Οικονόμου για την εκκένωση της κατάληψης στο ΕΜΠ: Τα ΑΕΙ δεν μπορούν να αποτελούν ορμητήρια ομάδων του περιθωρίου

Τη βούληση της κυβέρνησης για νόμο και τάξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο εξέφρασε για άλλη μια φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μετά την εκκένωση της κατάληψης σε χώρο του ΕΜΠ μετά από 20 χρόνια.

«Οι χώροι του δημοσίου πανεπιστημίου πρέπει να διατίθενται για διδασκαλία και έρευνα και όχι να αποτελούν ορμητήρια ομάδων του περιθωρίου, που ασκούνται στη βία, εντός και εκτός των πανεπιστημίων μας» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Οικονόμου.

«Η πολιτική βούληση και η κοινωνική απαίτηση για νόμο και τάξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ισχυρές και πιο επίκαιρες από ποτέ, στο πλαίσιο ενίσχυσης και ισχυροποίησης των πανεπιστημίων μας στο διεθνή ανταγωνισμό», κατέληξε.

Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη

«Χώρος του ΕΜΠ, ο οποίος ήταν κατειλημμένος και είχε περιέλθει σε αυτή την κατάσταση, εκκενώθηκε και παραδόθηκε μετά περίπου 20 χρόνια στον Κοσμήτορα της Σχολής.

Κλείσιμο

Οι χώροι του δημοσίου πανεπιστημίου πρέπει να διατίθενται για διδασκαλία και έρευνα και όχι να αποτελούν ορμητήρια ομάδων του περιθωρίου, που ασκούνται στη βία, εντός και εκτός των πανεπιστημίων μας.

Η πολιτική βούληση και η κοινωνική απαίτηση για νόμο και τάξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ισχυρές και πιο επίκαιρες από ποτέ, στο πλαίσιο ενίσχυσης και ισχυροποίησης των πανεπιστημίων μας στο διεθνή ανταγωνισμό».

Νωρίς το πρωί η επιχείρηση της Αστυνομίας 

Νωρίς το πρωί έγινε επιχείρηση από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εντός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εκκένωσαν κατειλημμένο χώρο στη Σχολή Χημικών Μηχανικών.

Ο χώρος αποδόθηκε στον Κοσμήτορα της Σχολής μετά από περίπου 20 χρόνια. Το υλικό που βρέθηκε εντός της κατάληψης εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, καθώς και ομάδες της ΔΙ.ΑΣ της ΔΡΑΣΗ και της Ο.Π.Κ.Ε..

Από τις έρευνες που έχουν μέχρι τώρα ολοκληρωθεί, βρέθηκαν κράνη, κοντάρια, αφίσες και πανό. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

Πηγή Πρώτο Θέμα: Ελλάδα

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
- Advertisement -spot_img
150FansLike
69FollowersFollow
367SubscribersSubscribe