34.7 C
Thessaloniki
19, June 2024

Όλοι ήξεραν τις «δουλειές» που έκανε η εφοριακός Εύη Τύλη! Η εκλεκτή του υπουργείου Οικονομικών που έφτανε μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου

Τώρα κάνουν πως δεν ήξερε κανένας για την δράση της αλλά εάν ρωτήσεις έναν εφοριακό από οποιαδήποτε ΔΟΥ  θα σου πει ότι η πιάτσα βοούσε για την παρέα της όμορφης ξανθιάς που κάθε Σαββατοκύριακο τα μπουζούκια κυρίως της παραλίας στην Αθήνα τα κοσμούσε με την παρουσία της στο πρώτο τραπέζι. 

 
Άριστες δημόσιες σχέσεις είχε η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, Εύη Τύλη, που συνελήφθη μαζί με άλλους για το κύκλωμα εκβιασμού επιχειρηματιών. Η Τύλη είχε βραβευθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Βασίλη Σπανάκη στο πλαίσιο εκδήλωσης του Τμήματος Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου στο facebook, η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας κα Εύη Τίλη βραβεύτηκε «για το σημαντικό έργο που επιτελείται στην εν λόγω Υπηρεσία».

Στη βράβευση συμμετείχε η βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία όπως φυσικά και ο Βασίλης Σπανάκης που το επάγγελμα του είναι εφοριακός και κατά συνέπεια γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. 

 
Μάλλον δεν θα χαμογελούν τώρα.

 


Να θυμίσουμε ότι

πριν 11 μήνες είχε αναφερθεί στο κύκλωμα εφοριακών που εκβίαζε και εύκολα κάποιος μπορεί να αντιληφθεί διαβάζοντας την «φωτογραφία» της γοητευτικής εφοριακού. Σχετικό ρεπορτάζ είχε κάνει και η εφημερίδα Documento. Εν τέλει, μετά από την έρευνα της ΕΛΑΣ, χωρίς την εμπλοκή της ΑΑΔΕ και καμία ενημέρωση της , συνελήφθησαν η διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, ο υποδιευθυντής, τρεις υπάλληλοι και δύο ιδιώτες – λογιστές .

Η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, ορίστηκε επικεφαλής, με απόφαση του ίδιου του Γιώργου Πιτσιλή, πριν από περίπου έναν χρόνο και μάλιστα με «ειδική Αιτιολογία του Διοικητή της ΑΑΔΕ».

Ειδικότερα, στις 7 Μαρτίου του 2023, η απόφαση αναφέρει: «Επιλέγουμε και τοποθετούμε την υπάλληλο Ευανθία Τύλη του Δημητρίου,ΠΕ/Α/Εφοριακών, ως Προϊσταμένη Διεύθυνσης της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας της Γενικής ΔιεύθυνσηςΦορολογικών Λειτουργιών (Γ.Δ.Φ.Λ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ)», όπως επισημαίνεται στο έγγραφο που υπογράφει ο ίδιος ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στην περίπτωση της Χαλκίδας, όπως περιγράφεται τουλάχιστον σε πολύ λεπτοµερείς επιστολές, οι οποίες είχαν αποσταλεί και στο Μέγαρο Μαξίµου, αποτελούν µια εγκληµατική οργάνωση που εκβιάζει επιχειρηµατίες και διακινεί η ίδια το µαύρο χρήµα. Οι επιστολές µε τις καταγγελίες έχουν φτάσει από τον Νοέµβριο του 2022 στο γραφείο του πρωθυπουργού, στο υπουργείο Οικονοµικών, στον εισαγγελέα Οικονοµικού Εγκλήµατος και στη ∆ιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονοµικών. Οταν διαπιστώθηκε ότι δεν έχει ξεκινήσει καµία έρευνα για όσα αναφέρουν, κοινοποιήθηκαν στο Documento και στις εφηµερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήµα».

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
ForANewLife - Healhy coffee by DXNspot_img
150FansLike
72FollowersFollow
367SubscribersSubscribe