Η Ρωσία εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανή «ριζική» μεταβολή στην κατάσταση εάν η Ουκρανία χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για πλήγματα εντός ρωσικών εδαφών, με υποστήριξη από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε σημαντική κλιμάκωση της σύγκρουσης, πυροδοτώντας μια «ισχυρή και απτή» απάντηση.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Αντρίι Σιμπίχα, δήλωσε ότι η χρήση τέτοιων πυραύλων «θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα», καθώς όσο μεγαλύτερη η ακτίνα των επιθέσεων, τόσο συντομότερη η διάρκεια του πολέμου, υπογραμμίζοντας τη θετική επίδραση που αυτό θα μπορούσε να έχει στο πεδίο της μάχης. Οι δηλώσεις έγιναν πριν από συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε λόγω της συμπλήρωσης 1.000 ημερών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ, απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με το αν η χώρα του θα επιτρέψει τη χρήση πυραύλων Storm Shadow για πλήγματα στη Ρωσία. Από τη Βραζιλία, όπου βρισκόταν για τη σύνοδο της G20, δήλωσε ότι δε θα μπει σε λεπτομέρειες που θα μπορούσαν να ωφελήσουν τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες ώστε να διασφαλιστεί πως η Ουκρανία θα έχει τη στήριξη που χρειάζεται.
Αντίστοιχη στάση κράτησε και ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Τζον Χίλι, δηλώνοντας πως η επιχειρησιακή ασφάλεια πρέπει να διαφυλαχθεί. Ο Στάρμερ επιβεβαίωσε επίσης ότι δεν έχει συνομιλήσει με τη Ρωσία και δεν έχει πρόθεση να το κάνει, τονίζοντας πως το θέμα της Ουκρανίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητά του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε τη G20 να υποστηρίξει την κυριαρχία της Ουκρανίας, ενώ το Κρεμλίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ για πρόκληση εντάσεων. Η Βρετανία έχει ήδη παράσχει σημαντική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, περιλαμβάνοντας πυραύλους με βεληνεκές άνω των 250 χιλιομέτρων.