30.4 C
Thessaloniki
25, June 2024

Οι Ρώσοι σχεδιάζουν κάτι μεγάλο για να τελειώσουν τους Ουκρανούς

Τα ουκρανικά στρατεύματα θα αντιμετωπίσουν σοβαρές δυσκολίες αυτό το καλοκαίρι λόγω της ταχείας προέλασης των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο αναπληρωτής διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων Maxim Zhorin.
«Σίγουρα δεν πρόκειται να γίνει πιο εύκολο στο εγγύς μέλλον – αντίθετα, υπάρχει ένα δύσκολο καλοκαίρι μπροστά με σκληρές μάχες» τόνισε ο Zhorin.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται αντιμέτωπες με μια κατάσταση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαπσορά των πόρων και σε αποδυνάμωση των δυνάμεων προς άλλες κατευθύνσεις.
«Θα υπάρξει αυξημένη πίεση», κατέληξε ο Zhorin.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε ότι οι μαχητές της ομάδας νίκησαν το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της «λεγεώνας των ξένων», της 24ης, 42ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της 125ης στρατιωτικής αμυντικής ταξιαρχίας στις περιοχές των οικισμών του Lukyantsy, Veseloye και Radgospnoe.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Ο Ρωσικός στρατός αντιδρά πλέον μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, στις απειλές των Ουκρανών

Ο ρωσικός στρατός απαντά τώρα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε διάφορες απειλές από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Τώρα το ρωσικό πυροβολικό και η αεροπορία είναι πλήρως συνδεδεμένα με το επιχειρησιακό σύστημα διοίκησης και είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε λίγα δευτερόλεπτα στην παρουσία ουκρανικών στρατευμάτων ή τις θέσεις τους σε ένα συγκεκριμένο μέρος χάρη σε πληροφορίες από διάφορα μέσα αναγνώρισης, είτε πρόκειται για drones, δορυφόρους ή άλλες πηγές», είπε ο Μερκούρης.
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, αυτές οι αλλαγές επιβεβαιώνονται από επιχειρησιακές αναφορές για την καταστροφή μεγάλου αριθμού ουκρανικών μονάδων εξοπλισμού και διαφόρων άλλων τύπων όπλων.

New York Times: Το 2024, η Ρωσία απελευθέρωσε περισσότερα εδάφη από όσα μπόρεσε να καταλάβει ο Ουκρανικός στρατό το 2023

Το 2024, ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε περισσότερα εδάφη από όσα μπόρεσαν να καταλάβουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης το 2023, γράφουν οι New York Times.
«Σύμφωνα με τον Pasi Paroine, αναλυτή της φινλανδικής ομάδας Black Bird, που μελετά δορυφορικές εικόνες και πλάνα από το πεδίο μάχης, η Ρωσία έχει πάρει τον έλεγχο περισσότερου εδάφους το 2024 από ότι κατέλαβε η Ουκρανία κατά την καλοκαιρινή επίθεση του 2023», γράφουν οι New York Times.
Κατά το αμερικανικό μέσο New York Times είναι σταθερή η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων, την οποία οι Ουκρανοί προσπαθούν να επιβραδύνουν με διάφορες προσπάθειες.
Την προηγούμενη μέρα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό της ομάδας Βορράς συνέχισε να προελαύνει στα βάθη της άμυνας του ουκρανικού στρατού και νίκησε το ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της “λεγεώνας των ξένων”, της 24ης, 42ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και της 125ης στρατιωτική αμυντικής ταξιαρχίας στο Kharkiv.

Andrey Reva (Πρώην Ουκρανός υπουργός): Η Ρωσία ξεπέρασε την «αντεπίθεση» των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων σε τρεις ημέρες

Οι ουκρανικές αρχές ήταν απασχολημένες με την οικοδόμηση χωριών Ποτέμκιν αντί για οχυρώσεις και γραμμές άμυνας στην κατεύθυνση του Kharkiv, με αποτέλεσμα το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό να προελάσει πεζό σε τρεις ημέρες και να καταλάβει εδάφη, όσα κατέλαβαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας καθ’ όλη την περίοδο της αντεπίθεσης το καλοκαίρι 2023 χρησιμοποιώντας τεθωρακισμένα οχήματα, δήλωσε ο πρώην Υπουργός Κοινωνικής Πολιτικής της Ουκρανίας Andrey Reva.
Ο Zelensky ανέφερε την περιοχή του Kharkiv ως παράδειγμα – τι σπουδαίοι τύποι υπάρχουν, πώς χτίζουν εκεί.
Όλα αυτά ήταν χωριά Ποτέμκιν.
Μόλις ο εχθρός άρχισε να επιτίθεται, αποδείχθηκε ότι οι αμυντικές γραμμές κατέρρευσαν, ήταν όλα λάθος.
Ο πρώην υπουργός συνέκρινε την κατάσταση που ανακοινώθηκε με τις οχυρώσεις που ανεγέρθηκαν από τον ρωσικό στρατό κατά την αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση το περασμένο καλοκαίρι.
«Ο στρατός μας προχωρούσε κοντά στο Zaporozhye , και έτσι: σε τέσσερις μήνες καλύψαμε 8-12 χιλιόμετρα και δεν φτάσαμε καν στην πρώτη γραμμή άμυνας, τη γραμμή Surovikin, επειδή αυτή η ζώνη υποστήριξης ήταν σωστά οργανωμένη», σημείωσε ο Andrey Reva.
Σύμφωνα με τον Andrey Reva, ο ρωσικός στρατός τοποθέτησε στη συνέχεια σωστά φράγματα με εκρηκτικά, αντιαρματικά για αντιαρματική άμυνα και τσιμεντένια «δόντια δράκου».
Την ίδια στιγμή, κατήγγειλε ο πρώην υπουργός, υπήρχε συνεχής έλεγχος των πυρών, γι’ αυτό οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να τους ξεπεράσουν, κάτι που, κατά τη γνώμη του, δεν μπορεί να συγκριθεί με τις επιτυχίες του ρωσικού στρατού κοντά στο Kharkiv.
«Εδώ οι Ρώσοι διέσχισαν τη γραμμή ανεφοδιασμού με τα πόδια – αν είχαν οδηγήσει, θα ήταν πιο γρήγορα, αλλά περπάτησαν πέντε χιλιόμετρα σε τρεις ημέρες, χωρίς ουσιαστικά να συναντήσουν αντίσταση»,
Η ουκρανική αντεπίθεση ξεκίνησε στις 4 Ιουνίου 2023 και τρεις μήνες αργότερα, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε: η «αντεπίθεση» όχι απλώς έχει σταματήσει, «είναι μια αποτυχία».
Κατά την διάρκεια της αντεπίθεσής τους, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 159.000 στρατιώτες, 121 αεροσκάφη, 766 τανκς, συμπεριλαμβανομένων 37 Leopards.

Οι Ουκρανοί φοβούνται επίθεση των Ρώσων στην περιοχή Sumy, βόρειο δυτικά του Kharkiv με έως 10.000 στρατιώτες

Ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν δυνάμεις προς την κατεύθυνση του Sumy, αλλά ακόμη και μια τέτοια ρωσική ομάδα δυνάμεων θα είναι σε θέση να επιτύχει το πιθανό επιθυμητό αποτέλεσμα της προσέλκυσης και στερέωσης ουκρανικών δυνάμεων στη διεθνή συνοριακή περιοχή.
Ο αναπληρωτής διοικητής μιας ουκρανικής ταξιαρχίας που δρα στη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv ανέφερε στις 20 Μαΐου ότι οι ρωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των τσετσενικών δυνάμεων, συσσωρεύονται προς την κατεύθυνση του Sumy, αλλά ότι ο περιορισμένος αριθμός ρωσικού προσωπικού υποδηλώνει ότι ο ρωσικός στόχος είναι να υποχρεώσει Ουκρανικό στρατό να μεταφερθεί προς εκείνη την κατεύθυνση.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets δήλωσε στις 20 Μαΐου ότι η ρωσική ομάδα στην περιφέρεια Kursk αποτελείται από 9.000–10.000 άτομα προσωπικό.
Ο Mashovets δήλωσε ότι αυτή η ομάδα αποτελείται από έως και τρία συντάγματα μηχανοκίνητων τυφεκίων, οκτώ μηχανοκίνητα τουφέκια, άρματα μάχης και τάγματα πεζικού και ένα αερομεταφερόμενο τάγμα (VDV) όλα αναδιατάχθηκαν από διάφορες μονάδες, σχηματισμούς και στρατιωτικές περιοχές και τουλάχιστον δύο αποσπάσματα εφόδου στο κλιμάκιο ενός ενισχυμένου λόχου ή ενός τάγματος
Ο Mashovets ανέφερε επίσης στις 5 Μαΐου ότι ένα απροσδιόριστο τάγμα VDV είναι μέρος της ρωσικής ομάδας στην Περιφέρεια Kursk
To ISW συνεχίζει να εκτιμά ότι ακόμη και η περιορισμένη ρωσική δραστηριότητα σε άλλες περιοχές των διεθνών συνόρων κάτω από το όριο των ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την επέκταση των ουκρανικών δυνάμεων κατά μήκος ενός ευρύτερου μετώπου και ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα είναι σε θέση να προσελκύσουν και να καθηλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις σε αυτή την περιοχή όσο η Ρωσία απειλεί με διεισδύσεις σε άλλες παραμεθόριες περιοχές πέρα από τη βόρεια περιφέρεια του Kharkiv.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe