24.5 C
Thessaloniki
15, June 2024

Νέα συντριβή αμερικανικού F-35 Stealth Fighter! Λάθος του χειριστή ή τεχνικό πρόβλημα; (Βίντεο)

«Περίπου στις 6:15 μ.μ. (τοπική ώρα, 00:15 GMT την Πέμπτη) ένα F-35 A Lightning II συνετρίβη στο βόρειο άκρο του διαδρόμου της αεροπορικής βάσης Hill. Τα πληρώματα έκτακτης ανάγκης εντός και εκτός βάσης ανταποκρίθηκαν αμέσως», ανέφερε η 388η Πτέρυγα Μάχης στο Twitter.

Ο στρατός πρόσθεσε ότι, ο πιλότος εκτινάχθηκε και μεταφέρθηκε σε τοπικό ιατρικό κέντρο για παρακολούθηση. «Η αιτία της συντριβής είναι άγνωστη και θα διερευνηθεί. Περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν μόλις γίνουν διαθέσιμες», δήλωσε ο στρατός.

Ο διοικητής της βάσης της Γιούτα είπε ότι, το αεροπλάνο επέστρεφε από μια συνηθισμένη εκπαίδευση όταν συνέβη το περιστατικό. «Όλοι εμείς ως πιλότοι εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία που έχουμε για να ελαχιστοποιήσουμε τη ζημιά σε οτιδήποτε στο έδαφος, οπότε ξέρω ότι ο πιλότος έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να αποφύγει οποιοδήποτε κτίριο ή οτιδήποτε στο έδαφος» , δήλωσε ο Craig Andrle , ο διοικητής του βάση.

Ο πλήρης κατάλογος των ατυχημάτων που αφορούν τα F-35

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο,  ένα μαχητικό αεροσκάφος F-35C Stealth, συνετρίβη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, τραυματίζοντας επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου που εκτινάχθηκε επιτυχώς και ανασύρθηκε στη θάλασσα από στρατιωτικό ελικόπτερο.

Μάλιστα τότε ειδικοί συμμερίστηκαν την άποψη ότι, η Κίνα μπορεί να αναζητήσει το εξαφανισμένο F-35C, ενώ εκτιμούσαν ότι οι ΗΠΑ είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν τορπίλες ή εκρηκτικά για να καταστρέψουν τα συντρίμμια.

Το υπερσύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος, έχει εμπλακεί σε επτά περιστατικά (συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου περιστατικού) τα τελευταία χρόνια. Τον Νοέμβριο του 2021, ένα F-35B σύντομης απογείωσης και κάθετης προσγείωσης (STOVL) του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, συνετρίβη στη Μεσόγειο Θάλασσα κατά την απογείωση από το HMS Queen Elizabeth. Ο πιλότος κατάφερε να εκτιναχθεί με ασφάλεια.

Τον Σεπτέμβριο του 2018, ένα F-35B του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ συνετρίβη στη Νότια Καρολίνα. Το περιστατικό συνέβη σε ένα ακατοίκητο νησί κοντά στην κοινότητα Grays Hill. Το αεροπλάνο στεγαζόταν στον Αεροπορικό Σταθμό Μποφόρ του Σώματος Πεζοναυτών και συνετρίβη κατά τη διάρκεια μιας τακτικής εκπαιδευτικής αποστολής.

Στη συνέχεια, ο αμερικανικός στρατός καθήλωσε ολόκληρο τον στόλο των μαχητικών stealth F-35. Η αιτία προσδιορίστηκε αργότερα ότι, ήταν ένας ελαττωματικός σωλήνας καυσίμου.

Τον Μάιο του 2020ένα F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, συνετρίβη κατά την προσγείωση στην αεροπορική βάση Eglin στη Φλόριντα. Την ώρα του ατυχήματος, ο πιλότος συμμετείχε σε νυχτερινή εκπαίδευση ρουτίνας. «Ο πιλότος και τα συστήματα του αεροπλάνου ήταν και τα δύο υπεύθυνα για την καταστροφή», δήλωσε η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Τον Οκτώβριο του 2020, ένα αεροσκάφος Marine F-35B συνετρίβη κοντά στην Ναυτική Αεροπορική Εγκατάσταση El Centro, στην Καλιφόρνια, μετά από αεροπορική σύγκρουση με ένα KC-130J. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν το τάνκερ KC-130J πραγματοποιούσε ανεφοδιασμό του F-35B στον αέρα.

Ο πιλότος του F-35B εκτινάχθηκε επιτυχώς από το αεροπλάνο και το KC-130J έκανε αναγκαστική προσγείωση κοντά στο Thermal της Καλιφόρνια.

Τον Σεπτέμβριο του 2019ένα F-35A της Ιαπωνικής Αεροπορικής Δύναμης Αυτοάμυνας, συνετρίβη στον ωκεανό κατά τη διάρκεια νυχτερινής εκπαιδευτικής πτήσης, σκοτώνοντας τον πιλότο. Ο Ταγματάρχης Akinori Hosomi, ήταν απίθανο να είχε προσπαθήσει να εκτιναχθεί από το αεροπλάνο του, σύμφωνα με την έκθεση. Η πλειονότητα των συντριμμιών του αεροπλάνου είναι ακόμα στον πυθμένα της θάλασσας, περίπου 5.000 πόδια κάτω από την επιφάνεια.

Ο αριθμός των μεγάλων ελαττωμάτων των F-35 συρρικνώνεται, αλλά το Πεντάγωνο κρατά κρυφές λεπτομέρειες για τα προβλήματα. Καθώς το πρόγραμμα F-35 προχωρά στις επιχειρησιακές δοκιμές, ο αριθμός των κρίσιμων τεχνικών ελλείψεων μειώνεται σιγά-σιγά, μειώνοντας από 11 κρίσιμες ελλείψεις τον  Ιανουάριο του περασμένου έτους σε επτά τον Ιούλιο.

Ωστόσο, η ακριβής φύση αυτών των προβλημάτων θα παραμείνει άγνωστη στο κοινό, ακόμη και όταν η ίδια η έλλειψη δεν είναι ταξινομημένη. Το Γραφείο Κοινού Προγράμματος F-35, αρνήθηκε να χαρακτηρίσει τις υπόλοιπες επτά κρίσιμες ελλείψεις του μαχητικού αεροσκάφους, αλλά ανέφερε σε δήλωση ότι έχει εντοπίσει και δοκιμάσει επιδιορθώσεις για κάθε πρόβλημα.

Αυξημένες καθαρές πωλήσεις 

Εν τω μεταξύ,  σύμφωνα με το eurasiantimes, η Lockheed Martin κατέγραψε αυξημένες καθαρές πωλήσεις και καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο του 2022, ανακοίνωσε την Τρίτη ο αμερικανικός κολοσσός της αεροδιαστημικής και της άμυνας.

«Η Lockheed Martin Corporation ,ανέφερε σήμερα καθαρές πωλήσεις τρίτου τριμήνου 2022 ύψους 16,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με 16,0 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2021. Τα καθαρά κέρδη το τρίτο τρίμηνο του 2022 ήταν 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια ή 6,71 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 614 εκατομμύρια δολάρια, ή 2,21 δολάρια ανά μετοχή, το τρίτο τρίμηνο του 2021», ανέφερε η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Τα μετρητά από εργασίες ανήλθαν σε 3,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές αυξήθηκαν από 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lockheed Martin, James Taiclet, τόνισε τη συνεχιζόμενη ικανότητα της εταιρείας να επενδύει σε νέες τεχνολογίες.

«Αυτές οι τεχνολογίες περιλαμβάνουν υπερηχητικούς, κατευθυνόμενη ενέργεια και αυτονομία, καθώς και ψηφιακές δυνατότητες αιχμής στην εξελισσόμενη αρχιτεκτονική 5G.MIL, που βασίζεται σε ανοιχτά πρότυπα. Επιπλέον, επενδύουμε σε παραγωγική ικανότητα και ικανότητα διατήρησης για τις λύσεις που χρειάζονται τώρα για να υπερασπιστούμε τους συμμάχους και το έθνος μας, συμπεριλαμβανομένων των F-35, Javelin και HIMARS», δήλωσε ο Taiclet, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι καθαρές πωλήσεις της Aeronautics, για το τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 521 εκατομμύρια δολάρια, ή 8% από έτος σε έτος. Αυξήθηκαν επίσης κατά περίπου 425 εκατομμύρια δολάρια για το πρόγραμμα F-35.

Πηγή Pentapostagma Ενημέρωσης

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe