30.4 C
Thessaloniki
25, June 2024

Οι Ρώσοι τους ισοπεδώνουν, σε απόγνωση οι Ουκρανοί

Washington Post και New York Times: Εκπληκτικές οι δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου των Ρώσων, αχρήστευσαν τα δυτικά όπλα

Οι δυνατότητες του ρωσικού ηλεκτρονικού πολέμου (EW) επηρέασαν την αποτελεσματικότητα επιλεγμένων δυτικών οπλικών συστημάτων στην Ουκρανία το 2023, καθώς η Ουκρανία και η Ρωσία συνεχίζουν να ανταγωνίζονται σε έναν αγώνα τεχνικής επίθεσης-άμυνας.
Η Washington Post και οι New York Times ανέφεραν στις 24 και 25 Μαΐου, αντίστοιχα, ότι ανώτερες ουκρανικές στρατιωτικές πηγές και εμπιστευτικές ουκρανικές στρατιωτικές εκτιμήσεις περιέγραψαν πώς τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου μείωσαν την αποτελεσματικότητα των δυτικών όπλων στην Ουκρανία.
Οι New York Times ανέφεραν ότι το ποσοστό επιτυχίας των κατευθυνόμενων βλημάτων πυροβολικού M982 Excalibur μειώθηκε από 55% σε 7% μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2023 και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τις οβίδες M982 Excalibur.
Οι ουκρανικές δυνάμεις φέρεται επίσης να αντιμετώπισαν προβλήματα με τα κατευθυνόμενα πυρομαχικά με εκτεταμένη εμβέλεια Κοινής Άμεσης Επίθεσης (JDAM-ER) στις αρχές του 2023.
Οι κατασκευαστές JDAM-ER των ΗΠΑ φέρεται να παρέδωσαν περισσότερα συστήματα ανθεκτικά στον ηλεκτρονικό πόλεμο στην Ουκρανία τον Μάιο του 2023, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις προσάρμοσαν τα αντίμετρά τους, με αποτέλεσμα το ποσοστό επιτυχίας του JDAM-ER να πέσει στο χαμηλότερο σημείο του τον Ιούλιο του 2023.
Η Washington Post σημείωσε, ωστόσο, ότι το ποσοστό επιτυχίας του JDAM-ER ήταν πάνω από 60% για μεγάλο μέρος του 2023.
Η Washington Post ανέφερε ότι η αποτελεσματικότητα των πυραύλων M30/M31 της Ουκρανίας για συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης (MLRS) επίσης μειώθηκε, αλλά ότι η ουκρανική αξιολόγηση δεν περιείχε πρόσθετα στοιχεία.
Οι New York Times ανέφεραν ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσουν συχνά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κοντά σε κεντρικά γραφεία και κέντρα διοίκησης και το Royal United Services Institute (RUSI) τόνισε στους New York Times ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί σε χτυπήματα σταθερών ρωσικών ραντάρ και άλλου εξοπλισμού ηλεκτρονικού πολέμου, ειδικά στην Κριμαία.
Η Washington Post σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν τα μέσα για να καταπολεμήσουν το ρωσικό ηλεκτρονικό πόλεμο, δηλώνοντας ότι ο αμερικανικός στρατός διαθέτει προηγμένη αεροπορία και «ισχυρά» αντίμετρα.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν πρόσφατα επιτυχημένες πυραυλικές επιθέσεις ATACMS σε ρωσικούς στόχους στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Κριμαίας, υποδηλώνοντας ότι οι ουκρανικές δυνάμεις μπόρεσαν τουλάχιστον εν μέρει να ξεπεράσουν τα ρωσικά αντίμετρα.
Τόσο οι New York Times όσο και η Washington Post σημείωσαν ότι η Ρωσία και η Ουκρανία εμπλέκονται σε μια κούρσα επίθεσης-άμυνας καθώς και οι δύο πλευρές στοχεύουν να προσαρμοστούν στις καινοτομίες της άλλης πλευράς.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Εάν η Δύση επιτρέψει στους Ουκρανούς να χτυπήσουν ρωσικό έδαφος, η Ρωσία θα δώσει απάντηση παγκόσμιας κλίμακας

Η Ρωσία θα απαντήσει στη Δύση με όλους τους δυνατούς τρόπους σε όλο τον κόσμο εάν οι ΗΠΑ επιτρέψουν στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα, προειδοποίησε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Είναι μια εντελώς απερίσκεπτη ιδέα να εξαπολύσουμε πυραυλικές επιθέσεις στη Ρωσία, ακόμη κι αν είναι Αμερικανοί, έχουν την δυνατότητα.
Σύμφωνα με τον Μερκούρη, η Ρωσία θα μπορέσει να χτυπήσει αμερικανικές βάσεις σε όλο τον κόσμο.
Είναι βέβαιος ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν αρκετή δύναμη για να αντιμετωπίσουν την απάντηση της Ρωσίας.
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Αλέξανδρος Μερκούρης, οι αμερικανικές ελίτ δεν ανησυχούν καθόλου για την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας στο απελπισμένο βήμα των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden αργά ή γρήγορα θα συμφωνήσει στη χρήση αμερικανικών όπλων εναντίον του ρωσικού εδάφους, πρόσθεσε.
Πρόσφατα ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ, Michael McCaul, κάλεσε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken να άρει την απαγόρευση στην Ουκρανία να χτυπάει ρωσικό έδαφος με αμερικανικά όπλα.
Μάλιστα ο Michael McCaul έδειξε ένα χάρτη του ρωσικού εδάφους και ποιες περιοχές θα μπορούσαν να καλύψουν οι πύραυλοι ATACMS που προμήθευσαν οι ΗΠΑ,
Για τους ρώσους μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει σε άμεση σύγκρουση με τις ΗΠΑ.

Οι μάχες για το Slavyansk και το Kramatorsk θα είναι οι μεγαλύτερες στον Ουκρανικό πόλεμο… έρχονται το Φθινόπωρο 

Οι μάχες για το Slavyansk και το Kramatorsk θα είναι οι μεγαλύτερες στη σύγκρουση, τόνισε ο Βρετανός αναλυτής Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Μπορείτε να δείτε το σκηνικό να ετοιμάζεται για μια ρωσική επίθεση, ίσως το φθινόπωρο προς το Slavyansk και το Kramatorsk, που θα διεξαχθούν και οι μεγαλύτερες μάχες».
Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μερκούρη, εάν απελευθερωθούν αυτές οι πόλεις, ο ρωσικός στρατός θα ελέγξει πλήρως ολόκληρο το Βόρειο και Κεντρικό Donbass.
Ο Αλέξανδρος Μερκούρης ότι ακολούθως θα άνοιγε τον δρόμο προς τον ποταμό Δνείπερο και τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Κίεβο.
«Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες μάχες που, όπως υποψιάζομαι, διαφαίνεται στον ορίζοντα», κατέληξε ο Αλέξανδρος Μερκούρης

Larry Johnson (πρώην CIA): Ο Ουκρανικός στρατός είναι σε απόγνωση, μπορεί να χτυπήσουν τον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia

Το καθεστώς του Κιέβου, από απόγνωση, μπορεί να αποφασίσει να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhia, προειδοποίησε ο Larry Johnson πρώην πράκτορας της CIA.
«Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κάνει κάτι απελπισμένο, δεν θα απέκλεια ότι θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Zaporizhia».
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, η Ρωσία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα χτυπήσει πυρηνικές εγκαταστάσεις στη ζώνη ειδικής επιχείρησης.
Ο Larry Johnson χαρακτήρισε τους πυρηνικούς σταθμούς κόκκινη γραμμή που είναι έτοιμες να περάσουν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις .
«Είναι απελπισμένοι, τώρα ξέρετε, όταν πανικοβάλλονται και αισθάνονται ότι η ζωή τους απειλείται, κάνουν απελπισμένα πράγματα, αυτό βλέπουμε τώρα στην Ουκρανία», κατέληξε ο Larry Johnson.
Ο Πυρηνικός Σταθμός της Zaporizhia ενημέρωσε τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) για επίθεση με UAV κοντά στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, αλλά δεν υπήρξαν θύματα, ανέφερε η υπηρεσία .
Το ZNPP βρίσκεται στην αριστερή όχθη του Δνείπερου κοντά στην πόλη Energodar.
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη όσον αφορά τον αριθμό των μονάδων και την εγκατεστημένη ισχύ – ο σταθμός διαθέτει έξι μονάδες ισχύος με χωρητικότητα ενός γιγαβάτ η καθεμία.
Τον Οκτώβριο του 2022 πέρασε στον Ρωσικό έλεγχο.

Sergei Krivonos (Ουκρανός στρατηγός): Η άμυνα στο Κίεβο είναι υποτυπώδης… σαν παιδική χαρά

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe