Το  i20 είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Hyundai. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι πωλήσεις σε διεθνές επίπεδο. Με το νέο αναβαθμισμένο i20 η κορεάτικη εταιρία ανεβάζει τον πήχη των απαιτήσεων στην κατηγορία Β. Συνδυάζει πολλές έξυπνες τεχνολογίες, κορυφαίες δυνατότητες συνδεσιμότητας και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα ασφάλειας στην κατηγορία του. Το ανανεωμένο i20 έχει κομψή και σπορ σχεδίαση και γίνεται ακόμη πιο δυναμικό.

Τόσο στο αμάξωμα όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οι ευρωπαίοι σχεδιαστές εναρμόνισαν τις αναλογίες, την αρχιτεκτονική, το στυλ και την τεχνολογία διατηρώντας τον σπορτίφ χαρακτήρα του χάρη στο χαμηλό προφίλ οροφής και το μεγάλο μεταξόνιο.

Στο εξωτερικό του νέου i20 μια τολμηρή πλαϊνή γραμμή και ο μοναδικός σχεδιασμός των κολόνων C  δημιουργούν ένα ελκυστικό προφίλ. Το αμάξωμα είναι κομψό και μοντέρνο. Έχει βελτιωμένο σχεδιασμό. Ο μπροστινός προφυλακτήρας και η μάσκα δημιουργούν ένα κομψό σύνολο με σπορ εμφάνιση.

Το πίσω μέρος διαθέτει επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, μοναδικό σχεδιασμό στα πίσω φώτα καθώς και νέας σχεδίασης ζάντες 16 και 17 ιντσών.

Μια δυναμική φωτεινή υπογραφή υπογραμμίζει τη συνολικά τολμηρή εμφάνισή του, η οποία υπογραμμίζεται από τα πίσω φώτα LED σχήματος Z

Το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από μια ευάερη αίσθηση, ενώ ταυτόχρονα το ταμπλό δείχνει σμιλευμένο και ελκυστικό. Ένα ιδιαίτερο σχεδιαστικό highlight είναι τα οριζόντια πτερύγια που καλύπτουν το εμφατικό ταμπλό. Οι δυναμικές αναλογίες βελτιώνουν επίσης την ευρυχωρία και την ορατότητα του μοντέλου.

Είναι εξοπλισμένο με τα χαρακτηριστικά ασφαλείας Hyundai Smart Sense και συμμορφώνεται με τα υψηλότερα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Έξυπνο Σύστημα Υποβοήθησης Ορίου Ταχύτητας (ISLA), το Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (LFA) και το σύστημα Υποβοήθησης αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης (FCA) διαθέτει τις λειτουργίες “City”, “Interurban” και “Pedestrian”.

Προαιρετικά διατίθεται και το σύστημα Smart Cruise Control με βάση τo Σύστημα Πλοήγηση (NSCC) με τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας που κάνουν την εμπειρία μέσα στο αυτοκίνητο ακόμα πιο άνετη για τους επιβάτες.

Το μοντέλο διαθέτει στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, USB type-A και USB type-C, δεύτερης γενιάς eCall βασισμένο στο δίκτυο 4G και Over-the-Air (OTA) ενημερώσεις χαρτών. Το νέο i20 συνοδεύεται από δωρεάν τριετή συνδρομή Bluelink και δωρεάν τριετή συνδρομή OTA.

Βελτιωμένο και στην κατανάλωση

Το μοντέλο διατηρεί το σπορ χαρακτήρα του χάρη στη χαμηλή οροφή και το μεγάλο του μεταξόνιο, έχοντας ταυτόχρονα βελτιώσει την αεροδυναμική του μειώνοντας την αντίσταση του αέρα, γεγονός που επηρεάζει θετικά τα δυναμικά χαρακτηριστικά και αυξάνει την οικονομία καυσίμου.

Οι σχεδιαστές πέτυχαν το στόχο τους. Μικρότερη αντίσταση μεγαλύτερη οικονομία στην κατανάλωση.

Κάτω από το καπό «κρύβεται» ένα 48V υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζεται άριστα με τον 1.0 T-GDi κινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη μπορεί να επιλέξει το i20 με το 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) ή το 6τάχυτο έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο (iMT), παρέχοντας μια ομαλή και ευέλικτη οδηγική εμπειρία. Σηκώνοντας το πόδι από το γκάζι το iMT μπορεί να αποσυνδέσει τον κινητήρα από το κιβώτιο, εξοικονομώντας αποτελεσματικά καύσιμο καθώς επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ρολάρει (λειτουργία coasting).

Επιλογές κινητήρα για βελτιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου

Το νέο i20 προσφέρει δύο επιλογές κινητήρων και δύο επιλογές κιβωτίων ταχύτητας, προσφέροντας ακόμα πιο αποδοτική οδήγηση