Μια πανεύκολη συνταγή! Τα παϊδάκια κοτόπουλου ψήνονται σε ταψί μαζί με το κουνουπίδι. Προσθέτουμε λίγο σόγια για να δώσει στο πιάτο μας μια αλμυρή νότα.
15′ προετοιμασία
40′ μαγείρεμα
Σύνολο: 55′
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1 κοτόπουλο μέτριο, κομμένο σε παϊδάκια (από τον κρεοπώλη μας)
- 1 μέτριο κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια
- 5 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
- 4 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 6 κομμάτια
- 20 γρ. σουσάμι, κοπανισμένο
- 2 κoυτ. σούπας καπνιστή πάπρικα ή γλυκιά
- 60 γρ. μουστάρδα πικάντικη
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 50 ml σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- 90 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τα παϊδάκια και τα απλώνουμε σε μεγάλο ταψί μαζί με το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με το μείγμα το κοτόπουλο και τα λαχανικά.
- Με το χέρι μας ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν από το μείγμα και τα απλώνουμε σε μία επίπεδη στρώση, ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο όπως μας αρέσει.





