη της σκεπαστής αγοράς με την Εκλεκτικιστική αρχιτεκτονική που επέλεξε ο δημιουργός του κτηρίου ο αρχιτέκτονας J. Oliphant και ο μηχανικός του έργου Ελί Μοδιάνο.

Η αγορά είναι διώροφη, τα μαγαζιά που στεγάζονται αρκετά και ο κόσμος που έρχεται και φεύγει, μαγεύεται από την ομορφιά του κτηρίου και από τις μυρωδιές και τις γεύσεις.

Το inin.gr βρέθηκε στη Μοδιάνο αφού είναι το talk of the town της συμπρωτεύουσας, περιηγηθήκαμε στα καταστήματα και μιλήσαμε με τους εργαζομένους, οι οποίοι μοράστηκαν μαζί μας τη διάθεση του κόσμου, που παρατηρούν από τη μέρα που άνοιξε τις πύλες της η αγορά, αλλά και το κατά πόσο ψωνίζουν και με τι ρυθμούς.

Ο Παναγιώτης Τσακίρης Head Barista, ενός εκ των δύο καταστημάτων καφέ στον δεύτερο όροφο της αγοράς.

Σ.Σ.: Εσείς ανοίξατε την επιχείρηση την ημέρα των εγκαινείων της αγοράς ή σε δέυτερο χρόνο;

Π.Τ.: Εμείς ανοίξαμε λίγες μέρες μετά, περίπου πέντε μέρες αργότερα.

Σ.Σ.: Κατευθείαν είχε απήχηση στον κόσμο; Γιατί διατηρείται χρόνια το πρώτο σας φυσικό κατάστημα στο κέντρο της πόλης, και αυτό είναι το δεύτερο. Έχετε τις ίδιες υπηρεσίες και παροχές;

Π.Τ.: Πολύ σωστά, είναι το δεύτερο κατάστημα της επιχείρησης. Ασχέτως του πρώτου φυσικού καταστήματος με ένα δυνατό πελατολόγιο, έχουμε παρατηρήσει πως έρχεται και νέος κόσμος.

Σ.Σ.: O κόσμος από όσο έχετε παρατηρήσει, κάνει απλώς βόλτα μέσα στην αγορά ή δοκιμάζει, και κάθεται και στα μαγαζιά εστίασης του δεύτερου ορόφου;

Π.Τ.: O κόσμος δεν κάνει απλώς τη βόλτα του. Παίρνει και κάποιο έδεσμα από κάτω, έρχεται πάνω και επιλέγει να κάτσει και για καφέ ή και να πάρει τον καφέ του take away.

Σ.Σ.: Μέσα στο μικρό χρονικό αυτό διάστημα που υπάρχει το δεύτερο κατάστημά σας, έχετε παρατηρήσει αύξηση του τζίρου; Σας έχει βοηθήσει το γεγονός πως στεγάζεστε πλέον και στη Μοδιάνο;

Π.Τ.: Έχει βοηθήσει και αυτό σαφώς αλλά η εικόνα δεν είναι τόσο ξεκάθαρη γιατί διανύουμε και περίοδο εορτών, αλλά πηγαίνουμε όλο και καλύτερα.

Σ.Σ.: Όταν στήθηκε η αγορά, πιστεύατε ότι θα είχε τέτοια απήχηση;

Π.T.: Είναι κάτι καινούριο, και είναι στο κέντρο της πόλης οπότε είναι κάτι καλό. Τα μηνύματα προς το παρόν είναι θετικά.

Λάζαρος Δημητριάδης, υπάλληλος καταστήματος βιολογικών προϊόντων

Σ.Σ.: Eίναι το πρώτο φυσικό κατάστημα της επιχείρησης αυτό στην αγορά Μοδιάνο;

Λ.Λ.: Είναι το πρώτο κατάστημα λιανικής , καθώς μέχρι τώρα οι πωλήσεις της επιχείρησης ήταν καθαρά χονδρικής, όπου έχουμε όσπρια καστοριανής προέλευσης κατευθείαν από το χονδρέμπορα μέσα στη Μοδιάνο.

Σ.Σ.: Η διαφορετικότητα αυτού του μαγαζιού μέσα στη Μοδιάνο ποια είναι;

Λ.Λ.: Προσωπικά πιστεύω θα βρείτε ποιότητα, γιατί όλα μας τα προϊόντα είναι καθαρά βιολογικά, και σε συνδυασμό με άλλα προϊόντα οικοτεχνιών από τους γύρω νομούς της δυτικής Μακεδονίας κάνουν έναν πολύ ωραίο συνδυασμό για όποιον θέλει ποιοτικό φαγητό.

Έχουμε αποκτήσει πελάτες που επέστρεψαν μετά την πρώτη τους αγορά για να πάρουν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα.

Σ.Σ.: Άρα η απόπειρα να ανοίξετε το πρώτο μαγαζί εντός της Μοδιάνο, μέχρι στιγμής ήταν πευχημένη;

Λ.Λ.: Αυτό θα φανεί στη διάρκεια, αλλά παίζει ρόλο και η περόδος εορτών που διανύουμε.

Εγώ με τη σειρά μου θέλω να ευχηθώ υγεία σε όλους και καλές δουλειές σε όλους. Η Μοδιάνο είναι ένα κόσμημα στη Θεσσαλονίκη.

Κατερίνα Χουσουρνά, υπάλληλος καταστήματος με προϊόντα από σουσάμι και ξηρούς καρπούς

Σ.Σ.: Οι εκλεκτές γεύσεις με μία πιο μοντέρνα πινελιά χωρίς να παραγκωνίζει την ιστορία του προϊόντος παίρνει σάρκα και οστά στο κατάστημά σας.

Κ.Χ.: Εκτός από το φυσικό κατάστημα στη Μοδιάνο έχουμε και ένα εργαστήρι στο οποίο παρασκευάζουμε διάφορα προϊόντα από σουσάμι και ξηρούς καρπούς 100% φυσικά χωρίς φοινικέλαιο, ζάχαρη και συντηριτικά. Επίσης έχουμε χαλβάδες δικής μας παραγωγής με διάφορες ιδιαίτερες γεύσεις με φουντούκι και φουντουκοβούτυρο, με φυστίκη αιγίνης και τώρα με γεύση μελομακάρονο για τις γιορτές, και φυσικά έχουμε σε βαζάκια φουντουκοβούτυρο 100%, ταχίνι με διάφορες παραλλαγές, φυστίκι αιγίνης 100% πολύ ιδιαίτερο.

Επίσης έχουμε και vegan κουζίνα, και είναι πολύ σημαντικό να προσθέσω ότι προσπαθούμε να αφήνουμε μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Σ.Σ.: Τέτοια φιλική προσέγγιση προς το περιβάλλον έχουν και τα υπόλοιπα καταστήματα της αγοράς;

K.X.: Γενικά από όσο γνωρίζω η αγορά Μοδιάνο είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον ακόμα και με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα απορίμματα.

Σ.Σ.: Μόνο στη Θεσσαλονίκη υπάρχει φυσικό κατάστημα;

Κ.Χ.: Έχουμε και στην Αθήνα, που είναι το πρώτο μας κατάστημα γιατί η αγορά ήταν πιο έτοιμη στην πρωτεύουσα για vegan προϊόντα.

Σ.Σ.: O κόσμος σας επιλέγει; Έρχεται και είναι ανοικτός στο να δοκιμάσει τις καινούριες προτάσεις;

Κ.Χ.: Γενικά βλέπω πολλούς που έρχονται καταρχάς ενθουσιασμένοι με το άνοιγμα της αγοράς και έπειτα με την επιχείρησή μας γιατί υπήρχε κόσμος που έβλεπε το e-shop αλλά και φυσικά υπάρχει και πολύς κόσμος που είναι χρόνια vegan. Η κουζίνα μας είναι πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη.

Η αγορά Μοδιάνο έχει αναγεννηθεί και πλήθος κόσμου την επισκέπτεται καθημερινά αφήνοντας πάντα τις καλύτερες εντυπώσεις σε μικρούς αλλά κυρίως σε μεγάλους, που είτε την επισκέπτονταν και παλαιότερα είτε μετά τα εγκαίνειά της στις 5 Δεκεμβρίου του 2022 την επισκέφθηκαν για πρώτη αλλά σίγουρα όχι για τελευταία φορά.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe