34.2 C
Thessaloniki
22, June 2024

Οδυνηρό τέλος, οι Ρώσοι ετοιμάζουν χτυπήματα σοκ κατά την νέα αντεπίθεση

Οι Ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται για την μεγάλη αντεπίθεση…είναι θέμα ημερών… για να προχωρήσουν στην μεγάλη στρατηγική κίνηση… 
Ήδη οι επιχειρήσεις στο Kharkiv είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου, με στόχο την διάσπαση των Ουκρανικών δυνάμεων…
Ο Ρωσικός στρατός ήδη πραγματοποίησε 4 μηχανοκίνητες επιθέσεις για να τεστάρει την άμυνα των Ουκρανών σε διάφορα σημεία.
Μάλιστα στην κατεύθυνση Tonenke στο Donetsk οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν σχεδόν 10 χιλιόμετρα…
Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ρωσικές δυνάμεις διερευνούν όλη την Ουκρανική άμυνα και αναζητούν τα τρωτά σημεία για να επιτεθούν.
Εν τω μεταξύ ο Γάλλος Πρόεδρος Macron υποστηρίζει το δικαίωμα η Ουκρανία να χτυπάει στρατιωτικούς στόχους εντός του ρωσικού εδάφους αλλά οι ΗΠΑ είναι ξεκάθαρες, όχι δεν επιτρέπουμε στην Ουκρανία μια τέτοια ενέργεια…
Υπάρχει μεγάλο χάσμα μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ για το εάν η Ουκρανία μπορεί να χτυπάει ρωσικούς στόχους με δυτικά όπλα…
Η Ρωσία πάντως έχει προειδοποιήσει μην το τολμήσετε.

Macron (Γάλλος Πρόεδρος): Η Ουκρανία πρέπει να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους στην Ρωσία με δυτικά όπλα

Θα πρέπει να επιτραπεί στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν στόχους στη Ρωσία, από όπου εκτελούνται οι βομβαρδισμοί, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.
«Πρέπει να επιτρέψουμε στην Ουκρανία να καταστρέψει στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος, από όπου πραγματοποιούνται βομβαρδισμοί, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Ουκρανία να χτυπήσει άλλους στρατιωτικούς ή πολιτικούς στόχους στο έδαφος της Ρωσίας», είπε σε συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό Καγκελάριο Olaf Scholz.
Επιπλέον, κατά τη γνώμη του, η μεταφορά στην Ουκρανία όπλων μεγάλης εμβέλειας ικανών να πλήξουν ρωσικούς στρατιωτικούς στόχους δεν αποτελεί κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Ήδη ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Josep Borrell δήλωσε ότι οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ θα συζητήσουν τη δυνατότητα άρσης των περιορισμών στην Ουκρανία για την χρήση δυτικών όπλων σε Ρωσικό έδαφος, όπως ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.

Η πρόταση του Jens Stoltenberg

Πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ είπε ότι η Ουκρανία «έχει το δικαίωμα», μεταξύ άλλων, να επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους στο ρωσικό έδαφος.
Πρόσθεσε ότι ορισμένοι σύμμαχοι έχουν ήδη άρει τους αντίστοιχους περιορισμούς στα χτυπήματα και, κατά τη γνώμη του Γενικού Γραμματέα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ήρθε η ώρα να αρθούν και άλλοι περιορισμοί.
Ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ φλερτάρει με τέτοια ρητορική, αυξάνοντας τον βαθμό κλιμάκωσης, βρίσκεται σε στρατιωτική έκσταση.
Με τη σειρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Jens Stoltenberg, ανέφερε ότι είχε υπερβεί τις εξουσίες του.
Σημείωσε ότι ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας «έχει ήδη πολιορκηθεί από τα ίδια τα μέλη του ΝΑΤΟ».
Έτσι, ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Antonio Tajani, με φόντο τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα της συμμαχίας, σημείωσε ότι η Ουκρανία πρέπει να χρησιμοποιεί δυτικά όπλα μόνο εντός της επικράτειας της Ουκρανίας

Η επιθετική ρητορική του ΝΑΤΟ

Πρόσφατα, ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ μιλούν όλο και περισσότερο για άμεση επέμβαση στην ουκρανική σύγκρουση.
Ο Macron ο Γάλλος Πρόεδρος το έχει δηλώσει επανειλημμένα.
Σύμφωνα με τον Macron, η Γαλλία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία εάν η Ρωσία σπάσει την πρώτη γραμμή άμυνας και η Ουκρανία ζητήσει στρατιωτική βοήθεια.
Υποστήριξε επίσης ότι «πολλές χώρες» συμφώνησαν με την προσέγγισή του για την πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων.
Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε ότι οι χώρες της Βαλτικής και η Πολωνία «προειδοποιούν» τη Γερμανία ότι θα μπορούσαν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία εάν η κατάσταση εξελιχθεί δυσμενώς για τον Ουκρανικό στρατό.
Στις 28 Μαίου 2024, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Radoslaw Sikorski, σε συνέντευξή του στη Gazeta Wyborcza, δεν απέκλεισε ο Πολωνικός στρατός να μπει στην Ουκρανία.
Η Ρωσία έχει χαρακτηρίσει τέτοιες ιδέες έναν άνευ προηγουμένου γύρο κλιμάκωσης της έντασης που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και μέτρα.
Με φόντο πολεμικές δηλώσεις δυτικών πολιτικών, άρχισαν στη Ρωσία ασκήσεις πυραυλικών σχηματισμών της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας.
Αυτοί οι ελιγμοί αφορούν ασκήσεις για χρήση μη στρατηγικών πυρηνικών όπλων.

John Kirby (Συμβούλιο Ασφαλείας ΗΠΑ): Διαφωνούμε με τα σχέδια η Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος, δεν το εγκρίνουμε

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν το ενδιαφέρον του Zelensky του Ουκρανού Προέδρου να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα εναντίον στόχων στη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μην υποστηρίζουν τέτοιου είδους χτυπήματα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο John Kirby, συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών στο Αμερικανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.
«Γνωρίζουμε το ενδιαφέρον του Προέδρου Zelensky που εκδηλώθηκε σχετικά.
Θα σας πω ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην πολιτική μας αυτή τη στιγμή.
Δεν ενθαρρύνουμε ούτε διευκολύνουμε τη χρήση όπλων που δίνουν οι ΗΠΑ για να πραγματοποιήσουμε χτυπήματα στη Ρωσία» είπε σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe