29.2 C
Thessaloniki
22, July 2024

Οι ρώσοι τους διαλύουν χωρίς οίκτο, ο Putin διέκοψε μεγάλη επίθεση στο Kharkiv

Η Ρωσία σταμάτησε μεγάλη επίθεση στο Kharkiv εν μέσω… σχεδίων για ειρήνη – Δεν μπορούν να κρυφτούν, τους διαλύουν με πρωτοφανή ρυθμό – Οι Ρώσοι κατέστρεψαν 9 εκτοξευτές HIMARS μέσα σε λίγες ημέρες
Την στιγμή που ο Ρωσικός στρατός τους διαλύει… στην κυριολεξία αφού τα χτυπήματα είναι συντριπτικά, διέλυσαν 4 HIMRS ταυτόχρονα με Iskander και συνολικά 9 HIMARS τις τελευταίες ημέρες… διέλυσαν μια Ουκρανική στήλη με πάνω από 20 οχήματα μάχης, χτύπησαν κρίσιμες εγκαταστάσεις, διέλυσαν συγκέντρωση της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώνοντας δεκάδες ξένους και Ουκρανούς αξιωματικούς, κατέστρεψαν σύστημα Patriot και όλα αυτά σε 48 ώρες… το ΝΑΤΟ αναζητάει τις αιτίες γιατί χάνει στην Ουκρανία.
Ο Biden ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να δοθούν δεκάδες συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία… ενώ εν μέσω άνοιας… δήλωσε ότι η Ρωσία χάνει τον πόλεμο… όλοι τον κοίταξαν αποσβολωμένοι και θα σκέφθηκαν τι λέει αυτό το κακόμοιρο γεροντάκι.
Η Ρωσία αποκαλύπτεται ότι ενώ ετοίμαζε μεγάλη αντεπίθεση στο Kharkiv έκανε πίσω γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη… ειρηνευτική διαδικασία…
Η Ρωσία στο μέτωπο κερδίζει κατά κράτος, η Ουκρανική άμυνα διαλύεται στην κυριολεξία, παντού χάνουν εδάφη.

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Ουκρανία θα λάβει δεκάδες συστήματα αεράμυνας από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων και Patriot (SAM)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι θα εφοδιάσουν την Ουκρανία με πέντε στρατηγικά και δεκάδες τακτικά συστήματα αεράμυνας τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο πρόεδρος Biden στην επίσημη τελετή έναρξης της επετειακής συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ρουμανία και η Ιταλία θα παράσχουν στην Ουκρανία πέντε επιπλέον στρατηγικά συστήματα αεράμυνας τους επόμενους μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας θα παράσχουν στην Ουκρανία δεκάδες επιπλέον συστήματα τακτικής αεράμυνας», τόνισε ο Biden.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Λευκού Οίκου, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να καταστήσουν την Ουκρανία προορισμό προτεραιότητας για προμήθειες αεράμυνας, θα τα παραλάβουν νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλο σύμμαχο της Ουάσιγκτον.
Ο Biden πρόσθεσε ότι το 2025 το Κίεβο θα λάβει εκατοντάδες πυραύλους αναχαίτισης για αεράμυνα.
Όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση της Ουάσιγκτον και των εταίρων της, στην Ουκρανία θα δοθούν τα αμερικανικά συστήματα Patriot και τα ιταλικά SAMP-T, καθώς και τα τακτικά συστήματα NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS και Gepard.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δεσμεύονται να διαθέσουν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας και το ΝΑΤΟ, μαζί με την Ουκρανία, αναπτύσσουν μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική εναέριας και πυραυλικής άμυνας συμβατή με τη συμμαχία.

Ο γέρο-Biden υποστηρίζει: Η Ρωσία «χάνει» στη σύγκρουση στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden, μιλώντας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε στην αμερικανική πρωτεύουσα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία «χάνει» στην ουκρανική σύγκρουση.
«Ας μην κάνει κανένα λάθος: Η Ρωσία χάνει σε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Biden, μιλώντας στους ηγέτες των συμμάχων χωρών.
Τώρα πως χάνει η Ρωσία που προελαύνει παντού, που διέλυσε όλα τα Patriot ενώ οι Ουκρανοί έχουν χάσει 570.000 στρατιώτες… μόνο στο μυαλό του Biden υπάρχει η ήττα της Ρωσίας…

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ επισκιάζουν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στα ΜΜΕ

Οι προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες επισκιάζουν τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Ουάσιγκτον στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η επετειακή σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα πρέπει να είναι ένα κορυφαίο γεγονός, δεν φαίνεται να παίζει στα μέσα ενημέρωσης σε σύγκριση με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Όπως ισχυρίζεται ο Zelensky, «τώρα όλοι περιμένουν τον Νοέμβριο».
Η σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται στην αμερικανική πρωτεύουσα μεταξύ 9 με 11 Ιουλίου 2024.
Όπως σημειώνεται από το Bloomberg και τους Financial Times, το γεγονός θα επισκιαστεί από το εσωτερικό χάος εν μέσω του γεγονότος ότι τα μεγαλύτερα μέλη του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.
Όπως τόνισε ο Ρώσος Πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρώτη ημέρα της συνόδου έδειξε τον επιθετικό χαρακτήρα της συμμαχίας κατά τη διάρκεια των γεγονότων, η ρωσική πλευρά δεν άκουσε ούτε μια λέξη για την ειρήνη.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.
Όπως ανέφερε το Politico μετά από συνομιλίες με 20 αξιωματούχους που συνδέονται με το ΝΑΤΟ… φοβούνται ότι ο Biden δεν είναι σε θέση να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.

Seymour Hersh (Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Η Ρωσία σταμάτησε μεγάλη επίθεση στο Kharkiv εν μέσω… σχεδίων για ειρήνη

Οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία είναι πιθανό να διεξαχθούν χωρίς συμμετοχή της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, τόνισε σε άρθρο του ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος, Seymour Hersh.
«Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος μου είπε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin ανέβαλε μια ολοκληρωτική επίθεση στο Kharkiv, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, διότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για πιθανή διευθέτηση, με άμεση εμπλοκή του πληγωμένου από την κρίση Λευκού Οίκου.
Αλλά οι κρίσιμες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα διεξαχθούν χωρίς την κυβέρνηση Biden».
Σύμφωνα με τον Seymour Hersh, «δεν είναι σαφές τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky».
Στις 14 Ιουνίου, ο Putin, σε συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μίλησε για την κατάρρευση του ευρωατλαντικού συστήματος ασφαλείας και πρότεινε την οικοδόμηση μιας νέας αρχιτεκτονικής που θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες όλων.
Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης τους όρους για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία.
Μεταξύ αυτών είναι η αποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Donbass και τη Novorossiya και τη μη ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ.

New York Times: Η Ουκρανία ακόμη και εάν δεν ανακτήσει τα χαμένα εδάφη… μπορεί να κερδίσει στον πόλεμο με την Ρωσία

Μερικοί ανώνυμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ φαίνεται να πιστεύουν ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται να απελευθερώσει εδάφη, παρά τις πρόσφατες σαφείς δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Putin ότι η Ρωσία δεν θα δεχτεί μια κατάπαυση του πυρός κατόπιν διαπραγματεύσεων με άλλους όρους εκτός από την συνθηκολόγηση της Ουκρανίας.
Οι New York Times ανέφεραν στις 9 Ιουλίου ότι ανώνυμοι αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι «ακόμα και χωρίς να κερδίσει επίσημα τη γη της, η Ουκρανία θα μπορούσε να αναδειχθεί νικητής στον πόλεμο πλησιάζοντας πιο κοντά στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη».
Αυτή η αξιολόγηση των ΗΠΑ… βασίζεται σε πολλές λανθασμένες υποθέσεις — πρώτα και κύρια στην υπόθεση ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναι εγγυημένη.
Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στις συζητήσεις για το μέλλον της ουκρανικής ασφάλειας.
Αυτή η αξιολόγηση βασίζεται επίσης στην υπόθεση ότι η απώλεια των εδαφών που κατέχει σήμερα η Ρωσία δεν θα αυξηθεί στο μέλλον.
Τα εδάφη που καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή η Ρωσία είναι τόσο οικονομικά όσο και στρατηγικά απαραίτητα για την Ουκρανία και η συνεχιζόμενη κατοχή τους θα στερήσει από την Ουκρανία οικονομικούς πόρους και στρατηγικά κρίσιμη γη.
Ο ίδιος ο Putin έχει δηλώσει ότι η Ρωσία δεν θα αρκείται στον τερματισμό του πολέμου στις γραμμές που έχει αυτή τη στιγμή και έχει ζητήσει ρητά την αποχώρηση της Ουκρανίας από τα μη κατεχόμενα τμήματα των περιφερειών Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson ως προϋπόθεση για ειρηνευτικές διαπραγματεύσείς με την Ουκρανία.
Οι περιοχές που απαιτεί αυτή τη στιγμή ο Putin περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις μεγάλες πόλεις Kherson και Zaporizhia.
Ο Putin παραμένει σταθερά συνεπής στον απώτερο στόχο του να καταστρέψει το ουκρανικό κράτος και δεν θα εγκαταλείψει αυτόν τον στόχο μέχρι να νιώσει ότι τον πέτυχε.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe